Skip to Content

Magyar Szó Belföld

Tartalom átvétel Magyar Szó Online RSS
Magyar Szó online, vajdasági magyar nyelvű napilap; Közélet rovat
Frissítve: 25 perc 2 másodperc

Megzavarták a belgrádi büszkeségnapi felvonulást (Magyar Szó online)

5 óra 18 perc

A csendőrség több tucat emberrel került összetűzésbe, mivel azok lezárták Belgrád egyik legforgalmasabb útkereszteződését, hogy megakadályozzák a mai büszkeségnapi  felvonulást. 

Kategóriák: Belföld

Katonatiszteket avattak fel Belgrádban (Magyar Szó online)

2019, szeptember 14 - 12:47

Belgrádban a képviselőház előtti téren ma tisztté avatták a Katonai Akadémia és a Katonai Orvosi Egyetem 160 friss végzősét.

Kategóriák: Belföld

Erő a mindennapi küzdelmekhez (Paraczky László)

2019, szeptember 13 - 22:45

Kategóriák: Belföld

Húszmilliós keret a sörfőzdék számára (v-ár)

2019, szeptember 13 - 21:45

Új pályázati vonalat indított útjára a tartományi kormány: az idén már a sörfőzdéket is támogatásban részesíti, amennyiben eleget tesznek a pályázati kiírás feltételeinek és beruházásokat kívánnak foganatosítani. Ótott Róbert mezőgazdasági segédtitkár lapunknak nyilatkozva az új pályázat kapcsán közölte, a kézműves söröket készítő cégek számára jóváhagyott keret összesen húszmillió dinárt jelent ez alkalommal. Azok a jogi személyek tudnak pályázni, akik már most rendelkeznek sörfőzdével, megfelelő engedélyekkel, s új beruházást kívánnak végrehajtani.

Kategóriák: Belföld

Lesújtóan a demokráciáról (P.E.)

2019, szeptember 13 - 21:30
Kategóriák: Belföld

Eladó autóbusz-állomás (Magyar Szó online)

2019, szeptember 13 - 13:31

Sok más szerbiai utasszállító vállalathoz hasonlóan a kevevári Jugoprevoz Kovin Részvénytársaság is csődbe ment, így a csődeljárás folyamatában eladásra bocsátották a település autóbusz-állomását.

Kategóriák: Belföld

Információáradat a turizmusban (v-ár)

2019, szeptember 12 - 21:45

Kategóriák: Belföld

Jövőre építik a béke útvonalát (v-ár)

2019, szeptember 12 - 21:01

Százmillió euró értékű hitelszerződést kötött ma az Európai Beruházási Bankkal (EIB) a szerb kormány a Niš–Merdare E–80-as autóút kiépítésére. A megállapodást Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter és Miguel Morgado, az EIB Olaszországgal, Szlovéniával, Horvátországgal és Nyugat-Balkánnal megbízott igazgatója látta el kézjegyével. Egy további, 40,6 millió eurós térítésmentes szerződést is aláírtak, ezt Jadranka Joksimović európai integrációs miniszter és Dušan Purić, a Szerbiai Korridorok közvállalat igazgatója is parafálta. Mihajlović arról számolt be, hogy a jövő év második felében kezdődnek majd meg a munkálatok a Niš és Pločnik közötti szakaszon.

Kategóriák: Belföld

„A vajdasági magyarok büszkék” (P.E.)

2019, szeptember 12 - 20:54

Egymást követik az értékelések azzal kapcsolatban, hogy milyen hozadéka lehet annak, ha az Európai Parlament támogatja Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnökének javaslatát és dr. Trócsányi László volt magyar igazságügyi minisztert nevezi ki az Európai Unió szomszédságpolitikai és bővítési biztosává. A szerb államvezetés képviselői már kifejtették, hogy tekintettel Magyarország bővítéssel kapcsolatos álláspontjára, továbbá a Sze

Kategóriák: Belföld

A pápánál járt Vučić (P.E.)

2019, szeptember 12 - 20:07

A Vatikán politikája komoly és következetes, így Koszovó tekintetében nem változtatja meg eddigi álláspontját, közölte az újságírókkal Aleksandar Vučić államfő a Ferenc pápával való mai találkozót követően. Szavai szerint a Vatikán a Belgrád és Pristina közötti békés párbeszédet támogatja. Mint hozzátette, tekintettel a vatikáni szabályokra és protokollra, ennél

Kategóriák: Belföld

Tudásátadással a közösségért (zs)

2019, szeptember 11 - 20:25

Gazdaságfejlesztési céllal, induló vállalkozások célzott segítése érdekében nagyszabású mentorképző programot indít a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesülete és a Prosperitati Alapítvány a vállalkozások mentorálásával, tehetséggondozásával és üzleti fejlesztésével foglalkozó Design Terminallal való szakmai együttműködésben. A programban mintegy harminc vajdasági nagyvállalkozó vesz részt mentorjelöltként, a mentorálást kérő fiatal vállalkozók száma pedig 60-70 közé tehető.

Kategóriák: Belföld

Januártól nő a minimálbér (mh)

2019, szeptember 10 - 20:12

Ahogyan azt már korábban is sugallta a kormány, január 1-jétől mintegy 11 százalékkal lesz magasabb a minimálbér. A munkaóra minimális árát 155,3-ról 172,5 dinárra növelik. A szakszervezetek azonban elégedetlenek, hiszen korábban olyan ígéretet kaptak a kormánytól, hogy a minimálbéreket összehangolják majd a minimális fogyasztói kosár értékével, így 24 százalékos emelésre számítottak. A munkaadók azonban túl magasnak ítélték ezt az emelést, de mint a tegnapi sajtótájékoztatón kiderült, elfogadták, mert a kormány más engedményeket adott a számukra.

Kategóriák: Belföld

Új vasúti csomópont Zimonyban (v-ár)

2019, szeptember 9 - 20:04

A Szerbiai Vasutak közvállalat új utasszállító és a szerelvények műszaki ellenőrzésére szolgáló állomást épít Zimonyban, a helyszínen ma Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter nyitotta meg hivatalosan is a munkálatokat. Azt mondta, hogy az utasforgalmi-műszaki állomás meglehetősen fontos lépést jelent a hazai vasúti közlekedés történetében, elsősorban azért, mert ez az új központ hozzájárul majd a szerelvények gyorsab

Kategóriák: Belföld