Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 4 perc 51 másodperc

Mesterséges intelligencia-fejlesztőket keres Magyarországon is a Microsoft

2018, december 17 - 11:30
[Microsoft] A mesterséges intelligenciát használó technológiák vezető fejlesztőjeként a Microsoft 25 országban keresi azokat az egyetemi csapatokat, amelyeknek van elképzelésük arról, hogyan alakítják át az iskolák és az egyetemek világát az intelligens fejlesztések.
Kategóriák: Informatika

Olyan fontos fejlesztést kapott a JDK, hogy csak na!

2018, december 17 - 08:00
Alig két héttel azután, hogy a Linux forráskódjából száműzték a csúnya szavakat, rendkívül eredeti ötlettel állt elő a Java egyik támogatója is. Az általa beküldött patch ugyanis szintén a nyomdafestéket nem tűrő kifejezések eltávolítását célozta meg a JDK forrásából.
Kategóriák: Informatika

Kisgyermekes anyukák jelenthetik a megoldást a programozóhiányra?

2018, december 15 - 08:00
[Green Fox Academy] Míg egyes becslések szerint 30-40 ezer informatikus hiányzik a magyar munkaerőpiacról, még mindig sok a kihasználatlan tartalék. A rugalmasságot kereső kisgyermekes anyukák bevonása jelentheti az egyik megoldást a szakemberhiányra, de a programozás kitörési pont lehet például a hátrányos helyzetűeknek, csak lehetőségeket kell nekik teremteni - ez volt a konklúziója a Green Fox Academy idei utolsó meetupjának.
Kategóriák: Informatika

Felveszik a versenyt a gyorstalpalós programozók az egyetemen tanult társaikkal

2018, december 13 - 11:00
[PROGmasters] 2018-ban ötödik alkalommal került megrendezésre a Loxon Java Challenge elnevezésű programozóverseny, amelynek keretében idén is a legnevesebb magyar egyetemek hallgatói, továbbá több hazai szoftverfejlesztő bootcamp végzősei, valamint tapasztalt informatikusok mérhették össze programozói tudásukat a gyakorlatban. Az összesen három fordulóból álló bajnokság háromfős csapatainak Java programozási feladatokat kellett teljesíteniük, a programnyelv parancsainak ismerete mellett azonban a résztvevők probléma-megoldási készségét is felmérte a verseny.
Kategóriák: Informatika

Különleges titkosítókönyvtár kódját nyitotta meg a Microsoft

2018, december 12 - 11:15
A Microsoft kutatói a napokban jelentették be, hogy megnyitják Simple Encrypted Arithmetic Library (SEAL) nevű titkosítókönyvtáruk forráskódját. A SEAL különlegessége, hogy ún. homomorfikus titkosításra ad lehetőséget, ami egy olyan kódolási forma, ami a titkosítás visszafejtése nélkül is lehetővé teheti feldolgozások, számítások végzését a kódolt adathalmazon - ami a hagyományos kódoló algoritmusok alkalmazása esetében amúgy elképzelhetetlen lenne.
Kategóriák: Informatika