Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 20 perc 4 másodperc

Trump meglépte: az új energiaterv szerint onthatnák a szén-dioxidot a szénerőművek

2 óra 47 perc
Előterjesztette az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala (EPA) kedden azt a tervezetet, amellyel megszüntetné az előző amerikai elnök, Barack Obama klímaváltozással kapcsolatos erőfeszítéseinek egyik fő elemét, az úgynevezett Tiszta Energia Tervet.
Kategóriák: Adó

Többet kell várni az új autókra

4 óra 8 perc
Meghosszabbítja az új járművek szállítási idejét az ősszele bevezetendő, a járművek tényleges közúti használatát a korábbinál pontosabban modellező, új emissziósérték-mérési eljárás – jelentette ki Günther Kerle, az osztrák autóimportőrök szakmai szervezetének szóvivője.
Kategóriák: Adó

Okoslámpaoszlopokat mutattak be Budapesten

5 óra 11 perc
Az első, csoportba kapcsolt közvilágítási okososzlopokat mutatták be ma Budapesten, a IX. kerületi Lechner Ödön fasorban.
Kategóriák: Adó

Törökország: megszüntetnék az all inclusive szállodai szolgáltatást?

6 óra 15 perc
A török kereskedők és kézművesek azt javasolják, hogy szüntessék meg az ország szállodáiban az all inclusive szolgáltatást, mivel az szerintük "rombolja az ország autentikus vendéglátását".
Kategóriák: Adó

Nőtt a munkabalesetek száma, de kevesebben haltak meg

8 óra 16 perc
Emelkedett a munkabalesetek száma az első fél évben, három napnál hosszabb időre 10 351-en váltak baleset miatt munkaképtelenné, szemben az egy évvel korábbi 9969 esettel, ugyanakkor a halálos kimenetelű munkabalesetek száma jelentősen, az egy évvel korábbi 45-ről 35 csökkent – olvasható a Pénzügyminisztérium (PM) munkavédelmi főosztályának jelentésében.
Kategóriák: Adó

Másodfokú hőségriasztás csütörtök éjfélig!

10 óra 10 perc
Augusztus 21-én 12 órától augusztus 23-án éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el az Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság.
Kategóriák: Adó

Bevándorlási különadó: 25-étől hatályosak a szabályok

11 óra 16 másodperc
A Magyar Közlöny 117. számában 2018. július 25-én megjelent az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról szóló 2018. évi XLI. törvény, melynek bevándorlási különadóra vonatkozó rendelkezései 2018. augusztus 25-től hatályosak – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kategóriák: Adó

Nem érdemes vagyonkimentésre játszani

12 óra 48 perc
Egy közép-dunántúli vállalkozó különböző trükkökkel próbálta kimenteni a vagyonát a csőd szélén álló cégéből, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) országos akcióban tárta fel a gyanús ügyleteket. A társaság ellen csődbűncselekmény miatt indult eljárás.
Kategóriák: Adó

Egyre több az összvagyon a magyar háztartásokban

14 óra 34 perc
Tovább nőtt a háztartások vagyona – írja a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank friss adatai alapján. Az idei első félévben csaknem 1300 milliárd forintot takarítottak meg a háztartások, ebből a második negyedévre bő 800 milliárd jutott.
Kategóriák: Adó

Nem mindegy, hogy kötetlen vagy rugalmas a munkarend

16 óra 59 perc
Teljes napi munkaidő, részmunkaidő, általános munkarend, egyenlőtlen munkaidőbeosztás, kötött, rugalmas és kötetlen munkarend. Mit jelentenek ezek a fogalmak a gyakorlatban?
Kategóriák: Adó

Visszahívnak 700 ezer Volkswagent

2018, augusztus 20 - 20:03
Elektronikai meghibásodás veszélye miatt visszahív szervizre 700 ezer Tiguan és Touran típusú autót a Volkswagen – jelentették be ma a német autógyár wolfsburgi központjában.
Kategóriák: Adó

Öt nullát lecsaptak a helyi pénz végéről Venezuelában

2018, augusztus 20 - 18:54
A gazdasági csőd szélén álló Venezuelában öt nullát vágtak le a helyi pénznem végéről ma. A dél-amerikai országban – szakértők szerint – az év végén akár 1 millió (!) százalék lehet az infláció. szakértők szerint ezt nagyjából úgy lehet érzékeltetni, hogy körülbelül három-négynaponként duplázódnak az árak, tehát ha valaki megkapja a fizetését a hónap elején, akkor az öt nap múlva már csak a felét éri, a hó végére meg semmit.
Kategóriák: Adó

Európai Bizottság: továbbra is kezelni kell a válság következményeit

2018, augusztus 20 - 15:32
Görögország lezárta az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) keretében folytatott hároméves gazdasági kiigazítási programot, de továbbra is arra kell összpontosítani, hogy az ország hatékonyan kezelje a válság éveinek társadalmi és gazdasági következményeit – jelentette ki ma Pierre Moscovici.
Kategóriák: Adó

Katás bt. ingatlant értékesít, ezt kell tudni az áfáról

2018, augusztus 20 - 13:49
Katás bt. értékesítené a korábban, még nem katásként, fordított adózással vásárolt ingatlanát, hogyan kell számláznia? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.
Kategóriák: Adó

Komplex munkabiztonsági és munkaegészségügyi fejlesztés indul

2018, augusztus 20 - 11:34
A Magyar Iparszövetség (OKISZ) munkabiztonsági és munkaegészségügyi komplex fejlesztési programot indított munkavállalói partnerszervezetek bevonásával, a több alágazatot is érintő projektek 2019 május végén fejeződnek be, a tapasztalatok alapján javaslatot tesznek a hatékonyabb munkavédelemhez, munkaegészségügyhöz szükséges lépésekre – közölte Vadász György, a Magyar Iparszövetség elnöke.
Kategóriák: Adó

Itt a lista, hová mennek a héten az adóellenőrök

2018, augusztus 20 - 09:55
Kiemelten ellenőrzik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai az augusztus 20-ai nemzeti ünnephez kapcsolódó rendezvényeken és azok vonzáskörzetében a vendéglátó-ipari, kereskedelmi, illetve szolgáltató szektorban tevékenykedő, valamint a személyszállítást végző vállalkozásokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.
Kategóriák: Adó

Számla pénzneme: forint vagy euró?

2018, augusztus 20 - 06:14
Internetes hirdetésről kapott számlán forintban és "tájékoztatásul" euróban is szerepel a végösszeg. A pénzügyi teljesítés "vásárlás hitelkártyával" jogcímen történik, a vevő bankszámláját az euróértéket a napi árfolyammal számolva terheli meg a bank, ami így nem egyezik meg a számla forintösszegével. A szerződés nem tér ki a fizetés pénznemére. A számlát forintos vagy eurós számlaként kell kezelni? – kérdezte olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.
Kategóriák: Adó

Munka iskolaszövetkezeti tagként: jár-e szabadság?

2018, augusztus 19 - 17:25
Iskolaszövetkezet keretében végzett munka után jár-e szabadság? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.
Kategóriák: Adó

Meddig marad még a hőség?

2018, augusztus 19 - 14:52
A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Kategóriák: Adó

Ellepték a munkaerőpiacot az alkalmi és idénymunkások

2018, augusztus 19 - 12:52
Alkalmi és idénymunkások egész hadát fogadták fel idén a hazai vállalkozások. Az év első hat hónapjában 631 ezer ember szegődött egyszerűsített foglalkoztatottként – írja a Magyar Idők. Az időszakos alkalmazottak után majdnem nyolcmilliárd forint adóbevétellel gazdagodott az állami költségvetés.
Kategóriák: Adó