Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 29 perc 35 másodperc

Így lehet megtéríteni a tanácsadók, üzletkötők útiköltségét

2018, december 9 - 18:28
Szaktanácsadással foglalkozó társaság hogyan tudja megtéríteni az ország egész területére utazó munkatársai útiköltségét? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Kategóriák: Adó

Vendégmunkások százezrei mehetnek dolgozni Japánba az új, átalakított vízumrendszerben

2018, december 9 - 15:08
A japán parlament jóváhagyta szombaton a munkavállalói vízumrendszer átalakítását, aminek köszönhetően külföldi vendégmunkások százezrei érkezhetnek az országba áprilistól.
Kategóriák: Adó

Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

2018, december 9 - 12:35
Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők – közölték a szervezők.
Kategóriák: Adó

A fényfüzérek majdnem felénél hibát találtak a fogyasztóvédők

2018, december 9 - 09:28
A karácsonyi fényfüzérek, világító díszek, külterületi dekorációk fogyasztóvédelmi ellenőrzésekor 53 termékből 25 "megbukott" a vizsgálatokon, a problémás termékek aránya elérte a 47 százalékot – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.
Kategóriák: Adó

Alanyi adómentes egyéni vállalkozó külföldön szolgáltat

2018, december 9 - 07:39
Alanyi adómentes egyéni vállalkozó (kőműves, festő) Németországban, magánszemély megrendelő részére fog munkát végezni. Kell-e EU-s adószámot kiváltania, kell-e a német adóhivatalnál regisztrálnia? Milyen számlát fog kiállítani? A számla fog-e áfát tartalmazni, és ha igen, akkor a német mértéknek megfelelőt? Hová kell bevallani és megfizetni az általános forgalmi adót? – kérdezte olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.
Kategóriák: Adó

Nyugdíjas kft.-tag, ügyvezető juttatásait terhelő járulékok

2018, december 8 - 18:15
Milyen levonások, illetve járulékfizetési kötelezettségek terhelik a kft. saját jogú nyugdíjas tagjának, ügyvezetőjének fizetendő juttatásokat? – kérdezte az Adózóna olvasója. Széles Imre tb-szakértő válaszolt.
Kategóriák: Adó

Közel százezer cégkapu hányzik az MKOE szerint

2018, december 8 - 15:11
A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének közleménye szerint a cégkapu a modern ügyintézéshez egy jó eszköz lenne, ha kész lenne.
Kategóriák: Adó

MNB vizsgálat: 16 pénzügyi intézmény, 13,65 millió forint bírság

2018, december 8 - 12:36
Az MNB idén is kisebb súlyú hiányosságokat tárt fel a „fair banki” előírások betartására vonatkozó témavizsgálata során. A jegybank a 16 pénzügyi intézményt érintő vizsgálatsorozatában összesen 13,65 millió forint bírságot szabott ki, s kötelezte a társaságokat a hibák kijavítására. Az MNB a jövőben is kiemelten ellenőrzi a körültekintő fogyasztói hitelfelvételt támogató előírások betartását – írja honlapján az MNB.
Kategóriák: Adó

Óriástüntetés a túlóratörvény ellen: a rendőrség lezárta a Kossuth teret

2018, december 8 - 10:28
Szombaton szakszervezetek tüntetnek Budapesten. A demonstráció 10 órakor kezdődik a Jászai Mari téren, innen a résztvevők a tervek szerint átvonulnak a Kossuth térre, ahol 11 órától beszédek következnek. Hogy a pontos program mi lesz, azt nem tudni, ugyanis a rendőrség talált egy nemzetközileg védett vendéget, aki miatt lezárják a Kossuth teret – írja az Index.
Kategóriák: Adó

Francia zavargások: mérsékelt sárgamellényesek a párizsi tüntetések elkerülésére szólítanak fel

2018, december 8 - 09:13
A magukat mérsékeltnek mondó "szabad sárgamellényesek" pénteken nyugalomra szólítottak fel, és azt kérték mindenkitől, hogy ne tüntessen másnap Párizsban, miután az illetékes hatóságok "nagyon nagy erőszaktól tartanak". A nemzetgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatójukon ugyanakkor Emmanuel Macron államfőt tették felelőssé a helyzet elfajulásáért.
Kategóriák: Adó

Teljesítési időpont – dátum a számlán

2018, december 8 - 07:13
Gyakori, hogy a számlát jóval a termék kiszállítása után, illetve az adott szolgáltatás előtt állítja ki megrendelőjének a cég. Mi a teljesítés dátuma? Két olvasói kérdésre Kelemen László adószakértő, jogász válaszolt.
Kategóriák: Adó

Differenciált minimálbért vezettek be Romániában a felsőfokú végzettségűek számára

2018, december 7 - 20:57
Differenciált minimálbért vezettek be Romániában 2019. január elsejétől kezdődően a felsőfokú végzettséggel és legalább egy éves munkaviszonnyal rendelkező munkavállalók számára – jelentette be a pénteki kormányülésen Viorica Dancila miniszterelnök.
Kategóriák: Adó

Egyszerűsödik a horgászokmányok rendszere

2018, december 7 - 19:24
Stratégiai partnerségi megállapodást és közfeladat-ellátási szerződést kötött az Agrárminisztérium (AM) a Magyar Országos Horgász Szövetséggel (Mohosz) pénteken Budapesten.
Kategóriák: Adó

Visszaküldte az államfő a jogalkotási törvény módosítását

2018, december 7 - 17:51
Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek Áder János köztársasági elnök a jogalkotási törvény november végén elfogadott módosítását.
Kategóriák: Adó

Letartóztatták a Huawei globális pénzügyi igazgatóját

2018, december 7 - 16:25
Az amerikai hatóságok kérésére 2018. december 1-jén Kanadában letartóztatták Menget, a kínai távközlési óriásvállalat alapítójának a lányát.
Kategóriák: Adó

Nagyobb arányú visszatérítést kapnak idén a támogatott agrárbiztosítást kötő gazdák

2018, december 7 - 15:00
Nagyobb arányú visszatérítést kapnak idén a támogatott agrárbiztosítást kötő gazdák, mivel idén nyáron 4 milliárd forintról 5 milliárd forintra emelték az agrárbiztosítások díjtámogatási keretét – hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).
Kategóriák: Adó

Céges ajándékok adózása: kinek, mi és mennyiért adható?

2018, december 7 - 13:36
A karácsony és az év vége közeledtével gyakran ajándékozzák meg magánszemély ügyfeleiket a cégek. Érdemes előtte áttekinteni, milyen adózási szabályok mellett tehetik ezt meg.
Kategóriák: Adó

Karbantartás lesz a kormányzati portálon és az ügyfélkapun

2018, december 7 - 12:24
A kormányzati portál és az ügyfélkapu 2018. december 8-án 09:00 óra és 15:00 óra között karbantartás miatt nem lesz elérhető – írja honlapján a NAV.
Kategóriák: Adó

PM: a cél az EU legegyszerűbb adórendszere cím elnyerése

2018, december 7 - 11:14
Tavaly Magyarország volt az Európai Unió legnagyobb adócsökkentője, néhány éven belül a legegyszerűbb adórendszer címét is szeretnénk megnyerni – mondta Izer Norbert Budapesten, a Joint Venture Szövetség és a Raiffeisen szervezte adókonferencián, írja honlapján a Pénzügyminisztérium.
Kategóriák: Adó

Csúcson a lakossági betétek

2018, december 7 - 09:58
Történelmi csúcsra ugrott októberben a lakossági betétek állománya: 8273,8 milliárd forintot ért el, ami 13,2 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál – írta a Világgazdaság pénteken.
Kategóriák: Adó