Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 4 perc 55 másodperc

Hogyan újítható meg a futball? - Így fociznak ők

2018, június 22 - 08:45
„Mit csinálnak másként? Inkább mondjuk azt, hogy ők csinálnak valamit!” – reagált Hegyi Iván szakújságíró arra a kérdésünkre, hogy mi lehet azoknak a Magyarországnál kisebb és egyben szerényebb futballmúlttal rendelkező országoknak a titka, akik velünk ellentétben kijutottak a világbajnokságra.
Kategóriák: Friss

Sérülteket vezet sikerre Szilvási Zsuzsanna

2018, június 22 - 08:40
A sikeres oktatás kulcsa az elhivatott pedagógus, aki mindent elkövet azért, hogy minden egyes tanítványából kihozza a maximumot. Így juthatnak el diszgráfiás, diszlexiás, látás- vagy hallás-sérült diákok is az érettségiig, majd a diplomáig – ahelyett, hogy segélyen, betanított munkákon tengődnének egy életen át. Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna magyartanárral beszélgettünk.
Kategóriák: Friss

A magyar futball mártírja

2018, június 22 - 08:34
Hollywood-i szerelmi történetnek indult, de igazi kelet-európai tragédia lett belőle – Szűcs Sándor válogatott labdarúgó mártírhalála talán a magyar futballtörténelmet is átírta. A hazai közvélemény döbbenettel és zavargásokkal fogadta az Aranycsapat NSZK ellen elszenvedett vereségét az 1954-es vb-döntőben. Puskásék két éven át tartó veretlenségi sorozat után – ebben ott volt az olimpiai győzelem és az angolok elleni 6-3 is – a világbajnokság abszolút esélyesei voltak.
Kategóriák: Friss

Kádár hóhérai – Vérbírók, akik túltettek Haynaun

2018, június 22 - 08:31
Ahogy a kommunizmusnak nem volt nürnbergi pere, úgy az 1956 utáni megtorlás felelőseinek sem kellett soha számot adniuk tetteikért. Pedig a forradalom utáni hatalmi bosszú minden mérce szerint keményebb volt a hírhedt haynaui megtorlásnál. Bár mind Ferenc József császár, mind pedig a Kádár Jánost hatalomba juttató szovjet vezetés szabad kezet adott a bukott forradalom utáni leszámolásra, a kommunista vérbírák legalább kétszer annyi embert végeztettek ki, mint az osztrák tábornok.
Kategóriák: Friss

Kiktől tanulta Orbán a politikát?

2018, június 22 - 08:25
Tisza Kálmán, Bethlen István, Orbán Viktor. E három személyben miniszterelnöki pozíciójukon kívül közös a hatalmon töltött idő hossza. Korszakalkotó jelentőségük elvitathatatlan, hatalommegtartási eszközeiket viszont saját korukban és a jelenben is számos kritika érte, éri.
Kategóriák: Friss

Belháborúkkal tarkított ellenzéki politika

2018, június 22 - 08:20
Radikálisan átrendezte az ellenzéki palettát az áprilisi választás eredménye: az Együtt megszűnt, az LMP-ből kilépett hadházy ákos, az MSZP-ben teljes vezetőcserét hajtottak végre, a Jobbik pedig megrepedt a mérsékeltek és a radikálisok közötti konfrontációban.
Kategóriák: Friss

(P)álfordulás – Átkalibrált német kormánypropaganda

2018, június 22 - 08:16
Változik is, meg nem is a német főáramú média tudósításainak hangvétele a bevándorlókkal kapcsolatban. A pálfordulás azonban elmaradt, a látszat-elmozdulásról hamar kiderül, hogy pusztán propagandacéljai vannak. Hosszú idő óta némi változás tapasztalható a német főáramú médiatudósításokban, főleg ahhoz képest, ahogy korábban beszámoltak a 2015 óta folyamatos problémát jelentő tömeges bevándorlással kapcsolatos hírekről.
Kategóriák: Friss

A politikusok már az öltözőben vannak

2018, június 22 - 08:08
Amióta megrendezésre kerül négyévente a labda­rúgó-világbajnokság, az éppen regnáló politikai hatalmak igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a sporteseményt a saját céljaikra használják fel. Ez minden idők leginkább átpolitizált világbajnoksága – írta pár napja az Independent újságírója az oroszországi sporteseménnyel kapcsolatban, utalva azokra az ellentmondásokra, amelyek már évek óta keringenek a világsajtóban a putyini Oroszországgal kapcsolatban.
Kategóriák: Friss