Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 12 perc 1 másodperc

Durván gyorsítja az androidos fejlesztést a legújabb Visual Studio

2018, augusztus 21 - 07:00
A Microsoft a napokban elérhetővé tette Visual Studio 2017 keretrendszere legújabb verzióját, ami ezúttal több apróság mellett egy mobilfejlesztőknek rendkívül fontos változást is hoz. Az új Visual Studio 2017 15.8 ugyanis jelentős mértékben gyorsíthatja utóbbiak számára az Androidra készülő alkalmazások fejlesztésének és hibakeresésének folyamatát.
Kategóriák: Informatika

Elmondta a Microsoft, hogy hogyan fogja átalakítani a GitHub-ot

2018, augusztus 17 - 07:00
A Microsoft a héten San Francisco-ban egy sajtótájékoztatóra invitálta a szaksajtó résztvevőit, hogy részletesen tájékoztassa őket az általa a közelmúltban megszerzett GitHub-bal kapcsolatos fejlesztési terveiről. Az itt elhangzottak szerint a szolgáltatás a jövőben meg fog szűnni a Ruby - és azon belül is a Ruby on Rails - kirakatembere lenni, de cserébe egy rakás új AI-alapú funkcióval fog bővülni.
Kategóriák: Informatika

Napi humor: Az utolsó COBOL fejlesztőcsapat

2018, augusztus 16 - 07:00
Sikerült lefotózni a világ utolsó, a szóban forgó nyelvvel dolgozó programozóit. Íme:
Kategóriák: Informatika

Nagyon durva, távoli sebezhetőséget találtak az Oracle adatbáziskezelőkben

2018, augusztus 15 - 07:00
Az Oracle a napokban egy, adatbáziskezelő szoftverében felfedezett rendkívül súlyos sebezhetőségre hívta fel felhasználói figyelmét. A CVE-2018-3110 azonosított biztonsági rés kihasználásával ugyanis támadók távolról injektálhatnak tetszőleges programkódot a szóban forgó szoftvert futtató szerverekre, és végső soron akár az azok feletti ellenőrzést is átvehetik.
Kategóriák: Informatika