Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 6 perc 33 másodperc

Ifjúsági garancia program: 100 ezer fiatal állt így munkába

33 perc 49 másodperc
Átlépte a 100 ezret az Ifjúsági garancia programban résztvevő fiatalok száma, a program nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fiatalok munkanélkülisége harmadára csökkent 2010 óta – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.
Kategóriák: Adó

Rekordalacsony a Duna vízszintje

1 óra 35 perc
Hétfő reggel Esztergomnál dőlt meg a rekord, ahol a korábban valaha mért legalacsonyabb vízszint alatt három centiméterrel hullámzott a folyam. A folyó várhatóan egy-két napon belül a fővárosnál is új negatív rekordot állíthat be – írja keddi számában a Magyar Hírlap.
Kategóriák: Adó

Állami nyugdíj: egyre kevesebb, mégis vonzó

2 óra 44 perc
A magyarok felét aggasztja, hogy nem lesz elég nyugdíja idős korára – ezt állapítja meg az Aegon idei nyugdíjfelkészültségi kutatása. A megkérdezettek túlnyomó többsége úgy gondolja, hogy rosszabb anyagi helyzetben lesz, mint a jelenlegi nyugdíjasok, ennek ellenére a nyugdíjfelkészültségünk az egyik legalacsonyabb az egész világon.
Kategóriák: Adó

Sorban állnak a lakástakarék-pénztáraknál

3 óra 48 perc
Már a nyitás előtt sor állt a Fundamenta központi ügyfélszolgálata előtt. Az első ember reggel 7:10-kor érkezett meg – számolt be a tapasztalatokról a hvg.hu.
Kategóriák: Adó

Osztalékfizetés evásoknál: megváltozott egy hátrányos szabály

5 óra 53 perc
A számviteli törvény hatálya alá tartozó evásoknál már nem kötelező betartani az osztalékfizetés alapjául szolgáló források korábban kötelező sorrendiségét. Ismertetjük, hogy mit jelent ez a gyakorlatban.
Kategóriák: Adó

Lakástakarék-pénztár: siessen, ha bezsákolná az állami támogatást!

8 óra 2 perc
A parlament ma kora délután – várhatóan – meg is szavazza a lakástakarék-pénztári megtakarítás állami támogatásának megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, amelyet tegnap nyújtott be egy fideszes képviselő. A törvény a Magyar Közlönyben történő kihirdetésekor lép hatályba, amire – a törvényjavaslat sürgős, kivételes eljárásban történő tárgyalása miatt – feltételezhetően még ezen a héten sor kerül.
Kategóriák: Adó

Miért fizetnek kevés adót az óriáscégek? Ezt válaszolta Tállai

2018, október 15 - 20:58
Mennyit vesznek igénybe az elérhető kedvezményekből a kis-, közepes és nagyvállalatok – kérdezte Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője Tállai Andrástól, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkárától.
Kategóriák: Adó

Felelősek-e a bankok a devizahitelezésben kialakult helyzetért?

2018, október 15 - 19:52
Van-e felelősségük a bankoknak az egykori devizahitelek körül kialakult helyzetért? A jegybank szerint tisztességesen jártak-e el a pénzintézetek? Vizsgálta-e az MNB a bankok felelősségét a tájékoztatásban, például azt, hogy átverésen alapultak-e a reklámjaik? – kérdezte a parlamentben Mesterházy Attila MSZP-s országgyűlési képviselő a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alenökétől.
Kategóriák: Adó

Feketén foglalkoztattak, feketelistára kerültek

2018, október 15 - 18:40
Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók legújabb listáját.
Kategóriák: Adó

Házkutatás az Opelnél! Manipulációra gyanakodnak

2018, október 15 - 16:39
Házkutatást tartott a rendőrség az Opel-nél a dízeljárművek károsanyag-kibocsátásának manipulálásával kapcsolatos konkrét gyanú miatt a Bild.de magazin értesülése szerint.
Kategóriák: Adó

Itt a vége a lakástakarékoknak! Megszüntetné a Fidesz az állami támogatást

2018, október 15 - 14:41
Megszüntetné a Fidesz a lakástakarék-pénztári megtakarítások után járó állami támogatást – derül ki Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke által az Országgyűlésnek ma benyújtott törvényjavaslatból. Az előterjesztést – sürgős eljárás keretében – már kedden elfogadhatja a parlament.
Kategóriák: Adó

Társaságiadóalap-kedvezmények megosztása kapcsolt céggel

2018, október 15 - 12:58
A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (Tao) tartalmaz olyan adóalapot csökkentő kedvezményt, amelyet az adózó megoszthat kapcsolt vállalkozásával.
Kategóriák: Adó

Ezeken a településeken számítson adóellenőrzésre!

2018, október 15 - 12:01
Fokozottan ellenőrzi a NAV a virág- és ajándékárusokat október végén, s a távol-keleti áruk kiskereskedelmére irányul kiemelt a figyelem.
Kategóriák: Adó

Itt a NAV új listája az adótartozó vállalkozásokról

2018, október 15 - 10:22
Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jelentős összegű adóhiánnyal érintett egyéni vállalkozók és cégek legfrissebb listáját.
Kategóriák: Adó

Egyre bővül a járatok késésére, törlésére köthető biztosítások köre

2018, október 15 - 09:11
Az elmúlt hetekben, hónapokban egyértelműen felértékelődtek azok az utasbiztosítási kiegészítők, amelyek például a járatkéséseknek, a járattörléseknek és azok folyományainak a költségét térítik meg – írja hétfői számában a Világgazdaság.
Kategóriák: Adó

Elbukják a területalapú támogatást, akik nem pontosítják egységes kérelmeik adatait

2018, október 15 - 08:09
A területalapú támogatások kifizetése múlik azon, hogy a következő napokban minden érintett termelő elvégzi-e a korábban benyújtott egységes kérelem adategyeztetését. Az esetleges hibákat, átfedéseket a végzés átvételét követő tíz napon belül pontosítaniuk kell a gazdálkodóknak – írja hétfői számában a Magyar Idők.
Kategóriák: Adó

Ingatlanértékesítés: adóköteles-e a késedelmi kamat?

2018, október 15 - 06:15
Mi minősül ingatlanértékesítésből származó bevételnek? Hogyan kell számolni, ha a vevő a vételárat részletekben fizeti meg? Mely nap tekintendő a vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemszerzés időpontjának? Milyen jogcímen válik adókötelessé a vevő késedelme miatt kifizetett késedelmi kamat? Írásunkból megtudhatja.
Kategóriák: Adó

Ismét karbantartás lesz a kormányzati portálon és az ügyfélkapun

2018, október 15 - 05:01
Kedden estétől szerda reggelig a NAV elektronikus rendszerét is érintő karbantartás lesz, közölte az adóhatóság.
Kategóriák: Adó

Cég nevére kért számla kifizetése saját bankkártyával

2018, október 14 - 17:58
Bt. nevére kért számlát magánszemély egyenlítette ki a saját bankkártyájával. Az üzletben szóltak neki, hogy a magánszámláról történő bankkártyás fizetés nem szabályos. Igaz-e ez, és van-e erre vonatkozó törvény, szabály? – kérdezte olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.
Kategóriák: Adó

A kivi- és a fügetermesztés támogatását kezdeményezte Magyarország

2018, október 14 - 13:24
A termelési támogatás kiterjesztését kezdeményezte a kivi- és fügetermesztésre Magyarország az Európai Bizottságnál (EB) – közölte az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára szombaton Becsehelyen.
Kategóriák: Adó