Skip to Content

Objektiivhir.hu

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 19 perc 9 másodperc

Közúti balesetek nehezítik a közlekedést az Astoriánál

2024, április 22 - 18:28
Az elmúlt órákban több baleset is történt a fővárosban a Hegyalja út–Erzsébet híd–Kossuth Lajos utca útvonalon, amelyek jelentősen lassítják a közúti forgalmat, például az Astoria közelében. A Kossuth Lajos utcában és a Hegyalja úton a műszaki mentés idején irányonként csak egy sáv járható. Az érintett BKK-járatok mintegy 15 perces késéssel közlekednek. A 178-as autóbusz terelve jár, nem érinti a Naphegy tér megállót – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Friss

Torna Eb – A magyarok túl vannak a pódiumedzésen

2024, április 22 - 18:26
A férfiválogatott túl van a pódiumedzésen a Riminiben zajló torna Európa-bajnokságon. A magyarok délelőtt edzettek, miközben a szervezők az utolsó simításokat végezték a csarnokban. Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs és Molnár Botond kapott helyet a csapatban, és egyéniben induló lesz még Závory Szilárd is – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.
Kategóriák: Friss

Ritmikus gimnasztika Eb – Wiesner Hanna új gyakorlatokkal készül a kontinensbajnokságra

2024, április 22 - 18:23
Wiesner Hanna gyakorlatilag minden napja már a hazai rendezésű Európa-bajnokság jegyében telik. Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója elmondta, jól halad a felkészüléssel – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség az rg Eb sajtócsapata.
Kategóriák: Friss

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Dunaújvárosban

2024, április 22 - 12:38
Egy gyerek tartózkodott a fürdőszobában, amikor jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban április 20-án este Dunaújvárosban. A szén-monoxid-érzékelő hangos sípolására a kislány kiment a helyiségből, édesanyja kinyitotta az ablakokat és az udvaron várták meg a tűzoltókat – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Katasztrófavédelem közleményéből.
Kategóriák: Friss

Életveszélyes sérülést okozott

2024, április 22 - 12:35
Vádemelést javasolnak a vármegyei vizsgálati osztály munkatársai azzal a 45 éves férfivel szemben, aki egy dűlőúton támadt rá áldozatára -értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

2026-ban Budapesten rendezik Európa legjelentősebb közlekedéssel és mobilitással foglalkozó konferenciáját

2024, április 22 - 10:45
Idén áprilisban az írországi Dublinban rendezték meg a legnagyobb európai, közlekedés és mobilitás témájú rendezvényt, a Transport Research Arena konferenciát. A kétévente megrendezésre kerülő esemény kivételes lehetőséget biztosít a legújabb európai mobilitási trendek és az új iparági eredmények megismerésére, melyen több ezer neves szakember és nemzetközi cégek is aktívan részt vesznek. A dublini esemény azért is volt különleges, mert Magyarország hivatalosan is átvehette a szervezői stafétát, ugyanis 2026 májusában Budapest fog otthont adni a neves konferenciának – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Közút közleményéből.
Kategóriák: Friss

Társadalmi egyeztetés indul az Újbuda–Újpest-villamostengely fejlesztéséről

2024, április 22 - 10:41
Az Észak-Pest és Dél-Buda közötti átszállásmentes villamoskapcsolatról társadalmi egyeztetés keretében indít kérdőívet a BKK. Az érintettek a kérdőív kitöltése mellett a BKK Agóra utcafórumain is megoszthatják észrevételeiket, javaslataikat a pesti fonódó villamoshálózat II. ütemének tervezéséről, amely az Európai Unió társfinanszírozásával, az IKOP Plusz program keretében valósulhat meg – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Friss

Kezdetét vette a teqball országos bajnokság

2024, április 22 - 10:38
Megkezdődött a MOL Országos Teqball Bajnokság. Az 1. fordulónak a fővárosban a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem adott otthont – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Magyar Teqball Szövetség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Ritmikus gimnasztika Eb – MTK-s győzelmek a magyar bajnokságon

2024, április 22 - 10:34
Az MTK Budapest elsöprő sikerével ért véget a 2024-es Ritmikus Gimnasztika Magyar Bajnokság. A hazai rendezésű Eb-re készülő élmezőnynek fontos állomása volt a Törökbálinton megrendezett bajnokság. Közben a bakui világkupán Gyulai Blanka az egyéni összetett 33. helyén végzett. A fiatal versenyzőnek ez volt élete első VK-ja -é értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség az rg Eb sajtócsapata közleményéből.
Kategóriák: Friss

Ritmikus gimnasztika Eb – A tökéletes smink fél siker

2024, április 19 - 15:42
A művészeti sportágakban hangsúlyos a smink. Éppen ezért ennek elkészítése fél siker lehet. A ritmikus gimnasztikázóknál sincs ez másképp. Pigniczki Fanni, kétszeres olimpikon, világbajnoki bronzérmes mindig akkurátusan készíti el a sminkjét – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség az rg Eb sajtócsapata közleményéből.
Kategóriák: Friss

Zokniban fogta menekülőre a tolvaj

2024, április 19 - 15:39
A 44 éves asszony kecskeméti szalonokban csapott le vendégek pénztárcájára, táskájára – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Megjelent az új, állati genetikai erőforrások megőrzésének támogatására irányuló pályázati felhívás

2024, április 19 - 15:36
Megjelent az állati genetikai erőforrások ex situ és in vitro megőrzésének, és szakmai támogató tevékenység megvalósításának támogatására irányuló vidékfejlesztési pályázati felhívás, a 2027-ig tartó KAP Stratégia Terv keretei között. A támogatási kérelmek beadására 2024. június 3-tól 2024. július 3-ig tartó időszakban, az egységes kérelem benyújtására szolgáló elektronikus felületen lesz lehetőség – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség az AM Sajtóiroda közleményéből.
Kategóriák: Friss

Együtt a tiszta Budapestért!

2024, április 19 - 15:33
Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. A Nagykörutat és környezetét, továbbá a forgalmas köztereket és csomópontokat érintő kezdeményezést a BKK is segíti. A mindennapi alapfeladatokon felüli nagyszabású közös köztisztasági együttműködésnek köszönhetően a fővárosiak és az idelátogatók rendezettebb, tisztább környezetben élvezhetik majd a Magyarország Európai Unióhoz csatlakozásának 20. évfordulójához kapcsolódó rendezvényeket – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Friss

Ritmikus gimnasztika Eb – Fontos pillanatok a sportágban

2024, április 18 - 11:24
Jeles napok következnek az rg-seknél. A hétvégén megrendezik az idei magyar bajnokságot. Eközben Bakuban világkupa is lesz, ahol Gyulai Blanka is indul. Jövő hétfőn pedig kiderül, hogy milyen mezőnyt láthatunk a hazai rendezésű Európa-bajnokságon - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség az rg Eb sajtócsapata közleményéből.
Kategóriák: Friss

Banki ügyintéző leplezte le a csalókat

2024, április 18 - 11:22
Egy 89 éves asszony 1,8 millió forintot akart levenni a számlájáról Debrecenben, négy férfit kellett volna kifizetnie bádogosmunkák miatt. A bank alkalmazottja gyanút fogott és nem is tévedett – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Nyolcvan elfogás

2024, április 18 - 11:16
Egy férfi a tűzhely mögé bújt a rendőrök elől, őt is megtalálták – pedig nem is körözték. Célkörözési akciókat tartottak Budapesten – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Sok kicsi sokra megy

2024, április 18 - 11:13
Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és a Nemzeti Tehetség Program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a NAV közleményéből.
Kategóriák: Friss

Apróhirdetésekből komoly jövedelem

2024, április 17 - 13:32
Apróhirdetési oldalon árult számítástechnikai termékeket egy eladó, akinek ebből komoly jövedelme származott. Mindez az internetes és a banki adatok alapján vált egyértelművé, mivel rendszeres bevételeit nem vallotta be – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a NAV közleményéből.
Kategóriák: Friss

Torna Eb – Megvan a junior fiúk kerete

2024, április 17 - 08:45
Fiatal magyar csapat vesz részt a Riminiben megrendezendő junior tornászok Európa-bajnokságán. Eldőlt, hogy Kis Dominik, Bogyó Dániel, Sas Nándor, Hamza-Vargity Bence, és Kiss Zétény kapott helyet a válogatottban az áprilisi 24-én kezdődő kontinensbajnokságon – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.
Kategóriák: Friss

Bántalmazástól került életveszélybe a csecsemő

2024, április 17 - 08:43
A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss