Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 7 perc 4 másodperc

Rettegés a kibertérben

2018, augusztus 17 - 15:56
„Szia, Momo vagyok. Három éve meghaltam autóbalesetben. Ha nem küldöd tovább 15 ismerősödnek ezt az üzenetet, akkor éjfélkor meglátogatlak!” A fenti üzenetet egy hazai falusi kisiskola több alsó tagozatos diákjának is elküldte a Facebookon a Momo névre hallgató csirkelábú szörny. Az üzenet kapcsán a gyerekek elmondták: nagyon megrémültek, mert azt hitték, egy valódi, ijesztő külsejű ember írt rájuk. Egyikük aznap éjjel úgy aludt, hogy kést tett a párnája alá, hogy azzal védje meg magát, ha Momo tényleg felbukkanna.
Kategóriák: Friss

Megrontott Pixar

2018, augusztus 17 - 15:46
A női alkalmazottak csak „Lasseter mozdulat“-nak nevezték el azt a technikát, amellyel igyekeztek megakadályozni, hogy a Pixar-alapító John Lasseter keze „elkalandozzon” a testükön egy-egy meetingen. A zseniális animátor ontotta a sikeres gyerekfilmeket, miközben durván gyötörte kolléganőit.
Kategóriák: Friss

Két lábon járó üzenőfal

2018, augusztus 17 - 10:35
Nyár elején Dress up! néven indult kampány a tudatos öltözködés népszerű­sí­tésé­ért a fiatal lányok körében a Pán Péter, Stop! blogon, melyhez számos neves közéleti személyiség is csatlakozott. Az utcai és közösségi médián is öntudatosságot propagáló kezdeményezés alapítójával, Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértővel beszélgettünk.
Kategóriák: Friss

Szivárványpápa – Vatikáni nyitás LMBTQ+ irányba

2018, augusztus 17 - 10:30
Alig néhány nap, és megkezdődik az írországi Dublinban a katolikus egyház egyik legnagyobb idei rendezvénye, a Családok Világtalálkozója. A hagyományosan katolikusnak ismert országban nemrég népszavazáson döntöttek az abortusz legalizálásáról – korábban ugyanígy az azonos neműek házasságáról. LMBTQ-párti szervezetek sora, köztük a nyíltan homoszexuális ír miniszterelnök, Leo Varadkar most igyekeznek elérni Ferenc pápánál, hogy enyhítsen az egyház homoszexualitással kapcsolatos tanításain. Így téma lehet az Amoris Laetitia (A szeretet öröme) című apostoli buzdítás is, ami az újraházasodással kapcsolatos kijelentések miatt óriási törést hozott nemcsak a hívek között, de még a legfelsőbb bíborosi szinteken is.
Kategóriák: Friss

Róma ölelő karjai

2018, augusztus 17 - 10:26
Ferenc pápa az elmúlt öt évben szinte minden területen – társadalmi, morális, politikai és dogmatikus kérdésekben egyaránt – radikális kijelentéseket tett. A katolikus egyház feje rendre sokkolja a konzervatív híveket a halálbüntetéssel, pokollal és migrációval kapcsolatos kijelentéseivel, a homoszexualitással kapcsolatban pedig olyan kettős játszmát űz, ami alapjaiban változtathatja meg az általunk ismert keresztény világot.
Kategóriák: Friss

Pénzszóró kórházak, felelőtlen igazgatók?

2018, augusztus 17 - 10:17
Anarchikus állapotokkal, felelőtlen és botrányos gazdálkodással vádolja az egészségügyi intézmények vezetőit az Állami Számvevőszék, melynek elnöke szerint az sem biztos, hogy több pénz kell az ágazatba. A megszólított Kórházszövetség szerint azonban az is csoda, hogy ilyen kevés pénzből még működik a rendszer.
Kategóriák: Friss

Augusztus 20. margójára

2018, augusztus 17 - 10:12
Államalapító Szent István királyunk ünnepe augusztus 20-a, és ezer év távlatából úgy tűnik, hogy miközben állami létünk fennállásnak méltó ünneplése kapcsolódik ehhez az időponthoz, sok bajunk és gyötrelmünk forrása is. Nem hiszem, hogy van ma olyan, aki a Szent Jobb körmenetben valamilyen érvényes üzenetet tud felfedezni a jelenkor számára, sőt, azt is meg lehet kockáztatni, hogy a Mária Terézia barokk ellenreformációs aktusaként meghonosított körmenet még István korának felfogását sem tükrözi.
Kategóriák: Friss

„Az ATV ma közéletibb tévé, mint valaha volt”

2018, augusztus 17 - 10:08
Komoly változások zajlottak le a televíziós piacon. Az ATV vezérigazgatójával, Németh S. Szilárddal az elmúlt évek történéseiről és a jövőbeli tervekről beszélgettünk.
Kategóriák: Friss