Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 2 perc 20 másodperc

Áprilisban fog jönni a Visual Studio 2019 végleges változata

13 óra 7 perc
A Microsoft a héten végre elárulta, hogy mikor fogja kiadni integrált fejlesztői keretrendszere következő verziójának végleges változatát. Ezek szerint a konszern április 2-án, egy virtuális sajtóesemény keretében fogja hivatalosan is leleplezni a Visual Studio 2019-et és annak újdonságait, a szoftver pedig közvetlenül az esemény után válhat majd letölthetővé.
Kategóriák: Informatika

Szigorít a fejlesztők beléptetési folyamatán az Apple

2019, február 14 - 08:00
Az Apple a héten egy körlevélben tudatta a platformjára dolgozó fejlesztőkkel, hogy hamarosan jelentős szigorítást léptet életbe bejelentkeztetésükkel kapcsolatban. A hónap végétől kezdődően ugyanis a cég kötelezővé fogja tenni számukra a kétfaktoros azonosítás használatát ehhez, kivétel nélkül, mindenkinek.
Kategóriák: Informatika

Fejlesztőket segítő mesterséges intelligenciát csinált a Mozilla és a Ubisoft

2019, február 13 - 08:00
A Ubisoft és a Mozilla kedden jelentették be, hogy kidolgoztak egy olyan mesterséges intelligenciát, ami drasztikus mértékben csökkentheti a programokat sújtó hibák számát. A Clever-Commit-nak elnevezett AI ugyanis szól a fejlesztőknek ha azok valami olyan módosítást terveznek bevezetni a kódbázisba, ami hibát okozhat - így a bugok már eleve bele sem kerülnek a programokba.
Kategóriák: Informatika

Különleges tétje van az idei magyar robotépítő ifjúsági kupának

2019, február 12 - 10:15
[MTI] Budapesten és Nyíregyházán tartják meg a Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) 2019-es válogatóversenyeit, az ezeken győztes robotépítő csapatok két nemzetközi világversenyen is képviselhetik Magyarországot.
Kategóriák: Informatika

Szuperskálázható automatikus hibakereső kódját nyitotta meg a Google

2019, február 11 - 08:00
A Google a napokban jelentette be, hogy megnyitotta egy olyan, automatikus hibakereső eszköze kódját, aminek segítségével már maga is több tízezer bugot azonosított legnépszerűbb szoftvereiben. A cég által ClusterFuzz-nak elnevezett program véletlenszerű adatokkal bombázza a kódokat, és így próbál meg elsősorban memóriakorrupciós okok visszavezethető hibákat találni azokban.
Kategóriák: Informatika