Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 13 perc 42 másodperc

Osztott felületleíró-előnézettel jön az új Android Studio 3.6

2020, február 26 - 08:00
A Google a héten letölthetővé tette mobilos operációs rendszeréhez szánt fejlesztőkörnyezete legújabb stabil változatát. Az Android Studio 3.6 közvetlen elődjével szemben - ami csak a stabilitás növelésére fókuszált - egy rakás új fejlesztéssel érkezik.
Kategóriák: Informatika

Végre javították a Raspberry Pi 4-ek USB-jének hibáját

2020, február 25 - 08:00
Azok, akik eddig hírhedt USB-C hibája miatt vonakodtak váltani a Raspberry Pi legújabb, 4-es változatára, mostantól nyugodtan megtehetik ezt. A piacon ugyanis elkezdett megjelenni a miniszámítógép egy frissített változata, amiben már hardverből kiküszöbölték az eredeti változat egy problémáját.
Kategóriák: Informatika

Elkészült a C++20, kezdődik a munka a C++23-on

2020, február 24 - 08:00
A napokban az ISO a C++20-t kidolgozó bizottsága megtartotta utolsó gyűlését Prágában, ahol rekordszámú 252 megjelent mellett elfogadta az immár 35 éves nyelv legújabb változatának specifikációját. Ezzel technikai értelemben lezárult a munka a C++20-on, amit már csak formálisan kell elfogadnia az ISO-nak ahhoz, hogy hivatalosan is a nyelv legújabb specifikációjává váljon.
Kategóriák: Informatika

Python everywhere!

2020, február 21 - 16:00
[HWSW] A Pythont nem lehet nem szeretni. A nyelv hatalmas népszerűségnek örvend és nagy felívelésben van. A Stack Overflow fejlesztők körében végzett 2019-es globális felmérése szerint a programozók a Pythonnal szeretnek leginkább dolgozni, és a legtöbben szintén ezt akarják tanulni (a JavaScriptet megelőzve).
Kategóriák: Informatika

Előre tesztelhetővé teszi standard könyvtára fejlesztéseit a Swift

2020, február 21 - 08:00
Az Apple fejlesztői a hét elején egy olyan új elemet jelentettek be a Swift fejlesztési folyamatába, aminek köszönhetően a programozók a jövőben egyszerűbben és gyorsabban próbálhatják majd ki a nyelv újdonságait. Az új Standard Library Preview csomag révén ugyanis ezeket már a következő Swift verzió kiadása előtt le tudják majd tölteni, és el tudnak kezdeni vele dolgozni.
Kategóriák: Informatika

Már tölthető le az Android 11 első fejlesztői előzetese

2020, február 20 - 12:00
A Google szerda este világszerte elérhetővé tette a fejlesztők számára jól ismert okostelefonos rendszere következő verziójának első előzetesét. Az új Android 11 többek között az összehajtható képernyős eszközök, valamint az 5G támogatásával érkezik - ezek kiaknázásához pedig új API-kat is kínál a fejlesztők számára.
Kategóriák: Informatika