Skip to Content

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 23 perc 38 másodperc

Mai evangélium – 2018. október 19.

2 óra 25 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Lk 12,1–7
Kategóriák: Friss

Újabb világméretű szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén

2018, október 18 - 21:55
Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 24-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.
Kategóriák: Friss

„Fölépítem őket, amint azelőtt voltak” – Imaest a tisztaságért Budapesten

2018, október 18 - 19:58
Október 17-én imaestet tartottak a tiszta szerelemért az Örökimádás-templomban, a Nyolc Boldogság Közösség és az Országos Lelkipásztori Intézet szervezésében. Szentmise, Bíró László püspök tanítása, fiatal párok tanúságtétele, szentségimádás, közbenjáró ima és gyónási lehetőség várta a résztvevőket.
Kategóriák: Friss

Ötszázan az egymillióból – Rózsafüzért imádkozó gyermekek tanúságtétele Szolnokon

2018, október 18 - 19:04
A Magyar Katolikus Egyház is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében október 18-án világszerte gyermekek imádkozzák együtt a rózsafüzért a világ egységéért és békéjéért. Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imalánc egyik hazai helyszínére, Szolnokra látogattunk.
Kategóriák: Friss

Keltsd életre a templomodat! – Szívós Boglárka, Sopron

2018, október 18 - 18:48
Meseíró pályázatunkkal arra hívtuk a gyerekeket, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban látható ábrázolásokat. A legszebb meséket megjelentetjük.
Kategóriák: Friss

„Találkoztunk Ferenc pápával” – Hazánkban tanuló üldözött keresztény fiatalok tanúságtétele

2018, október 18 - 18:27
Október 10-én Magyarországon tanuló üldözött keresztény fiatalokkal találkozott Ferenc pápa. Négyükkel beszélgettünk római élményeikről.
Kategóriák: Friss

„Találkoztunk Ferenc pápával” – A hazánkban tanuló menekült keresztény fiatalok tanúságtétele

2018, október 18 - 18:27
Október 10-én hazájukból elüldözött, Magyarországon tanuló keresztény fiatalokkal találkozott Ferenc pápa. Négyükkel beszélgettünk római élményeikről.
Kategóriák: Friss

Ferenc pápa: Jézus tanítványa ne féljen a szegénységtől

2018, október 18 - 18:13
Ferenc pápa a szegénység három formájáról elmélkedett október 18-án, csütörtökön reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.
Kategóriák: Friss

A hitetlenség segít hitünk újrafogalmazásában – Megjelent Anselm Grün és Tomáš Halík könyve magyarul

2018, október 18 - 17:28
Merész témájú kötetet mutatott be a Bencés Kiadó október 17-én Budapesten, az Akadémiai Könyvtárban. A „Távol az Isten. Hit és hitetlenség párbeszéde” című könyvet az ismert német lelki író, Anselm Grün és az elismert cseh szociológiaprofesszor, Tomáš Halík neve fémjelzi.
Kategóriák: Friss

Pénzügyi tudatosságra ösztönző kvízjátékot indított a Máltai Szeretetszolgálat

2018, október 18 - 16:43
Kvízjátékkal ösztönöz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat OTTHON a pénzügyekben programja az öngondoskodásra és a pénzügyi szolgáltatások megismerésére. A játékosok a kérdéssorokra válaszolva szerezhetnek pénzügyi ismereteket, miközben értékes díjakat nyerhetnek.
Kategóriák: Friss

Magyar fiatalokat szenteltek diakónussá Rómában

2018, október 18 - 15:56
A római Szent Ignác-templomban Felix Gmür bázeli püspök október 10-én diakónussá szentelte Kulcsár Dávid veszprémi főegyházmegyés, Kovács Szabolcs gyulafehérvári és Vito Urbanija ljubljanai papnövendékeket; továbbá pappá szentelte a bázeli egyházmegye diakónusát, Philipp Ottigert.
Kategóriák: Friss

A Prohászka név viselése hivatást jelent – Névadójukra emlékeztek a győri orsolyita iskola diákjai

2018, október 18 - 15:16
Huszonöt évvel ezelőtt az újrainduló győri orsolyita iskolát Pápai Lajos püspök Prohászka Ottokárról nevezte el. Az intézmény tanulói és tanárai október 13-án főpásztori szentmise és természettudományos programsorozat keretében emlékeztek meg a tudós püspök születésének 160. évfordulójáról.
Kategóriák: Friss

Akkor van jövőnk, ha tisztázzuk a múltat – A hadifoglyokra emlékeztek a Csillagbörtönben

2018, október 18 - 14:31
„Hadifogolytábor és hadifogolysors a Szegedi Fegyház és Börtönben 1944–1945-ben” címmel rendeztek emléknapot a szegedi büntetés-végrehajtási intézmény dísztermében október 5-én. A programon részt vett Kis-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök is.
Kategóriák: Friss

Ferenc pápa Twitter-üzenete október 18-án

2018, október 18 - 14:19
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.
Kategóriák: Friss

Papi rekollekciót tartottak Vácon a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében

2018, október 18 - 13:50
A Váci Egyházmegye papjai október 16-án lelki továbbképzésen vettek részt a váci püspöki palota dísztermében, Beer Miklós püspök vezetésével.
Kategóriák: Friss

1 plusz 1 misszió – Hogy minden külföldre szakadt magyarhoz eljusson az Egyház

2018, október 18 - 13:03
Október 12–14. között konferenciát szervezett az MKPK Külföldi Magyar Lelkipásztori Szolgálata Esztergomban. Az „1 plusz 1 misszió” elnevezésű tanácskozás a külföldi magyarok vallási-erkölcsi nevelésének erősítését, támogatását igyekezett elősegíteni.
Kategóriák: Friss

Újrahasznosított anyagokból készült pihenősarok egy bajai iskolában

2018, október 18 - 12:44
A bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusai a szülőkkel és a gyerekekkel együtt szeptember–október folyamán készítették el az udvaron a pihenősarkot.
Kategóriák: Friss

Három éve képez romapasztorációs munkatársakat a Ceferino Intézet

2018, október 18 - 12:12
A Boldog Ceferino Intézet 2015 augusztusában romapasztorációs lelkipásztori munkatársak képzését indította el az ország több pontján. Emődiné Csapó Barbara, a Lehetőségek Iskolája programvezetője beszámolóját közöljük a képzés eredményeiről.
Kategóriák: Friss

Böjte Csabával ünnepelték a temesvári Millenniumi templom búcsúját

2018, október 18 - 11:27
A temesvár-gyárvárosi Millenniumi templom búcsúját október 14-én ünnepelték. Kapor János helyi plébános meghívására a szentmise főcelebránsa Pál József Csaba temesvári megyéspüspök, ünnepi szónoka pedig Böjte Csaba ferences szerzetes volt.
Kategóriák: Friss

Közösség és felelősségvállalás – Diákönkormányzatok találkozója a Patronában

2018, október 18 - 10:46
A Boldogasszony Iskolanővérek tanintézményeiben működő diákönkormányzatok tagjai találkoztak október 12-én Budapesten. A házigazda a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont diákönkormányzata, a Patrona DÖK volt.
Kategóriák: Friss