Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 7 perc 50 másodperc

Januártól már nem fizetnek szja-t a négy- vagy többgyermekes anyák

1 óra 55 perc
Jövő januárban életbe lép a négy- vagy többgyermekes anyák személyijövedelemadó-mentessége – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Kategóriák: Adó

Már lehet pályázni az idei innovációs támogatásra

4 óra 4 perc
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által gondozott Ipar 4.0 támogatási program 2019-ben is 1,5 milliárd forint forrással járul hozzá az innovatív újraiparosításhoz, elsősorban az innovációs tevékenységeket és azok eredményeinek ipari alkalmazását helyezve előtérbe – közölte Szigeti Ádám, a tárca innovációért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-vel.
Kategóriák: Adó

Az e-SZJA rendszert használók harmada módosította az adóhivatali tervezetet

5 óra 6 perc
Csaknem 30 százalékkal nőtt az e-SZJA rendszert használók száma, az idén 1,5 millióan, tavaly 1,1 millióan nyújtották be határidőre a rendszeren keresztül a személyi jövedelemadó (szja) bevallásukat – ismertette Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
Kategóriák: Adó

Jön a nagyszülői gyed, itt vannak a részletek

6 óra 7 perc
A még nem nyugdíjas nagyszülők is jogosultak lehetnek 2020-tól gyedre, ha az Országgyűlés elfogadja a kormány által T/6191. számon beterjesztett törvényjavaslatot.
Kategóriák: Adó

Vámhatósági engedélyek: befejezte a kötelező újraértékelést a NAV

7 óra 8 perc
Az uniós vámjogszabályok 2016. május 1-jei változása nyomán három év alatt az összes, a hatályon kívül helyezett Közösségi Vámkódexben meghatározott kritériumok alapján határozatlan időre kiadott engedélyt és AEO tanúsítványt újra kellett értékelni, azaz megvizsgálni, hogy a változásokat követően is megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak, közölte honlapján a NAV.
Kategóriák: Adó

Így kell adózni utalványok juttatásakor

8 óra 34 perc
A személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvény szerint bevétel minden, a magánszemély által bármely jogcímen és bármely formában – pénzben (ideértve a készpénz-helyettesítő eszközt is) és/vagy nem pénzben – mástól megszerzett vagyoni érték. Nem pénzben megszerzett bevételnek minősül különösen az utalvány is.
Kategóriák: Adó

111 millió forint bírságot szabott ki a Husqvarna Magyarország Kft.-re a GVH

9 óra 47 perc
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 111 millió forint bírsággal sújtotta a Husqvarna Magyarország Kft.-t, mert a cég és egyes forgalmazói jogsértő módon határozták meg a Husqvarna, a Gardena és a McCulloch márkák internetes továbbeladási árait. Az internetes forgalmazók nem kaptak bírságot. Az eljárásban érintett minden vállalkozás köteles azonban olyan intézkedéseket bevezetni, amelyekkel a hasonló jövőbeni jogsértések elkerülhetővé válnak, közölte a GVH.
Kategóriák: Adó

Szolgáltatási díjat szorgalmaznak a gyógyászati segédeszközökre

10 óra 48 perc
A gyógyszertárak szolgáltatási díjához hasonlóan a gyógyászati segédeszközökre is szolgáltatási díjat szorgalmaz a termékeket forgalmazó mintegy 500 üzletben a Forgalmazók az Egészségért Szövetség (FSZE) – írja szerdai számában a Világgazdaság.
Kategóriák: Adó

Autóvásárlás: kevesebb illeték, több cégautóadó?

11 óra 49 perc
Az autóvásárláshoz és -behozatalhoz, valamint a cégautókhoz fűződő közterhek radikális átalakítására készül az Orbán-kormány: jelentősen csökkentenék a fizetnivalókat annak érdekében, hogy könnyebb és olcsóbb legyen kocsit cserélni, így megújuljon az elavult magyar járműállomány – derül ki a hvg.hu birtokába került előterjesztésből.
Kategóriák: Adó

Drágult a benzin és a gázolaj

12 óra 51 perc
A Mol szerdán 5-5 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj ár nagykereskedelmi árát.
Kategóriák: Adó

Adóalap-módosító tételek a kivában. Példákkal

14 óra 53 perc
Közeledik a kisvállalati adó (kiva) bevallásának határideje. Alábbi cikkemben sorra veszem a bevallással kapcsolatos fontosabb kérdéseket, elsősorban a kiva alapját módosító tételeket.
Kategóriák: Adó

Kkv-k digitalizációját segítő ötleteket díjaztak

2019, május 21 - 21:24
Három kategóriában adták át ma a Nagy Tuning Show díjakat a UPC Magyarország Kft. által meghirdetett, hárommillió forint összdíjazású, kis- és közepes vállalkozások (kkv) digitalizációját, online jelenlétét ösztönző ötletpályázat nyerteseinek.
Kategóriák: Adó

Agyő, műanyag tányérok, evőeszközök! Szigorít az EU

2019, május 21 - 16:49
Megtiltja az Európai Unió általános ügyekkel foglalkozó tanácsa által elfogadott irányelv egyes eldobható műanyagtermékek használatát, amelyek alternatív termékekkel helyettesíthetők.
Kategóriák: Adó

Itt megnézheti, ki dolgoztatja feketén az alkalmazottait

2019, május 21 - 14:37
Közzétette honlapján Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a be nem jelentett dolgozót foglalkoztató adózók legújabb listáit.
Kategóriák: Adó

Európai Bíróság: jogtalanul szüntette meg Magyarország az uniós polgárok földhaszonélvezetét

2019, május 21 - 13:36
Nem teljesítette a tőke szabad mozgásának elvéből és a tulajdonhoz való jogból eredő kötelezettségeit Magyarország a területén fekvő mezőgazdasági földterületeken más tagállambeli állampolgárok haszonélvezeti jogának megszüntetésével, így megsértette az európai uniós szabályokat – döntött ma az Európai Unió Bírósága.
Kategóriák: Adó

Alapítványok: alapítói jogok, kuratórium, kedvezményezett

2019, május 21 - 12:35
Írásunkban bemutatjuk az alapítványnál működő kuratóriumra, a kedvezményezett szerepére, az alapítói jogok gyakorlására, az alapító okiratra, illetve a végintézkedéssel létrehozott alapítványra vonatkozó főbb szabályokat.
Kategóriák: Adó

Iparűzési adó alapja: csak így lehet levonni az alvállalkozói teljesítést

2019, május 21 - 11:37
Széles körben elterjedt üzleti gyakorlatra hivatkozott egy vállalkozó, amikor érvényt akart szerezni helyi iparűzési adója csökkentésének. Az Alkotmánybíróság érdemi vizsgálat nélkül elutasította a panaszt.
Kategóriák: Adó

Huawei: 90 nappal halasztotta a korlátozások hatályba lépését az USA

2019, május 21 - 10:35
Az amerikai kereskedelmi minisztérium 90 napra felfüggesztette a Huawei kínai távközlési óriásvállalat ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését a könnyebb átmenet érdekében – jelentették be Washingtonban hétfőn.
Kategóriák: Adó

300 járatát törölte sztrájk miatt a nagy légitársaság

2019, május 21 - 09:31
A pilóták és a légiutaskísérők sztrájkja miatt mintegy 300 járatát törölte ma az Alitalia olasz légitársaság.
Kategóriák: Adó

Jócskán drágulhat a tojás

2019, május 21 - 08:39
Nem árulnának ketreces tyúktartásból származó tojást a nemzetközi kiskereskedelmi láncok néhány év múlva, amivel veszélybe sodornák a közép-európai, ezen belül is a kilencven százalékban ketreces tartást alkalmazó hazai tojáságazatot – mondta a Magyar Nemzetnek Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének alelnöke.
Kategóriák: Adó