Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 26 perc 27 másodperc

Kísérleti és stabil újdonságokat is hoz az új Java 13

9 óra 28 perc
Az Oracle a hétfőn, a héten megrendezésre kerülő Code One konferenciája nyitónapján bejelentette a Java SE platform legújabb verziójának kiadását. Az új Java 13 két kísérleti és három stabilnak tekinthető újdonsággal fejleszti tovább a nyelvet és a futtatókörnyezetet.
Kategóriák: Informatika

Mesterséges intelligencián alapuló kódkiegészítőt adott ki a Google

2019, szeptember 16 - 07:00
A Google a napokban jelentette be, hogy Dart nyelvéhez elérhetővé tett egy olyan fejlesztési segédletet, ami automatikusan képes a programozók helyett a kód egyes részeit megírni. A cég által ML Complete-nek hívott eszköz a mesterséges intelligencia segítségével képes kitalálni, hogy mit is akar a fejlesztő írni, és automatikusan elkészíti azt helyette.
Kategóriák: Informatika

Új linktípus-jelöléseket vezet be a weben a Google

2019, szeptember 12 - 07:00
A Google a hét elején - másfél évtizeddel a "nofollow" bevezetése után - bejelentette, hogy új módszert talált ki az oldalokon elhelyezett linkek jellegének megkülönböztetésére. A cég által most felvetett két új altípus segítségével a webmesterek, illetve a fejlesztők a fizetett hirdetéseket és a felhasználók által beküldött linkeket különböztethetik majd meg a megbízhatóbb, illetve súlyt hordozó társaiktól.
Kategóriák: Informatika

Itt az első teljesen nyílt forrású "Java EE", a Jakarta EE 8

2019, szeptember 11 - 07:00
Az Eclipse Foundation kedden jelentette be, hogy széles körben elérhetővé tette Jakarta Enterprise Edition 8 termékének végleges változatát. A Jakarta EE a korábban Java Enterprise Edition (Java EE) néven ismert platform utódját képezi, ami immár teljesen nyílt forrású kódként kerül kiadásra.
Kategóriák: Informatika