Skip to Content

Szabadföld

Tartalom átvétel
Frissítve: 2 perc 4 másodperc

Valahol élni kell

1 óra 8 perc
Egy hete robbant a hír: a Fidesz betiltaná a hajléktalanságot. A hír így hangzik pontosabban: a Fidesz azt kéri a kormánytól, ne engedje, hogy bárki életvitelszerűen tartózkodjon közterületen. Az indoklás pedig ez: minden hajlék nélküli embernek jut szálláshely. Az ügy heves vitákat váltott ki.
Kategóriák: Belföld

Belehalnak a munkába

5 óra 8 perc
KÉT MUNKAHELYEN robotolok, nem lehet sokáig bírni! Állandóan túlórázom, de hiába fizetik meg, ebbe belenyekken az ember! – gyakran hallani ilyen és ezekhez hasonló mondatokat, melyeknek valóságalapjuk lehet.
Kategóriák: Belföld

Kutyaposta

2018, június 23 - 14:00
Kategóriák: Belföld

Ha fordul a Nap

2018, június 23 - 12:00
HŐSÉGTŐL REMEGNEK a júniusi napok, jégeső hull az égből, így nem csoda, ha sokan azt gondolják, hogy tombol a nyár. Miközben még be sem köszöntött. A meteorológiai, persze, igen, június elsején, a csillagászati azonban csak június 21-én. Miközben Kínában már május 5-e óta nyár van. Az íreknél pedig május 1-je óta.
Kategóriák: Belföld

Tiltsák be a vizet!

2018, június 23 - 08:00
A TÉVÉSTÚDIÓKBAN szellemet űző táltosok és jövőbe látó jósok adják a kilincset egymásnak, szinte nincs újság horoszkóp nélkül, és Dunát lehetne rekeszteni a „rákgyógyító” csodaszerekkel. A közelmúltban a Magyar Tudományos Akadémia is beszállt a burjánzó áltudományok elleni küzdelembe, többek között elindították a tudomany.hu­t. A honlap felelős szerkesztője dr. Fábián István, a Debreceni Egyetem Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének vezetője lett. Az MTA doktora szerint az áltudományos tévhitek közül azok jelennek meg leghangsúlyosabban, amelyekből pénzt is lehet csinálni. Jó sokat.
Kategóriák: Belföld

Tehetség és szeretet

2018, június 22 - 14:00
Kategóriák: Belföld

Szapora károkozók

2018, június 22 - 12:00
A tudomány mintegy százötven faját írta le a pockok népes társaságának, melyek közül a mezei és a kószapocok a gazdálkodó ember régi „ismerőse”.
Kategóriák: Belföld

A Golgota kálváriája

2018, június 22 - 08:00
Leginkább a rétestésztához hasonlít a Golgota-ügy, mostanság hetente újabb fejleményekkel. A legfrissebb: a magyar állam kész megvenni, a műgyűjtő Pákh Imre hajlandó eladni 10 millió euróért Munkácsy Mihály festményét.
Kategóriák: Belföld

Nem fedte el a bűnt a tűz

2018, június 21 - 14:00
Kategóriák: Belföld

Ragaszkodnak a fészkükhöz

2018, június 21 - 12:00
A MAGYARORSZÁGI GÓLYÁK száma folyamatosan csökken. Harminc-negyven éve még tizenötezer pár fészkelt nálunk, tavaly viszont már csupán ötezer. Pedig a természetvédők sok mindent tesznek kedves madarunkért. Erőfeszítésük azonban nem mindenütt jár sikerrel – Derecskén például vannak, akik egy majd’ harmincéves fészekből megpróbálják „kilakoltatni” a gólyákat.
Kategóriák: Belföld

Világos tanyavilág

2018, június 21 - 08:00
Környezetbarát és fokozza a biztonságot – egyre több tanyai buszmegállóba telepítenek napelemes lámpát.
Kategóriák: Belföld

Kártérítésért eszi a majonézt

2018, június 20 - 14:00
Kategóriák: Belföld

Befőttbe ne dugja!

2018, június 20 - 12:00
ISMÉT ELJÖTT az üdülések, utazások várva-várt szezonja. Ám a kellemes pihenésből nagy zűrbe is hazatérhetünk, ha ez idő alatt valamely betörő szíveskedett kiszemelni magának az otthonunkat.
Kategóriák: Belföld

Fogfájás növény Acmella oleracea

2018, június 20 - 08:00
Asteraceae családba tartózik. Nálunk teljesen ismeretlen növény, Brazíliából került néhány példánya Magyarországra ott jambu-nak hívják. Nálunk ugyan elfagy korán, de konténerben tartva megmenthető, ha magokat akarunk fogni. A trópusokon és a mediterrán vidékeken többfelé termesztik, dísznövényként is.
Kategóriák: Belföld

Egy úszó lagzi utóélete

2018, június 19 - 14:00
Esküvőt tartottak egy rendezvényhajón.
Kategóriák: Belföld

Kit érdekel Nyilas Misi?

2018, június 19 - 12:00
A GYEREKEK könyvespolcán vagy inkább a felnőttirodalomban van helye a Légy jó mindhalálignak? Helyettesítheti-e Jókait a Harry Potter? A kötelező olvasmányokról irodalomtanárok, írók vitáztak a Magyar Tudományos Akadémián (MTA).
Kategóriák: Belföld

Állandó készenlétben

2018, június 19 - 08:00
HÁROMSZÁZNYOLCVAN GRAMMAL SZÜLETETT, és életben maradt! Hitetlenkedve olvassuk az ilyen és ehhez hasonló történeteket, azt érezve, hogy az orvostudomány szinte nem ismer lehetetlent. A terhességek 8-10 százaléka fejeződik be a kelleténél korábban.
Kategóriák: Belföld

Jó nekünk így is, úgy is

2018, június 18 - 14:00
MEGINT TÖBBEN lettünk a gazdaságunkban: leginkább a várakozásunknak megfelelő örvendetes módon, ám akadt némi meglepetés is.
Kategóriák: Belföld

Hölgyek panasza

2018, június 18 - 12:00
FELFÁZNI nem csak a hideg évszakokban, hanem nyáron is lehet. Az elnevezés csalóka: a kellemetlen tüneteket valóban okozhatja az alulról történő meghűlés, de kiválthatják bakteriális fertőzések is.
Kategóriák: Belföld

Sípszótól sípszóig

2018, június 18 - 08:00
MINDEN IDŐK legköltségesebb labdarúgó-világbajnoksága zajlik Oroszországban. A németek 2006-ban még 6 milliárd dollárból kihozták a világtalálkozót, az orosz szervezők azonban 14 milliárd dollárnál is többet költenek a játékokra. Merthogy ez több mint sport, azaz: már az üzletből is sportot űznek.
Kategóriák: Belföld