Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 27 perc 11 másodperc

Népbetegség az alvászavar

2020, február 21 - 16:30
Bizonyára mindenki átesett már néhány álmatlan éjszakán, azonban vannak esetek, amikor az ember hétköznapi teljesítményére is negatívan hat az alvás hiánya. Mennyire súlyos probléma az alvás­zavar, mit tehetünk ellene, és mikor szükséges orvoshoz fordulni?
Kategóriák: Friss

Szépség = fiatalság?

2020, február 21 - 16:29
A „szépség egyenlő fiatalság” korában még inkább tabunak számítanak a változókori problémák, pedig negyvenéves kor felett szinte mindenkinél elkezdődnek a „nem szeretem” változások. Érdemes ezért rákészülni erre az időszakra, hogy a hormonális változások kevésbé viseljék meg szervezetünket és megjelenésünket.
Kategóriák: Friss

Új „vallás” tombol Svájcban

2020, február 21 - 16:27
Február eleje óta akár három év börtönt is kaphat, aki megsérti a melegeket Svájcban. A népszavazásról és a kialakult helyzetről Andreas Gafner konzervatív képviselőt kérdeztük.
Kategóriák: Friss

"Erőszakot tesznek a városon"

2020, február 21 - 16:25
A melegeknek meghirdetett zártkörű buli érdektelenségbe fulladt, a város a szervezők szerint is befogadó, mégis ide szervezik az első vidéki pride-ot a melegek védelmében. Az ellenzők szerint a homoszexuális életmód provokatív terjesztéséről van szó.
Kategóriák: Friss

Győzelem az északi pokolban

2020, február 21 - 16:23
Mányoki Attila hosszútávúszó nemcsak teljesítette az Ocean’s Seven sorozatot (tengerszorosok, csatornák átúszása), de 64 óra 33 perc 5 másodperces idejével a világcsúcson is javított bő 3 percet. Küzdelméről film is készült.
Kategóriák: Friss

A gonosz születése: száz éve jött létre a nemzetiszocializmus

2020, február 21 - 16:20
A Német Munkáspárt (DAP) épp 100 éve, 1920. február 24-én nevet változtatott. A változás mögött az egyik párttag, Adolf Hitler állt, és Ő találta ki az új nevet is: Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP). Mit jelentett ez a váltás a párt történetében? Tényleg nacionalista és egyben szocialista volt-e az új, rövidebben nácinak nevezett párt? Milyen erők emelték a hatalomba?
Kategóriák: Friss

Folytatódnak a szíriai keresztények megpróbáltatásai

2020, február 21 - 16:18
Kritikus helyzetben vannak az Észak-Szíriában zajló fegyveres konfliktus elől menekülő keresztények, akiknek száma ötvenezerre tehető. az agresszív külpolitikát folytató török elnök még a határt is lezárta a menekülő tömegek előtt.
Kategóriák: Friss

"Konzervatív média és szabad internet kell"

2020, február 21 - 16:16
Az elmúlt évek konzervatív sikertörténete a holland Fórum a Demokráciáért párt, amely alig négy éve alakult, és már két választást is megnyert. Az euroszkeptikus párt alapító-elnökével, Thierry Baudet-val Rómában beszélgettünk arról, milyen kihívásokkal állnak szemben az európai szuverenista mozgalmak.
Kategóriák: Friss

Koronavírus: gyanús eredet és felemás kezelés

2020, február 21 - 16:12
A Vuhanból útnak indult koronavírus már a kétezredik áldozattal is végzett, és az Egészségügyi Világszervezet „csak semmi pánik” retorikája még tovább fokozza a félelmet, különösen amiatt, mert a vírus eredetéről igen nyugtalanító információk terjednek.
Kategóriák: Friss

Kozmetikázott történelem: A magyar világ és a Horthy-nosztalgia

2020, február 21 - 16:10
A második világháború előtti utolsó békeévek bemutatását célozza a Magyar Nemzeti Múzeumban látható Magyar világ 1938–1940 című kiállítás. Bár a rendezők a Horthy-korszaknak az 1945 utáni negatív megítélését kívánták ellensúlyozni, az erősen idealizált kép az egyre nyíltabban propagált Horthy-nosztalgiát tükrözi.
Kategóriák: Friss

A jobbszélről a mainstreambe

2020, február 21 - 16:09
Egy, a Jobbik jobbszárnyán elhelyezkedő politikus nyerte a hétvégén a duna­újvárosi időközi választást. Ez a jelek szerint már nem segít a szétesés egyre súlyosabb jeleit mutató, 2018-ban még a legnagyobb ellenzéki pártnak számító Jobbikon, de lehetővé teheti, hogy a párt szélsőjobboldali (múltú?) politikusai átmentsék magukat a mainstreambe.
Kategóriák: Friss

Kegyetlen sáskafelhő pusztít Afrikában

2020, február 21 - 16:07
A Kelet-Afrikát sújtó sáskavészben a legnagyobb rajok nagyváros méretűek, és egyenként több százmillió egyedből állnak. De ez csak a kezdet: júniusra ugyanis az ENSZ jelentése szerint 500-szorosára nőhet a sáskák száma a térségben.
Kategóriák: Friss