Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 4 perc 31 másodperc

Áfa-visszatérítés serkenthetné a lakásfelújításokat

57 perc 42 másodperc
A Magyarországon található mintegy 4,4 millió lakóingatlan kétharmada energetikai szempontból elavult, az utólagos szigetelés iránt egyre nagyobb a kereslet, de a megrendeléseket visszaveti a munkaerőhiány – közölték az MTI által megkérdezett építőipari szereplők.
Kategóriák: Adó

Szabálytalanságokat talált a Nébih a ketchupok ellenőrzésekor

1 óra 59 perc
Kisebb-nagyobb jelölési hiányosságokat talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a ketchupok ellenőrzésekor, a termékek élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontból megfeleltek a teszteken – közölte a Nébih.
Kategóriák: Adó

Sosem volt ilyen gyenge a forint

3 óra 16 perc
Új történelmi csúcsot döntött a forint árfolyama a mai napon: az euró árfolyama 333 forint fölé emelkedett – írja a Portfolio.hu.
Kategóriák: Adó

Tb-kötelezettségek többes vállalkozói jogviszonyban

4 óra 1 perc
Ha az egyéni vagy társas vállalkozó egyidejűleg más vállalkozásban is társas vállalkozónak minősül, akkor ez a tény szinte bizonyosan érinti a társadalombiztosítással összefüggő kötelezettségeit. Alapvetően a vállalkozó döntése, melyik vállalkozásában viseli a magasabb terheket. Ugyanakkor e döntésnek is vannak bizonyos korlátai. Cikkünkben ezt járjuk körbe.
Kategóriák: Adó

Indul az Új gyakornoki program pályázat

5 óra 30 perc
Tízmilliárd forintos keretösszeggel megjelent az Új gyakornoki program pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében – jelentette be Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
Kategóriák: Adó

Új módszerekkel ellenőriz a NAV, nem lövöldöz vaktában

6 óra 38 perc
Az adóhatóság a saját maga által gyűjtött, illetve a társintézményektől kapott digitálisan rendelkezésre álló adatokat több körben elemzi, azonosítja a kockázatos adózókat és tényezőket, és dönt arról, hogy kit ellenőriz. A hálózatelemző, adatbányász-szoftvereknek köszönhetően pedig már nemcsak a kiválasztás, hanem az ellenőrzés eredményes lezárása és a jogsértő és költségvetést károsító magtartás bizonyítása is könnyűvé válik – ecseteli Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, partnere.
Kategóriák: Adó

Itt az új NAV-lista a feketén foglalkoztatókról

7 óra 55 perc
Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók, s azon belül a nem rendezett munkaügyi kapcsolattal rendelkezők legújabb listáját.
Kategóriák: Adó

Adózási határidők 2019. szeptember 23-29.

9 óra 2 perc
Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.
Kategóriák: Adó

Az özvegyi nyugdíj, az árvaellátás és a szülői nyugdíj mértéke

10 óra 19 perc
A hozzátartozói nyugellátások – özvegyi nyugdíj, árvaellátás, szülői nyugdíj – összegének kiszámításakor közös szabály, hogy azok alapjaként azt a saját jogú nyugdíjat kell alapul venni, amely az elhunyt jogszerzőt a halála időpontjában megillette vagy megillette volna. Ennek megfelelően, a hozzátartozói nyugellátások megállapításakor mindenképpen különbséget kell tenni a tekintetben, hogy az elhunyt jogszerző a halála időpontjában részesült-e a társadalombiztosítás keretein belül megállapított nyugellátásban, nyugdíjszerű ellátásban, illetve nem részesült semmilyen ellátásban.
Kategóriák: Adó

Afrikai sertéspestis: ingyenes fertőtlenítőszert kaphatnak a sertéstartók

2019, szeptember 16 - 20:09
A sertéstartók ingyenes fertőtlenítőszert kaphatnak állatorvosuktól – közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Kategóriák: Adó

Ócska létrákat akart eladni hamis papírokkal

2019, szeptember 16 - 17:46
Ötszáz balesetveszélyes létrát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Baranya megyei munkatársai egy Mohácsnál vámvizsgálatra bejelentkezett kamionon.
Kategóriák: Adó

Fokozottan ellenőrzik a veszélyes árut szállítókat

2019, szeptember 16 - 16:17
Az őszi-téli hónapokban is folytatja a tematikus ellenőrzéseket a közúti közlekedési hatóság a közlekedésbiztonság javítása, a szabálykövető vállalkozások védelme és az autósok szemléletformálásának elősegítése érdekében – közölte sajtótájékoztatóján Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.
Kategóriák: Adó

Viszik, mint a cukrot a MÁP Pluszt

2019, szeptember 16 - 15:13
A várakozások felett teljesít a Magyar Állampapír Plusz, június óta mintegy 2000 milliárd forintért vásárolt a lakosság az új megtakarítási formából – tájékoztatta az MTI-t Varga Mihály pénzügyminiszter.
Kategóriák: Adó

Milliós bírság Rubint Réka cégének és a The Body Shop termékek forgalmazójának

2019, szeptember 16 - 14:02
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot rótt ki Rubint Réka cégére, az Alakreform Kft.-re és 2 millió forintot a The Body Shop termékeket forgalmazó Avanzo-Trade Kft.-re, mivel azok nem teljesítették maradéktalanul online médiamegjelenéseikkel kapcsolatban korábban vállalt kötelezettségeiket – közölte a hivatal.
Kategóriák: Adó

Külföldi pénznemben szerzett bevétel, felmerült költség – 2. rész

2019, szeptember 16 - 12:35
Egyre gyakoribb, hogy a magánszemélyek, egyéni vállalkozók külföldi munkavégzésük során, vagy külföldiektől érkezett megbízás ellentételezéseként külföldi pénznemben jutnak hozzá bevételhez.
Kategóriák: Adó

Sztrájk a General Motorsnál

2019, szeptember 16 - 11:21
Vasárnap éjféltől sztrájkolnak a General Motors munkavállalói az Egyesült Államokban bérköveteléseik nyomatékosítása érdekében.
Kategóriák: Adó

Szja 1%: itt a lista, kinek, mennyi jut idén a felajánlásokból

2019, szeptember 16 - 10:17
Közzétette honlapján a Nemzeti adó- és Vámhivatal (NAV) a 2019. rendelkező évben a magánszemélyek által érvényesen megjelölt, legalább ezer forint összegű, érvényes szja 1 százalékos felajánlással érintett kedvezményezettek listáját.
Kategóriák: Adó

Drasztikusan emelkedett az olaj ára

2019, szeptember 16 - 09:11
Jelentősen megemelkedtek az olajárak a hétfői piaci nyitáskor a szaúdi Aramco cég létesítményei ellen múlt szombaton jemeni húszi lázadók által végrehajtott dróntámadások után, amelyek visszavetették a kitermelést az olajországban.
Kategóriák: Adó

Nő a kutatás-fejlesztési tevékenység állami támogatása

2019, szeptember 16 - 08:14
Jövőre 25 százalékkal emelkedik a k+f tevékenység állami támogatása – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szombaton Zalaegerszegen, a megyei önkormányzat díszközgyűlésén.
Kategóriák: Adó

A követelés elévülése: ki és mikor hivatkozhat rá?

2019, szeptember 16 - 06:15
Akár jogosultak, akár kötelezettek vagyunk egy jogviszonyban, fontos tisztában lennünk az elévülés alapvető szabályaival, hogy követelésünket eredményesen érvényesíthessük, vagy épp mentesüljünk az elévült tartozás megfizetése alól.
Kategóriák: Adó