Skip to Content

Szabadföld

Tartalom átvétel
Frissítve: 4 perc 19 másodperc

Múltban élő asszony

5 óra 40 perc
Ismét egy amerikai emlékezetkieséses történet. Az 56 éves Kim Harris Denicola a louisianai Baton Rouge-ban él, és a férjével az ételcsomagoló vállalkozásukat vezeti.
Kategóriák: Belföld

Majmok és turisták

7 óra 40 perc
Csúzlival tartják távol a leghíresebb indiai építmény, a Tadzs Mahal látogatóit zaklató makákókat Agra városában.
Kategóriák: Belföld

Tovább gyűrűzik a lengyel húsbotrány

10 óra 59 perc
A szlovén élelmiszer-biztonsági hatóság 12 tonna fertőzött lengyel származású marhahúst vont be a piacról, amely feldolgozott, kebab formában érkezett az országba. Ez a botrány érintette Magyarországot is, de itt még az előtt elkobozták a hústételeket, mielőtt az forgalomba került volna.
Kategóriák: Belföld

Szigorítják az élőállat szállítást

11 óra 10 perc
A jelenleginél jobb körülményeket kell teremteni az Európai Unióban a haszonállatok szállításában, legyen az közösségen belüli, vagy onnan ki- és befelé irányuló mozgatás. Egységesen és szigorúan be kell tartatni az állatok jólétére vonatkozó rendeletet, amelyet egyes tagállamok nem vesznek figyelembe, s melyet tovább szigorítanának.
Kategóriák: Belföld

Bábolnán és Vásárhelyen is lesz OMÉK

11 óra 15 perc
Budapest mellett Bábolnán és Hódmezővásárhelyen is lesz ősszel OMÉK. Szeptember 26. és 29. között rendezi meg immár 79. alkalommal az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) az agrártárca az Agrármarketing Centrummal (AMC) közösen a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, a rendezvény megvalósítására 1,2 milliárd forintot biztosít a költségvetés.
Kategóriák: Belföld

Történelmi fúró

11 óra 40 perc
Ó, NEM, LIBÉNYI JÁNOS csákvári szabólegény nem azért akarta megölni Ferenc Józsefet 1853. február 18-án, mert nyolc nappal korábban megkezdődtek a Budavári Alagút építésének munkálatai, de a merényletkísérlet jól mutatja, hogy a magyarok négy évvel az 1849-es szabadságharc után milyen társadalmi hangulatban fúrták át a hegyet a vár alatt.
Kategóriák: Belföld

Milliós értékek szanaszét az erdőben

12 óra 36 perc
Megkezdődött a szarvasbikák agancshullatása. Ez időtájt sokszor szervezett gyűjtőcsapatok indulnak, a sokszor sok tízezer forintost érő agancsok felszedésére, a baj az, hogy ez legtöbbször illegális tevékenység. A hullott agancs ugyanis csak az adott terület vadászatra jogosultjának tulajdona.
Kategóriák: Belföld

A bűn villamosa

2019, február 14 - 15:00
Ki gondolná, hogy amikor felszáll az üres villamoskocsira, hamarosan életveszélyes kalandba keveredik? Márpedig kora délután a káposztásmegyeri végállomáson egy idős asszony így járt! Közeledett a szeretet ünnepe, s a 74 esztendős hölgy gondolatban már az ajándékokat osztogatta a hozzátartozóinak, amikor utastársa érkezett.
Kategóriák: Belföld

Nem teljesen szabad

2019, február 14 - 13:00
Mégsem lesz egyelőre 24 órás átkelési lehetőség a Bácsalmás–Bajmok határállomáson. A Szerbiai Vámigazgatóságnak még tárgyalni valója van.
Kategóriák: Belföld

Idegelés

2019, február 14 - 09:00
HÁROMSZOR BOCSÁTOTTÁK EL állásából Bernáth Veronikát, Papp János volt ruzsai polgármester élettársát. Kétszer visszahelyezte a bíróság, harmadjára jogszerűnek találta, hogy rendkívüli felmondással eltávolították. Miért jár évtizedes perrel és viszállyal egy helyi hatalomváltás?
Kategóriák: Belföld

Zene Hollywoodból

2019, február 13 - 15:00
Régi mondás: mindenki magyar. Hollywoodra ez többszörösen áll! Az első generációs színészek, akik még Magyarországon születtek: Bánki Vilma, Gábor Zsazsa, Szőke Szakáll, Lugosi Béla. Aztán a másod-harmad generációs sztárok, akik büszkén vállalják egyik magyar szülőjüket: Peter Falk, Paul Newman, Tony Curtis, Rachel Weisz, Goldie Hawn, Drew Barrymore, Adrian Brody.
Kategóriák: Belföld

Hangyák a bőrünkön

2019, február 13 - 13:00
ISMERŐS ÉRZÉS: olykor mintha tűvel szurkálnának, máskor pedig hangyák mászkálnának rajtunk – a zsibbadást többféleképpen is megtapasztalhatjuk és leírhatjuk, de elbagatellizálni nem szabad a tünetet. Ha gyakran előfordul, akár komolyabb betegséget is jelezhet.
Kategóriák: Belföld

Borzongás a köbön

2019, február 13 - 09:00
AGGASZTÓ TÉNY, hogy egyre több a pszichopata sorozatgyilkos. Gomba módra szaporodnak a róluk készített alkotások is, merthogy van igény rájuk, egyre nagyobb! Írásunkkal csak felborzoljuk az Olvasó kedélyeit, vagy tanulságokkal is szolgálunk? – ez a dilemma témaválasztáskor megosztotta kollégáimat is. Vigyázat, felkavaró történetek következnek, csak erős idegzetűeknek!
Kategóriák: Belföld

Ha elvárás a túlóra

2019, február 12 - 15:00
Egy gyár egyik termelésvezetőjének a munkaszerződésében az állt, hogy a munkaideje napi nyolc óra, amit maga oszt be.
Kategóriák: Belföld

Othellóból lekvárt

2019, február 12 - 13:00
Hazánk és másik 11 tagország tiltakozása miatt az Európai Unió elvetette az ötletet, hogy az úgynevezett direkttermő szőlőkből ismét engedélyezzék a borkészítést.
Kategóriák: Belföld

Száz év szeretet

2019, február 12 - 09:00
TIZENEGY TESTVÉR KÖZÜL a negyediknek született a családjában 1919. január 25-én Pásztor Mária. Már csak ketten élnek, de ő megérte a 100 évet. A tiszaalpári születésnapi ünnepségre lapunkat is meghívták.
Kategóriák: Belföld

Sportnapló

2019, február 11 - 15:00
A magyar férfi teniszválogatott Frankfurtban Davis-kupa-mérkőzést játszott a németek ellen a 12-es döntőbe jutásért.
Kategóriák: Belföld

Tét a tudomány

2019, február 11 - 13:00
Érdemi párbeszédre lenne szükség a kormány és a tudományos kutatóműhelyek között – legalábbis ez Székely László álláspontja. Az alapvető jogok biztosa azt követően fogalmazta meg észrevételét, hogy a kormány tavaly érdemi egyeztetés nélkül úgy döntött, visszatartja a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóintézeteinek szánt forrás egy részét, és ebben az ügyben képviselői kérdés érkezett hozzá.
Kategóriák: Belföld

Abáljál, Gyula!

2019, február 11 - 09:00
IDÉN 55 ÉVES a Molnár Dixieland Band, amelyet 1964-ben, 20 éves korában alapított a 75. születésnapját minap ünneplő Molnár Gyula. A zenésznek, természetvédőnek, tanárnak is sikeres zenekarvezetővel idéztük fel a pályáját.
Kategóriák: Belföld

Szenvedő fák a tálban

2019, február 10 - 15:00
Megannyi élményt és érdekességet jelenthet a bonszajnevelés, de meg kell jegyeznünk: ha egyszer a világ eljut oda, hogy az állatjólét hangoztatása, védelme után a növényjólét is téma lesz, az említett módszert az elsők között fogják megtiltani.
Kategóriák: Belföld