Skip to Content

Magyar Szó Kitekintő

Tartalom átvétel Magyar Szó Online RSS
Magyar Szó online, vajdasági magyar nyelvű napilap; Külföld/Magyarság rovat
Frissítve: 11 perc 40 másodperc

Megemlékezés a negyvennégyes áldozatokról (K. F.)

2018, október 15 - 13:38

Minden évben más-más felekezet templomában emlékezik meg a VMDK Szegedi Tagozata Közhasznú Egyesület a 44/45-ös esztendő délvidéki magyar áldozatairól.

Kategóriák: Külföld

Eddig már több mint száz felújított óvodát adtak át ((MTI))

2018, október 13 - 12:48

Eddig már több mint száz felújított óvodát adtak át a külhoni magyar területeken a vállalt 450-ből – mondta a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos pénteken Budapesten.

Kategóriák: Külföld

Bemutatkozás Európa szívében (Povázsánszki Csilla)

2018, október 13 - 11:33

Az idén már negyedik alkalommal rendezték meg a Brüsszeli Kárpátalja Napot Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő és a Balassi Intézet – Brüsszeli Magyar Nagykövetség Kulturális Szolgálatának közös szervezésében.

Kategóriák: Külföld

A kormány a jövőben is támogatja a külhoni magyarságot ((MTI))

2018, október 12 - 14:13

A kormány a megkezdett programok nyomán a jövőben is támogatja a külhoni magyarságot, pályázat jelenik meg a kisközösségek támogatására, és 50 milliárd forintra emeli a Kárpát-medencei gazdaságfejlesztési program keretösszegét - mondta a nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos pénteken a szlovákiai Nagymegyerben, a 8. Önkormányzati Szabadegyetemen.

Kategóriák: Külföld

A magyarkanizsai Muhi Vivien egészségesen mehet haza (tuti/delmagyar.hu)

2018, október 12 - 13:23

A Rotary Gift of Life programjában, amelyben határon túli szívbeteg gyerekek operációját finanszírozzák, két kétéves kislányt műtöttek meg nemrégiben a szegedi gyermekklinikán.

Kategóriák: Külföld

Több vezető beosztású magyar is felmond Kárpátalján állami tisztségéből ((MTI))

2018, október 12 - 11:32

Rövid idő alatt négy vezető beosztású, magyar nemzetiségű közalkalmazott nyújtotta be felmondását a Beregszászi járásban, miután a Mirotvorec (Béketeremtő) szélsőséges szervezet a hét elején feltette személyes adataikat a kettős állampolgárságú kárpátaljaiakat listázó weboldalára.

Kategóriák: Külföld

Orbán: Brüsszel gőzerővel gyártja a betelepítési programokat ((MTI))

2018, október 12 - 09:24

Brüsszelben gőzerővel gyártják a betelepítési programokat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kategóriák: Külföld

Jó projektum az EU, de még dolgozni kell rajta ((MTI))

2018, október 12 - 08:52

A négy visegrádi államfő egyetért abban, hogy az Európai Unió egy rendkívül jó projektum, a jövő projektuma, de továbbra is szükséges dolgozni a tökéletesítésén – jelentette ki Andrej Kiska szlovák államfő csütörtökön a szlovákiai Csorbatón (Strbské Pleso), a Magas-Tátrában, ahol megkezdődött a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák államfő hagyományos évi kétnapos találkozója.

Kategóriák: Külföld

Tarlós István újból megméretteti magát ((szerkesztőségi összefoglaló))

2018, október 11 - 10:58

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke felkérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a következő önkormányzati választáson induljon el ismét a főpolgármesteri tisztségért.

Kategóriák: Külföld

Szijjártó: hazugság, hogy az ukrán államnak nincs köze a kettős állampolgárokat listázó honlaphoz ((MTI))

2018, október 11 - 09:33

Hazugság, hogy az ukrán államnak nincs köze a feltételezett ukrán-magyar kettős állampolgárokat listázó honlaphoz - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön.

Kategóriák: Külföld

Az Európa Tanács fogadjon el jelentést az ukrajnai kisebbség helyzetéről! ((MTI))

2018, október 10 - 15:59

Jelentés elfogadását kezdeményezte Magyarország az Európa Tanácsnál (ET) az ukrajnai kisebbségi helyzetről - közölte Zsigmond Barna Pál fideszes parlamenti képviselő telefonon Strasbourgból az MTI-vel szerdán.

Kategóriák: Külföld

Folyamatosan növekvő források a határon túli magyarság támogatására ((Forrás: MTI))

2018, október 10 - 13:56

A Magyar Diaszpóra Tanács a tervek szerint november 15-én, a Magyar Állandó Értekezlet november 16-án tartja idei plenáris ülését Budapesten – mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt kedden, Budapesten.

Kategóriák: Külföld

A külügyi tárca bekérette az ukrán nagykövetet ((MTI))

2018, október 10 - 11:55

A magyarországi Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) bekérette az ukrán nagykövetet, miután "minőségileg új szintre lépett Ukrajna magyarellenes politikája" - közölte a tárca parlamenti államtitkára szerdán Budapesten újságírókkal.

Kategóriák: Külföld

Orbán Viktor felkérte Tarlós Istvánt, hogy induljon el újra a főpolgármesteri posztért ((MTI))

2018, október 10 - 10:23

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke felkérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a következő önkormányzati választáson induljon el ismét a főpolgármesteri tisztségért. A kormányfő ezt szerdán Budapesten, a Városházán jelentette be, miután tárgyalt Tarlós Istvánnal.

Kategóriák: Külföld

Megújult Gül Baba türbéje ((MTI/y-A))

2018, október 10 - 09:19

Gül Baba azon daliás korszak szülötte volt, amikor „nemzeteink nagy fiai feszültek egymásnak”, a váltakozó kimenetelű küzdelmek hősiessége nemzeteink nagyságára emlékeztet és arra figyelmeztet, hogy ma is ehhez a nagysághoz kellene felnőnünk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten.

Kategóriák: Külföld