Skip to Content

Objektiivhir.hu

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 1 perc 57 másodperc

Elütöttek egy gyermeket Kőbányán

2018, augusztus 21 - 18:43
Súlyosan megsérült az a gyermek, akit elütöttek kedden délután Budapest X. kerületében – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Más névre szóló iratot adott át

2018, augusztus 21 - 18:38
A dunaújvárosi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Nyár végén rajtol Európa egyik legnehezebben teljesíthető terepfutó versenye

2018, augusztus 21 - 18:34
Hamarosan rajtol a versenyek versenye, a 16. Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB®). Európa egyik legkeményebb terepfutó eseményén 171 kilométert és 10.000 méternyi szintkülönbséget kell teljesíteni három országon és a Mont Blancon keresztül. Idén rekordot dönt az indulók száma, 21.700 futót várnak a szervezők. A versenyzőket 20 000 kísérő, 250 fős egészségügyi személyzet, 150 elsősegélynyújtó, 65 ápoló és 35 orvos segíti – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Teherautó borult fel Sárszentmihálynál

2018, augusztus 17 - 12:38
Személygépkocsival ütközött egy élelmiszerszállító teherautó augusztus 17-én, pénteken délelőtt Sárszentmihály határában – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.
Kategóriák: Friss

Az adózón múlik, lesz-e bírság

2018, augusztus 17 - 12:33
Augusztustól az adózó magatartásán múlik, hogy kap-e bírságot a NAV-tól az elmulasztott, vagy késedelmes, hibás online számlaadat-szolgáltatás miatt. Amennyiben minden tőle telhetőt megtett az adatszolgáltatás teljesítése érdekében, akár mentesülhet is a szankció alól – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kategóriák: Friss

Már a piacokon a friss hazai csemegeszőlő

2018, augusztus 17 - 10:05
A tartós meleg miatt idén a csemegeszőlő két-három héttel hamarabb érik; a piacokon, üzletekben már nagy mennyiségben megtalálható a hazai áru. A magyar emberek átlagosan évente 2,5-3 kg csemegeszőlőt esznek – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből. A legtöbb a – borkészítésre és étkezésre is hasznosított – saszlából (Chasselas) fogy, aminek háromnegyede Heves és Bács-Kiskun megyében terem. Emellett az országban 1000 hektáron termesztenek egyéb csemegeszőlőt, a legnagyobb területen Bács-Kiskunban, Somogyban és Tolnában – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
Kategóriák: Friss

A világ legjobb dartsosai jönnek Budapestre

2018, augusztus 17 - 10:03
Lezárult a nevezés a budapesti steel darts Európa-bajnokságra. Megállapítható, hogy a WDF világszervezet legjobb játékosai közül sokan indulnak majd szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő Eb-n. Érdekesség, hogy a profi sztárok közül van Gerwen, Barneveld, sőt, még Phil Taylor is olyan versenyek megnyerésével alapozta meg pályafutását, mint amilyen a budapesti lesz – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a NVESZ sajtó.
Kategóriák: Friss

Teljes útzár az M5-ösön

2018, augusztus 16 - 18:37
Kigyulladt egy kamion csütörtökön koraeste Városföld térségében – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Megkezdődött a szüret, forr a must – legyünk óvatosak!

2018, augusztus 15 - 18:21
Az áprilisi és a májusi meleg időnek is köszönhetően idén a megszokottnál jóval korábban kezdődött a szüret. Már a móri borvidék több pincéjében is forr a must. A szőlő levének erjedéskor keletkező szén-dioxid veszélyéről azonban még a rutinos borászoknak sem szabad megfeledkezniük. Ez a színtelen, szagtalan, a levegőnél másfélszer nehezebb gáz, zárt térben kiszorítja a levegőt, ezáltal rosszullétet és fulladást okozhat – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Kategóriák: Friss