Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 1 nap 15 óra

Atyja szerint rossz irányba halad a C++, baj lehet belőle hamarosan

2018, június 22 - 12:45
A C++ fejlesztése veszélyes irányba halad, aminek hamarosan súlyos következményei lehetnek, ha nem kerül az irány korrigálásra. Ezt nem más, mint Bjarne Stroustrup, a nyelv egykori kitalálója állítja, aki szerint a C++ hamarosan "saját súlya alatt összeroskadhat".
Kategóriák: Informatika

UI-tesztelő fejlesztői eszköz forrását adta ki a Microsoft

2018, június 21 - 11:15
A Microsoft a hét közepén jelentette be, hogy elérhetővé tette egy, elsősorban fejlesztőknek szánt UI-tesztelésre használható segédeszköz forráskódját. A WinAppDriver UI Recorder rendkívül egyszerűvé teszi a teljesen automatikusan futtatható unit tesztek létrehozását a felhasználói felület működésének ellenőrzésére.
Kategóriák: Informatika

Senkinek sem szabadna C-ben kódolnia a Stack Overflow alapítója szerint

2018, június 20 - 07:00
Meglehetősen érdekes véleményt fogalmazott meg az egyik, még mindig rendkívül népszerű nyelvvel kapcsolatban a világ egyik legismertebb fejlesztője a napokban. Joel Spolsky - akinek nevéhez a Joel on Software blog, valamint a Stack Overflow megalapítása is fűződik - kerek perec közölte: szerinte kerülnie kellene a C használatát minden programozónak.
Kategóriák: Informatika

Játékfejlesztőket támogató bővítést adott ki a Unity-hez a GitHub

2018, június 19 - 12:00
A GitHub a hét elején jelentette be, hogy elérhetővé tette egy, kifejezetten játékfejlesztőket segíteni hivatott kiterjesztésének első stabil változatát. A GitHub for Unity a jól ismert játékfejlesztő környezetbe épülve támogatja a tervezők és kóderek munkáját, többek között a nagy fájlok (LFS) és a zárolási pontok kezelését segítve a verziókezelőben.
Kategóriák: Informatika

Microsoft: JavaScript-ben írjuk újra az Office 365-öt

2018, június 18 - 08:15
A Microsoft egyik vezető mérnöke a napokban egy - legalábbis egyesek számára - meglepő tweetet tett közzé csatornáján. Sean Thomas Larkin ugyanis közölte, hogy - több más szoftver mellett - a cég közismert irodai csomagját, az Office 365-öt is átírja JavaScript-re.
Kategóriák: Informatika