Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 15 perc 26 másodperc

Semmi sem ér annyit, mint az örök élet

2019, május 17 - 15:54
Mélyszegény­ségből jött, és számos alkalommal mellőzötté vált, mégis újra és újra talpra tudott állni a Tottenham brazil középpályása, aki előbb a legjobb 16 közé, majd a döntőbe is egymaga lőtte tovább a csapatát. Van azonban egy ennél is fontosabb cél számára: az Istenbe vetett hite.
Kategóriák: Friss

Tanóra az Instagramon

2019, május 17 - 15:50
Hogyan lehet a holokausztot – egy 75 évvel ezelőtti, fekete-fehér filmeken és könyvek lapjain dokumentált történetet – közel hozni a digitális bennszülöttek számára? Miként lehet átlépni a közösségi médiaplatformok rohamos tempója által létrehozott ingerküszöböt, és tanulságokat átadni számukra? Erre adott zseniális választ az Eva Stories.
Kategóriák: Friss

Nem hiszünk a nyitott határokban!

2019, május 17 - 15:45
A szombaton esedékes ausztrál választások komoly változásokat hozhatnak a déli kontinensen. Az egyik sarkalatos ügy a bevándorlás. Az ország leghosszabb ideig szolgáló egykori külügyminisztere, Alexander Downer budapesti látogatása során adott interjút lapunknak.
Kategóriák: Friss

Elrabolt sorsok

2019, május 17 - 15:42
Számos országban ismeretesek hátborzongató történetek arról, hogy csecsemők ezreit adják vagy rabolják el különböző érdekekből. Egy ír gyermek­otthontól Franco Spanyol-­ országán át a tengerentúlig ível a dráma.
Kategóriák: Friss

Kik akarják az államhoz láncolni az embereket?

2019, május 17 - 15:39
Megjelent magyarul az első könyv, ami a modern politikatudomány egyik legvitatottabb fogalmát, az úgynevezett deep state, vagyis árnyékállam jelenségét vizsgálja. A Hetek a szerzőt, Jerome R. Corsit kérdezte arról, miért akarja szerinte a deep state megbuktatni Donald Trump elnököt.
Kategóriák: Friss

A baloldal kiállt az alapvető emberi jogok mögül

2019, május 17 - 15:35
„Látok esélyt egy olyan fordulatra, hogy az EP-képviselők valóban az embereket képviseljék, és ne egy fals PC-ideológiának akarjanak megfelelni, ami a végén senkinek sem fog semmilyen hasznot hozni” – mondta lapunknak adott interjújában Járóka Lívia, az EP első roma képviselője és jelenlegi alelnöke.                                             2004-ben az ígéretes szakmai munkáját cserélte fel politikusi pályára, nem bánta meg? – Most is benne vagyok a civil munka sűrűjében, férjem és gyerekeim már hozzáedződtek ahhoz, hogy a nyarakat is cigánytelepeken töltjük. 2004-ben azért fékeztem le a civilkedést és az akadémiai munkát, mivel hosszú évek után is csak egy helyben topogtunk, vagy másnak a szekerét toltuk, nem a romákét. Akkor  azt gondoltam, majd döntéshozóként többre megyek. Nem vagyok egyik pártnak sem a tagja, alapvetően szakértői és nem pártpolitikai álláspontot igyekszek érvényesíteni.   Pedig a személyét eléggé a Fidesszel azonosítják. – Ezt én nem bánom, mert az eltelt 15 év azt bizonyítja, hogy jó kimenetele lett az együttműködésnek, nem korlátoztak szakmailag sem, Orbán politikájával pedig ritka kivétellel ’89 óta egyetértek.   Kétségtelenül nagy húzása volt a Fidesznek, hogy Önt 2004-ben feltette az EP-listájára, és Ön az Európai Parlament (EP) egyetlen roma származású alelnöke ma. Még mindig fehér holló a maga területén?  – Romaügyhöz értő szakemberből nincs sok, az Európai Bizottságban konkrétan meghatározó poszton egy sincs. A parlamentben tízen lehetünk romák, de érdekes, hogy csak a jobboldaliak akarnak komoly szakmai számonkérést és javaslatokat. Nekem régi vesszőparipám, hogy a helyi roma vezetőket és civil szervezeteket teljes mértékig be kell vonni az integrációs programok kidolgozásba, a szegénység felszámolását ugyanis nem lehet kívülről, Brüsszelből megoldani.
Kategóriák: Friss

Tisztelet és összhang

2019, május 17 - 15:32
Jószerivel semmi nem úgy történt a Trump–Orbán- csúcstalálkozón, amint azt a hazai balliberális újságírók és politikusok várták. Már a meghívás ténye is meglepetésként érte ezt a tábort. Amikor április közepén a szlovák miniszterelnök Washingtonban járt, a 444 elégedetten jegyezte meg, hogy „úgy látszik, szemben Orbán Viktorral, Peter Pellegrininek van miről beszélnie az amerikai elnökkel”. Április 27-én a baloldali Hírklikk portál veterán újságíró szerzője gúnyosan írta cikke címében: „Orbán menne, de Trump nem hívja”. Amikor négy nappal később a Fehér Ház hivatalosan bejelentette a találkozót, megindult a magyarázkodás: „Orbán megvásárolja Trump figyelmét?” – találgatta a Klubrádió. A hvg.hu milliárdos „gáz- és fegyverüzletet” vélt a találkozó hátterében, és azt találgatta, „Mivel okozhat Trump kellemetlen pillanatokat Orbánnak a jövő héten? Megkéri-e, hogy építse le Magyarország függőségét az orosz energiáról? Rápirít-e a Huawei miatt? Vagy elég lesz sok fegyvert vásárolni?” – írta a balliberális portál.
Kategóriák: Friss

Egy barátság helyreállítása?

2019, május 17 - 15:29
Az Egyesült Államokkal a legtöbb ország jó kapcsolatra törekszik, nincs ez másképp hazánkkal sem. A rendszerváltást követő közeledés egy időben megrekedt, most viszont úgy tűnik, sikerült felmelegíteni a kapcsolatot. De hogy jutottunk idáig?
Kategóriák: Friss