Skip to Content

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 8 perc 17 másodperc

Restaurálták az Esztergomban őrzött Ulászló-graduálét

16 perc 50 másodperc
Restaurálták az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár gyűjteményének hatalmas méretű liturgikus díszkódexét, az úgynevezett Ulászló-graduálét. A műtárgy a könyvtár honlapján digitalizált formában is megtekinthető.
Kategóriák: Friss

A KÉSZ nyilatkozata a tudományszervezés aktuális kérdéseiről

45 perc 50 másodperc
Közzétesszük a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) nyilatkozatát, melyet február 15-én adott ki.
Kategóriák: Friss

A pápa fogadta a Microsoft elnökét

1 óra 23 perc
A vatikáni sajtóközpont megbízott igazgatója, Alessandro Gisotti február 13-án tájékoztatta az újságírókat a pápa és Brad Smith, a Microsoft elnöke magántalálkozójáról, amelyen Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke is jelen volt.
Kategóriák: Friss

Püspöki szentmise a betegek világnapján Nagyváradon

1 óra 53 perc
A betegek világnapján, február 11-én a nagyvárad-olaszi templomban koncelebrált ünnepi szentmisét mutatott be Böcskei László megyéspüspök. A szentmisén kiszolgáltatták a betegek kenetét; szentbeszédet mondott Giosanu Leonard káplán.
Kategóriák: Friss

„Nem fejmosásra, hanem lábmosásra van szükség ebben a világban” – Villanófényben Stella Leontin

1 óra 59 perc
Ma kaptuk a szomorú hírt, hogy Stella Leontin, a Máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika plébánosa váratlanul a Mennyei Atya házába költözött. A lelkipásztort, az embert bemutató írásunkkal emlékezünk rá.
Kategóriák: Friss

„Nem fejmosásra, hanem lábmosásra van szükség ebben a világban” – Villanófényben Stella Leontin

1 óra 59 perc
Ma kaptuk a szomorú hírt, hogy Stella Leontin a Máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika plébánosa váratlanul a Mennyei Atya házába költözött. A lelkipásztort, az embert bemutató írásunkkal emlékezünk rá.
Kategóriák: Friss

Indiában bebörtönözték Teréz anya rendjének egyik tagját – A helyi egyház küzd az igazságért

2 óra 28 perc
Csaknem hét és fél hónapja van börtönben Concelia Baxla nővér, a Szeretet Misszionáriusai (Teréz anya nővérei) rend tagja az indiai Dzshárkhand államban. Theodore Mascarenhas SFX püspök, az indiai katolikus püspöki konferencia titkára hosszú idő után a napokban meglátogathatta az idős nővért.
Kategóriák: Friss

Egyházi, állami és civil szervezetek megbeszélése a fenntartható fejlődésről

3 óra 1 perc
Az MKPK Caritas in Veritate Bizottságát is meghívták a Parlamentben február 14-én tartott műhelytalálkozóra, melyen a fenntartható fejlődés kérdéseiről, a nemzetközi fejlesztésfinanszírozás kihívásairól gondolkodtak együtt egyházi, állami és civil szervezetek képviselői.
Kategóriák: Friss

Teremtésvédelmi kalendárium – Leltárhiány a virágos hagyatékban

3 óra 38 perc
A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Tudta, hogy a történelmi Magyarországon több mint 4000 növényt számláltak meg a kutatók, s a mai határokon belül is több mint 2100 faj további sorsa van a kezünkben?
Kategóriák: Friss

Székely János püspök Mindszenty József hősies erényeinek elismeréséről

4 óra 12 perc
Székely János szombathelyi megyéspüspök közleményét adjuk közre Mindszenty József hősies erényeinek elismeréséről.
Kategóriák: Friss

Beteg szervek helyett beteg embereket kell gyógyítani – Betegek világnapja Veszprémben

4 óra 38 perc
Márfi Gyula veszprémi érsek Felker Zsolt székesegyházi káplánnal és Juhász Csaba kórházlelkésszel együtt mutatott be szentmisét a betegek világnapja alkalmából a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban február 12-én. A szentmise keretében kiszolgáltatták a betegek szentségét is.
Kategóriák: Friss

Szerelmes farsang a szatmárnémeti nyugdíjasklubban

4 óra 46 perc
A Szatmári Egyházmegyei Caritas szatmárnémeti Reménység központjába járó nyugdíjasok február 12-én egyszerre ünnepelték a farsangot és a szerelmesek napját.
Kategóriák: Friss

Ferenc pápa Twitter-üzenete február 15-én

4 óra 46 perc
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.
Kategóriák: Friss

Isten mindig megbocsát, de a természet sosem – Őslakos népek képviselőivel találkozott a pápa

5 óra 8 perc
A szentszéki szóvivő arról tájékoztatta az újságírókat, hogy Ferenc pápa február 14-én, csütörtökön délelőtt a FAO római székházában tett látogatásakor Amerikából, Afrikából, Ázsiából és a csendes-óceáni régióból származó harmincegy őslakos nép harmincnyolc képviselőjével találkozott.
Kategóriák: Friss

Őslakos népek képviselőivel találkozott Ferenc pápa

5 óra 8 perc
A szentszéki szóvivő arról tájékoztatta az újságírókat, hogy Ferenc pápa február 14-én, csütörtökön délelőtt a FAO székházában tett látogatásakor Amerikából, Afrikából, Ázsiából és a csendes-óceáni régióból származó harmincegy őslakos nép harmincnyolc képviselőjével találkozott.
Kategóriák: Friss

Elhunyt Stella Leontin

5 óra 13 perc
A Váci Egyházmegye és a máriabesnyői plébánia fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy dr. Stella Leontin kanonok, címzetes prépost, érdemes főesperes a Máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika plébánosa váratlanul a Mennyei Atya házába költözött.
Kategóriák: Friss

Felsőbányán találkoztak a Szatmári Egyházmegye ifjúsági csoportvezetői

5 óra 13 perc
Az igazi barátságok keresésére és értékelésére buzdította Veres Attila felsőbányai plébános a Szatmári Egyházmegye ifjúsági csoportvezetőit február 8–11 között megrendezett téli találkozójukon Felsőbányán.
Kategóriák: Friss

Sepsiszentgyörgy kétezer ingyenes szálláshelyet ajánl fel a pápalátogatás idejére

5 óra 44 perc
Sepsiszentgyörgy kétezer szálláshelyet ajánl fel a város iskolai kollégiumaiban és sportlétesítményeiben Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói látogatásának időszakára – jelentette be február 14-én tartott sajtótájékoztatóján Antal Árpád, a székelyföldi város polgármestere.
Kategóriák: Friss

Talán még életben van az Iszlám Állam által 2013-ban foglyul ejtett jezsuita, Paolo Dall’Oglio

6 óra 23 perc
A Time napilap február elején megjelent híre szerint a 64 éves jezsuitát két másik nyugat-európai tússzal együtt arra akarja használni az Iszlám Állam, hogy szabadon bocsátásukért cserébe szabad elvonulást kapjon az ellenőrzése alatt álló utolsó területről.
Kategóriák: Friss

Embertársam utam az üdvösséghez – Triduum Győr-Révfaluban

7 óra 50 másodperc
A betegek világnapjához kapcsolódóan lourdes-i triduumot tartottak február 11–13. között a győr-révfalui Szentháromság-templomban. Február 11-én Benkó Attila győri kórházlelkész, 12-én Mogyorósi Márk Ányos tihanyi bencés szerzetes, 13-án Bokor Zoltán sárvári plébánoshelyettes mutatott be szentmisét.
Kategóriák: Friss