Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 16 perc 41 másodperc

Nem akarnak eltűnni

2018, október 12 - 20:49
Ófalu festői szépségű sváb falucska a Mecsek oldalán, amely számos más községhez hasonlóan az elnéptelenedés ellen küzd, s ezért letelepedési támogatást nyújt az odaköltöző vagy ott maradó családoknak. Meglátogattuk őket, ám a közel 200 kilométeres út után a polgármesteri hivatalban nem túl nagy lelkesedéssel fogadtak.
Kategóriák: Friss

A lézer mindent vitt

2018, október 12 - 12:59
Lézercsipeszért és az ultragyors impulzusok területén elért felfedezésért ítélte oda a Nobel Bizottság a fizikai Nobel-díjat ebben az évben. A most díjazott felfedezéseknek köszönhetően vírusokat, sejteket és molekulákat tudunk lézernyalábokkal megfogni és manipulálni, molekuláris mozit tudunk készíteni, vagy szemműtéteket végezni.
Kategóriák: Friss

Békedíj a háborús erőszak ellen

2018, október 12 - 12:37
Denis Mukwege kongói nőgyógyász és evangéliumi keresztény, valamint Nadia Murad, az Iszlám Állam fogságából szabadult jazidi emberi jogi aktivista nyerte el idén a Nobel-békedíjat. Mindketten azért küzdenek, hogy a háborúkban elkövetett nemi erőszak áldozatait ne pusztán „járulékos veszteségnek” tekintsék.
Kategóriák: Friss

Jön a gyíkemberek apostola

2018, október 12 - 12:34
A reptiliánus világelit diktatúrája Budapestre is lecsapott: alig két héttel a rendezvény előtt az ELTE letiltotta David Icke, a gyíkemberek apostolának négyórásra tervezett előadását.
Kategóriák: Friss

A második generáció hősei

2018, október 12 - 12:22
Új sorozatunkban a kereszténység legkorábbi évtizedeivel foglalkozunk, amikor az első, még Jézus által kijelölt generáció átadta a stafétát azoknak, akiket ők tettek tanítványokká.
Kategóriák: Friss

Totális háború a Jobbikban

2018, október 12 - 12:17
Bíróságon folytatódhat a Jobbik belháborújának sajátos fejezete, amely a szekszárdi alapszervezet – már körülményeiben is rejtélyes – (ön?)feloszlatásával kezdődött.
Kategóriák: Friss

Versenyfutás az idővel

2018, október 12 - 12:14
Ahogyan telik az idő, úgy fordul egyre inkább tragikomédiába a brit kilépési tárgyalás az Európai Unióval. Egymásnak ellentmondó nyilatkozatok, belpolitikai csatározás és egy vészesen közeledő októberi uniós csúcstalálkozó.
Kategóriák: Friss

Minden magzat egy értékes ember

2018, október 12 - 12:10
Közel háromszáz krízishelyzetben lévő nő, pár és család helyzetén próbál segíteni a Várva Várt Alapítvány, amelynek vezetője messze az abortuszt tartja a legrosszabb „kiútnak” bármilyen krízishelyzetből.
Kategóriák: Friss

Családcentrikus nemzet vagyunk

2018, október 12 - 12:04
Összeegyeztethető-e Magyarországon a család és a karrier? Reális-e, hogy a háromgyerekes édesanyák életük végéig SZJA-mentességet kapjanak? Milyen tényezők növelik a párok gyerekvállalási kedvét? Hetek-interjú a Fidesz alelnökével.
Kategóriák: Friss