Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 1 perc 22 másodperc

Homorú tükröt kaptam örökül

5 óra 21 perc
„Élni annyi, mint ide-oda rakni azt, ami veszendő holmi” – írta az 1977-ben elhunyt cigány költő és festőművész, Balázs János. Az iskolázatlan őstehetség emlékének és életművének megőrzését szolgálja a Műcsarnokban nemrég megrendezett kiállítás is.
Kategóriák: Friss

Jön a kiberháborúk kora?

5 óra 28 perc
Magyarország is epizódszereplővé vált az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi és infotechnológiai háborúban. A Huawei-ügy azonban túlmutat önmagán: előrevetíti a kiberháborúk korát.
Kategóriák: Friss

Muszlim imám: Jeruzsálem nem a mi szent városunk

5 óra 30 perc
Jeruzsálem három monoteista világvallás szent városa – ezt a szlogent gyakran idézik politikusok és a nemzetközi média egyaránt. A zsidó és keresztény kötődéshez nem fér kétség, de az iszlám szempontjából már korántsem ilyen egyértelmű a helyzet, mint azt egy január végén megjelent tanulmány bizonyítja.
Kategóriák: Friss

Kevés beszéd, sok mosoly

5 óra 33 perc
Pártja alig egy hónapos, de az Izraeli Védelmi Erők egykori főparancsnokát sokan már most az izraeli miniszterelnök legesélyesebb riválisának tartják. Úgy tűnik azonban, hogy a Gantz-jelenségnek egyelőre nagyobb a füstje, mint a lángja.
Kategóriák: Friss

Régi kisgazda szlogenre épülnek Orbán évértékelői

5 óra 36 perc
Elsősorban a gigantikus demográfiai fordulatról szólt Orbán Viktor idei évértékelője. De vajon mik voltak a kormányfő év eleji beszédeinek közös motívumai az elmúlt húsz évben?
Kategóriák: Friss

Nem kiadás, hanem befektetés

5 óra 39 perc
A miniszterelnök által meghirdetett családtámogatás nemzetközi visszhangjáról, a demográfiai növekedést célzó kormányzati intézkedésekről, valamint a hazai abortuszhelyzetről beszélt a Heteknek az EMMI államtitkára.
Kategóriák: Friss

Világtörténelem és a 21. század

5 óra 44 perc
A világ legkorábbi múzeumát egy brit régész, Leonard Woolley fedezte fel 1925-ben. Az épület Ur városában, a mai Irak területén található, és az Újbabiloni Birodalom utolsó királyának – bizonyos Nabú-naid – lánya, Ennigaldi hercegnő építtette i. e. 530 körül, s melyet a mezopotámiai régiségeknek szentelt. Olyan agyag hengerek kerültek elő, melyeken a kiállított tárgyak leírásai három nyelven olvashatók. Talán furcsa, hogy már 2500 évvel ezelőtt is fontosnak tartották a történelmet, miközben azt hisszük, az csak ilyen „távolságból” érdekes.
Kategóriák: Friss

A Liget kiemelt európai úticéllá emeli Budapestet

6 óra 3 perc
A múzeumi világ a nyugalom szigete a kultúrharcos széljárások közepette – állítja a lapunknak adott nagyinterjúban Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója tavaly ősz óta miniszteri biztosként felügyeli az Európában egyedülálló Liget-projekt megvalósítását is.
Kategóriák: Friss