Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 28 perc 1 másodperc

Már a böngészőkben is futhatnak a Swift kódok a SwiftWasm-mal

11 óra 55 másodperc
A napokban vált elérhetővé annak a fordítónak az első nyilvános kiadása, ami immár az Apple Swift nyelvén íródott kódok futtatását is lehetővé teszi a böngészőkben is. A SwiftWasm ugyanis WebAssembly-re fordítja át a Swift-ben írt rutinokat, amik működéséhez egy saját futásidejű könyvtárat is biztosít.
Kategóriák: Informatika

Olcsóbb, erősebb és sokrétűbb Nano modulokat jelentett be az Arduino

2019, május 21 - 08:00
Az Arduino a napokban a Maker Faire Bay Area kiállításon Nano termékcsaládjának négy új taggal történő bővítését jelentette be. Az új Arduino Nano modulok nem csak erősebbek a klasszikus Nano-nál, de van köztük olyan, ami olcsóbb is nála, míg mások új képességekkel vértezik fel a szuperkicsi lapkákat.
Kategóriák: Informatika

Mégis loptak személyes adatokat is a hackerek a Stack Overflow-ról

2019, május 20 - 09:00
Bár a Stack Overflow a múlt csütörtökön még azt az információt közölte, hogy a szervereit érintő támadásban nincs tudomása felhasználói adatok kiszivárgásáról, a hét végén kénytelen volt módosítani álláspontján ezzel kapcsolatban. Kiderült ugyanis, hogy a behatolók igenis megszereztek egy rakás személyes adatot - bár a mostani állás szerint csak az oldal viszonylag kevés felhasználójáról.
Kategóriák: Informatika

Bináris kódolással gyorsulhat tovább a JavaScript kódok futtatása

2019, május 20 - 07:30
A Mozilla, a Cloudfare és a Facebook munkatársai egy olyan megoldáson dolgoznak, ami jelentősen gyorsabbá tehetné a JavaScript kódok betöltését a böngészők számára. Az általuk kidolgozott BinaryAST a jelenlegi szöveges helyett már egy előfeldolgozott, kvázi bináris formátumban küldené el a szkripteket a kliensek számára, amik így sokkal gyorsabban kezdhetnének neki az utasítások futtatásának.
Kategóriák: Informatika

Érdemes 2019-ben Javát tanulni?

2019, május 17 - 12:45
A Hays 2019-es kutatása szerint a Java nyelvet használók a fejlesztők között is a legjobban keresők között vannak, a juniorok bruttó 600 ezer, a senior szakemberek akár bruttó 1,5 millió forintot is kereshetnek.
Kategóriák: Informatika

Hackerek törték fel a Stack Overflow-t, nem tudni mit vittek el

2019, május 17 - 07:00
A Stack Overflow csütörtökön egy rövid posztban tudatta felhasználóival, hogy a napokban hackerek sikeres támadást hajtott végre a cég gépei ellen. Az oldal üzemeltetői egyelőre nem tudták megmondani, hogy a behatolók milyen adatokhoz férhettek hozzá vagy módosíthattak.
Kategóriák: Informatika

Megnyitotta Bing keresője egyik kulcselemének forrását a Microsoft

2019, május 16 - 07:15
A Microsoft a hét közepén jelentette be, hogy nyílt forrású licenc alatt kiadta közismert Bing keresője egy kulcsalgoritmusát implementáló könyvtárát. A cég által Space Partition Tree And Graph (SPTAG) elképesztő méretű - akár több száz milliárd elemből álló - adatbázisokon tud villámgyorsan, a másodperc törtrésze alatt releváns találatok után kutatni.
Kategóriák: Informatika