Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 3 év 44 hét

Léha családtagok, igaz barátok és felkenetés - Erzsébet királynő megkezdi uralkodását

2020, június 12 - 13:48
A jelenleg is regnáló II. Erzsébet kislánykorában egy tisztességes feleségnek készült, nem uralkodónak. A történelem azonban nemvárt fordulatokat hozott, így édesapja halála után egy szétesőfélben levő birodalom szeme őrá, a trón várományosára szegeződött. Még gyászolni sem maradt ideje.
Kategóriák: Friss

Nem várt fordulatok

2020, június 12 - 13:38
Kismamák, fiatal anyukák, akik a várandósság első szakaszában még nem is sejtették, hogy ez a 9 hónap más lesz, mint ahogy tervezték. Pánikkeltő online hírek, pesti városi legendák, és az első gyermek érkezésével kapcsolatos dilemmák. Ki hogyan dolgozta fel ezt a rendkívüli időszakot?
Kategóriák: Friss

Sport, trollkodás, Jézus

2020, június 12 - 13:33
A Dude Perfect a világ legnépszerűbb sport témájú YouTube-csatornája. Közel 52 millióan követik őket, klipjeik megtekintéseinek száma tízmilliárd felett van. Világhírű sportolók állnak sorban azért, hogy a videóikban szerepelhessenek. Nem mellesleg bátran vallják, hogy az életükben Jézus Krisztussal való kapcsolat a legfontosabb.
Kategóriák: Friss

Mérgező hírek

2020, június 12 - 13:21
A koronavírus miatt karanténba kényszerülő emberek még nagyobb mennyiségben fogyasztják a híreket, mint korábban. Egyrészt sokan ezzel töltik ki a felszabadult idejüket, másrészt mindenki ,,tudni szeretne mindent”. Egy új kutatás szerint azonban ennek a mindentudásnak nemcsak negatív pszichológiai hatásai, de egészségügyi kockázatai is vannak.
Kategóriák: Friss

Karantén Kairóban

2020, június 12 - 13:01
A koronavírus-járvány jelenlegi állásáról szóló beszámolók egyértelműen azt állítják, hogy a fertőzés gócpontja áttevődött Afrikára és a Közel-Keletre. Magyarországon is rövidhírt közölt az MTI, miszerint komoly gondok vannak Egyiptomban, a fertőzések száma nő. Azért annyira nem eszik forrón a kását.
Kategóriák: Friss

Birodalmak kontra hit

2020, június 12 - 12:41
Magyarországnak a 16. Századtól kezdve folyamatosan szembe kellett néznie olyan birodalmak durva beavatkozásaival, amelyek élesen szemben álltak a bibliai kereszténységgel és a vallásszabadsággal. Az itt élő emberek túlnyomó többsége azonban szívósan ragaszkodott a korábban kivívott vallási önrendelkezéséhez, és rendre készek voltak ellenállni a birodalmak túlhatalmának.
Kategóriák: Friss

Problémás szülés

2020, június 12 - 12:26
Bár nem volt szakmai egyeztetés az egyszerűsített örökbefogadásról szóló törvényjavaslatról, szakmabeliek szerint a módosítás az alkotók jó szándékát tükrözi. Vannak azonban problémás részletek, ilyen a felkészítő tanfolyam önkéntessé tétele vagy az egyszerűsített eljárás hátulütői.
Kategóriák: Friss

Nem fekete-fehér

2020, június 12 - 12:03
Az elmúlt napok rasszizmusellenes tüntetés- és zavargássorozata nyomán ismét előtérbe került az ellentmondásos fekete emberi jogi mozgalom, mely hét éve egy Twitter-hashtagből született, mára azonban megkerülhetetlen, óriási társadalmi, politikai befolyású nemzetközi szervezetté vált.
Kategóriák: Friss

Rendellenes-e a rendőrség?

2020, június 12 - 11:45
Ahogy az antirasszizmus majdhogynem vallási szintre juttatott mozgalma tovább tombol a világon, és már tizenöten meghaltak a tüntetők közül, az ember alig hisz a szemének, amikor egyre többen a rendfenntartó szervek felszámolását is követelik. De vajon jó megoldás-e a legnagyobb káosz kellős közepén a rendőrség leépítése?
Kategóriák: Friss

A hidegháború folytatódik

2020, június 12 - 11:20
Az elmúlt egy évben olyannyira fagyossá váltak az amerikai–kínai kapcsolatok, hogy indokoltnak látszik ismét elővenni a hidegháború kifejezést. A mostani helyzet legélesebben abban különbözik az előzőtől, hogy a két rivális hatalom gazdasága teljesen összenőtt.
Kategóriák: Friss