Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 16 perc 20 másodperc

Őrizetbe vették Moszkvában a Baring Vostok befektetési csoport amerikai alapítóját

1 óra 13 perc
Sikkasztás gyanújával ötödmagával őrizetbe vették pénteken Moszkvában Michael Calveyt, a Baring Vostok Capital Partners befektetési csoport amerikai alapítóját.
Kategóriák: Adó

Az államháztartási hiány növelésével irányozza elő a román parlament a megnövelt családi pótlék fedezetét

2 óra 25 perc
Az eredetileg tervezett 2,55 százalék helyett 2,76 százalékos GDP-arányos hiánnyal fogadja el a román parlament az idei állami költségvetés tervezetét, így teremtve fedezetet a családi pótlék jelentős növelésére – jelentette be Liviu Dragnea házelnök, a kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke csütörtökön.
Kategóriák: Adó

Adminisztratív költségeket csökkentő új szabályok lépnek hatályba szombaton az EU-ban

4 óra 15 perc
Új európai uniós szabályok lépnek hatályba szombaton, amelyek csökkentik a hazájukon kívül élő uniós állampolgárok adminisztratív terheit és költségeit – közölte az Európai Bizottság pénteken.
Kategóriák: Adó

Megszavazták a kormány finanszírozásáról szóló amerikai törvényt

5 óra 56 perc
A szenátus után a demokrata párti többségű képviselőház is megszavazta a kormány finanszírozásáról szóló törvényt, így véglegesen elkerülhetővé vált az újabb részleges kormányzati leállás.
Kategóriák: Adó

Csed és gyed megállapítása határozott idejű munkaviszony esetén

7 óra 44 perc
Előfordulhat, hogy a gyermeket váró kismama határozott idejű munkaviszonya megszűnik a gyermek születése előtt, vagy a gyermek születése kapcsán járó csecsemőgondozási díj (csed), illetve gyermekgondozási díj (gyed) folyósítása alatt. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mennyiben érinti a vér szerinti szülők csecsemőgondozási díjának, illetve gyermekgondozási díjának megállapítását a határozott idejű munkaviszony és annak megszűnése.
Kategóriák: Adó

Online ékszerüzleteket ellenőriztek: íme, az eredmények

8 óra 51 perc
Online ékszerüzleteket ellenőrzött a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ), tapasztalataik alapján nagyon vegyes a fogyasztóvédelmi előírások szerepeltetése a weboldalakon – írja a napi.hu.
Kategóriák: Adó

Trump aláírja a kormányzat finanszírozásáról szóló törvényt, majd rendkívüli állapotot hirdet

10 óra 13 perc
Donald Trump elnök aláírja a kormányzat működéséhez szükséges finanszírozást biztosító törvényt, utána pedig rendkívüli állapotot hirdet – jelentette be közleményében a washingtoni Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders helyi idő szerint csütörtök délután.
Kategóriák: Adó

Emelkedett az üzemanyagok ára

11 óra 59 perc
A Mol bruttó 2-2 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát pénteken.
Kategóriák: Adó

Szja: megtakarítások, személyi kedvezmények igazolásai

14 óra 1 perc
A kifizetők és munkáltatók által kiállított, a bevallás kitöltéséhez nélkülözhetetlen összesített igazolást 2019. január 31-éig, az egyéb igazolásokat legkésőbb 2019. február 15-éig kell(ett) megkapniuk a magánszemélyeknek.
Kategóriák: Adó

Itt vannak a márciusi üzemanyagárak!

2019, február 14 - 18:12
Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a 2019 márciusában fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámoláskor alkalmazható üzemanyagárakat.
Kategóriák: Adó

Bírságot vetett ki az MKB Bankra az MNB

2019, február 14 - 15:00
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ötmillió forintra bírságolta az MKB Bankot. A Hitelintézetnek az MNB kötelezése alapján ez év szeptember végéig kell orvosolnia az általa elkövetett pénzforgalmi jogszabálysértést.
Kategóriák: Adó

Üzletrész öröklése, házastárs általi megszerzése, felosztása

2019, február 14 - 13:35
Válás esetén megtörténhet, hogy ha a tag az üzletrészét a házastársi közös vagyonból szerezte, a bíróság a házassági vagyonjogi perben a nem tag házastársnak társasági üzletrészt vagy üzletrészhányadot juttat.
Kategóriák: Adó

Nagyot nőtt a gazdaság

2019, február 14 - 12:00
Magyarország bruttó hazai terméke 2018 IV. negyedévében a nyers adatok szerint 5,0, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 4,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a KSH.
Kategóriák: Adó

Átszervezik a falugazdász hálózatot

2019, február 14 - 10:56
Átszervezi a falugazdász hálózatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – közölte Darabos Tamás a kamara főigazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Kategóriák: Adó

A zöldek bírálják a szerzői jogi szabályozás tervezett EU-s módosítását

2019, február 14 - 09:55
Megállapodtak a szerzői jogi szabályozás tervezett módosításáról szerdán az Európai Unió társjogalkotó intézményei; a kompromisszumos megoldást máris sokan bírálják, mondván, egyes rendelkezések veszélyeztetik az internet szabadságát.
Kategóriák: Adó

Adóssággal terhelt ajándék – illetékkötelezettségről határozott a Kúria

2019, február 14 - 08:53
A Kúria sajtótitkársága tájékoztatót közölt a Kúria Kfv.V.35.249/2018/9. számú ügyben hozott ítéletéről. Előzmény: az elsőfokú bíróság közigazgatási perben az ajándékozás útján vagyont szerző felperes terhére ajándékozási illetékfizetésről rendelkező határozatok jogszerűségéről döntött.
Kategóriák: Adó

Az osztalék és az osztalékelőleg adója

2019, február 14 - 07:15
Cikkünkben az osztalék (osztalékelőleg) meghatározása mellett az e jövedelem utáni adózást mutatjuk be a magánszemélyeknél, illetve jogi személyeknél, figyelemmel az alkalmazott adózási formára.
Kategóriák: Adó

Bírságolható az engedély nélküli agancsgyűjtés

2019, február 14 - 06:03
Csak engedéllyel gyűjthető a hullott agancs! – figyelmeztet az Országos Magyar Vadászati Védegylet. A gímbikák többsége februárban és márciusban veti le fejdíszét, ami ezekben a hetekben szinte vonzza az agancsgyűjtőket az erdőkbe.
Kategóriák: Adó

Gyanús utalások miatt zároltak venezuelai bankszámlákat Bulgáriában

2019, február 13 - 23:46
Bulgáriában több venezuelai bankszámlát zároltak a latin-amerikai ország állami olajtársaságának több millió dolláros, pénzmosásra utaló tranzakciói miatt – közölte Dimitar Georgijev, a bolgár titkosszolgálat vezetője szerdán Szófiában.
Kategóriák: Adó

Az uniós támogatásokról szavazott az EP

2019, február 13 - 22:45
Az Európai Parlament (EP) elutasította, hogy az uniós regionális támogatás felfüggeszthető legyen abban az esetben, ha a nemzeti gazdasági mutatók nem megfelelőek.
Kategóriák: Adó