Skip to Content

Kisalföld.hu

Tartalom átvétel kisalfold.hu - A Kisalfold.hu összes híre
A Kisalfold.hu összes híre
Frissítve: 9 perc 4 másodperc

Nem nő már az árhullám a folyóinkon

12 perc 8 másodperc
Az elmúlt napok esőzései nyomán keletkezett árhullámnak jelenleg nincs utánpótlása, a kisebb folyókon már levonult, a nagyobb folyókon fokozatos vonul le az ár - közölte Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője hétfő délelőtt az MTI-vel.
Kategóriák: Belföld

Halálos áldozatokat szedtek az áradások az USA középső részén

33 perc 8 másodperc
Három ember meghalt, ezrek pedig lakóhelyük elhagyására kényszerültek a heves esőzések okozta hétvégi áradások következtében az Egyesült Államok középső részén.
Kategóriák: Belföld

Lőfegyvert és lőszereket foglaltak le a pásztói rendőrök

37 perc 8 másodperc
Lőfegyvert és lőszereket foglaltak le a pásztói rendőrök egy férfitől - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon hétfőn.
Kategóriák: Belföld

Szelfit lőtt magáról egy orángután, lecsapta a drónt a csimpánz

53 perc 8 másodperc
Két videó a modern technika és a majmok találkozásáról. Az egyikben nyalogatás is van!
Kategóriák: Belföld

Videó: Meztelen fickót szedtek le a hídról

1 óra 6 perc
A tűzoltóknak sem volt akkora létrájuk, amely elég magas lett volna ahhoz, hogy lehozzák a meztelen férfit a hídról.
Kategóriák: Belföld

Az egyik hős lett, a másik áruló maradt

1 óra 13 perc
Szovjet atomrakéták műszaki leírását, bunkerek tervrajzát adta át az amerikaiaknak a hidegháború idején a lengyel Kuklinski ezredes. Lebukott. Hazája távollétében halálra ítélte, majd 1997-ben rehabilitálta. A magyar Belovai alezredest hasonló tettéért elfogták, bebörtönözték. 1990-ben elnöki kegyelemmel szabadult, de hivatalosan ma is bűnösnek számít. A hadbíró ítél, a politika vagy a történelem?
Kategóriák: Belföld

Kövér László: modern történelmünk nagy tragédiája az első világháború

1 óra 25 perc
"Modern történelmünk nagy tragédiája az első világháború; ahogy akkor nevezték, a Nagy Háború. Ennek rombolása mindmáig hat" - hangoztatta vasárnap Kövér László, az Országgyűlés elnöke dél-amerikai körútjának második állomásán, Buenos Airesben, ahol megkoszorúzta az első világháborúban elesett magyar katonáknak emléket állító Hősök Falát. A beszédről Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t.
Kategóriák: Belföld

Fekete hétvége az utakon - A 85-ösön, Peresztegnél volt a halálszakasz

1 óra 38 perc
A tragikus balesetek sorozata pénteken kezdődött, hétfő reggelig ketten meghaltak, tucatnyian megsérültek a megyei utakon.
Kategóriák: Belföld

Mikróba tette gyermekét a részeg anya

1 óra 48 perc
China kegyetlen és szürreális módon végzett egyhónapos lányával: a picit a mikrohullámú sütőbe tette.
Kategóriák: Belföld

Vívó vk - Szász Emese ötödik lett Rio de Janeiróban

2 óra 22 perc
Szász Emese az ötödik helyen végzett a női párbajtőrözők Rio de Janeiró-i Grand Prix-versenyén.
Kategóriák: Belföld

Nagy lépés az önjáró autó felé

2 óra 48 perc
Teszteltük a három literes dízelmotorral szerelt, 258 lóerős Mercedes E 350 légrugós modelljét, de nem hagyományosan, hanem az intelligens vezetési rendszerekre koncentrálva – lassan már nem is kellünk, mint sofőr.
Kategóriák: Belföld

Tűzszerészek megsemmisítettek egy gyanús kuktát a washingtoni kongresszus közelében

3 óra 52 perc
Gyanús járműre és abban gyanús tárgyakra, köztük egy kuktafazékra bukkantak a rendőrök a washingtoni kongresszus épületének közelében vasárnap este. Az edényt felrobbantották, az autó tulajdonosát felkutatták és őrizetbe vették.
Kategóriák: Belföld

SZÉP-kártya: a május végén lejáró keretből még 1,8 milliárd felhasználásra vár

3 óra 54 perc
Mintegy 1,8 milliárd forint szerepel még a Széchenyi Pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) a 2013. évi befizetésekből, amelyek felhasználási határideje 2015. május 31-én jár le - derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából.
Kategóriák: Belföld

Több száz embert kivégeztek a dzsihadisták Palmürában

3 óra 55 perc
Több száz embert kivégeztek az Iszlám Állam dzsihadista szervezet tagjai Szíriában, a nemrégiben elfoglalt Tadmurban (ókori nevén Palmüra) és körzetében - közölték vasárnap szíriai kormányforrások és az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű ellenzéki szervezet.
Kategóriák: Belföld

Gyereknapkor népszerűbbek a játékok, mint a programok

3 óra 58 perc
Gyereknapkor népszerűbbek a játékok mint a programok, ilyenkor a szülők 40 százaléka ad ajándékot a gyermekének; a játékbolti forgalom ugyanakkor elmarad a húsvétitól - derül ki a játékkereskedő és importőr Formatex Kft. MTI-hez eljuttatott felméréséből.
Kategóriák: Belföld

Nemes Jeles László: Megrázó érzés a semmiből a filmes világ közepébe belekerülni

3 óra 58 perc
Nemes Jeles László első nagyjátékfilmjét, az auschwitzi koncentrációs táborban játszódó Saul fiát a zsűri Nagydíjával tüntették ki Cannes-ban. hangmérnöki díjat is kapott.
Kategóriák: Belföld

Spanyolországban a konzervatív Néppárt nyerte a helyhatósági választásokat

3 óra 59 perc
Spanyolországban a konzervatív Néppárt (PP) nyerte a helyhatósági választásokat a vasárnap éjjel közétett előzetes hivatalos eredmények szerint, amelyet a szavazatok 97,1 százalékos feldolgozottsága után közöltek Madridban.
Kategóriák: Belföld

Lengyel elnökválasztás: Andrzej Duda győzött az exit pollok szerint, nyilatkozatok

4 óra 8 perc
A legerősebb ellenzéki párt, a Jog és Igazságosság (PiS) jelöltje, Andrzej Duda nyerte meg a vasárnapi lengyelországi elnökválasztást az Ipsos közvélemény-kutató által a szavazófülkéket elhagyók körében végzett felmérés szerint. Már a prognózisok kiadása után többen győztesként gratuláltak neki, néhány nyilatkozó pedig az ország előtt álló kihívásokra is utalt.
Kategóriák: Belföld

Pünkösd: az egyház születésének ünnepe

4 óra 38 perc
Az örökléthez az ünnepeken keresztül kapcsolódhat az ember - véli a szimbólumkutató Pál József. A szegedi egyetem professzorával és Bárkányi Ildikóval, a Móra-múzeum néprajzkutatójával a pünkösdről, a sokjelentésű ünnepről beszélgettünk.
Kategóriák: Belföld

Különleges nászút: 347 nap alatt, 162 ágyban aludt az ikrényi házaspár - fotók

4 óra 53 perc
Egy évig utazott, négy földrészen járt három hátizsákkal az ikrényi Németh Edvárd és felesége, Kocsis Dóra. Minden házaspárnak ilyen hosszú nászutat kívánnak, mert így igazán megismerték egymást, minden problémát együtt oldottak meg.
Kategóriák: Belföld