Skip to Content

Magyar Szó Belföld

Tartalom átvétel Magyar Szó Online RSS
Magyar Szó online, vajdasági magyar nyelvű napilap; Közélet rovat
Frissítve: 29 perc 59 másodperc

Ma van a holokauszt nemzetközi emléknapja ((MTI))

3 óra 17 perc

Az antiszemitizmus újra "felívelőben" van Nyugat-Európában és Észak-Amerikában, ezért a világ vezető politikusainak oda kell figyelniük a jelenségre - közölte a Migrációkutató Intézet kutatója az M1 aktuális csatornán hétfőn, a holokauszt nemzetközi emléknapján.

Kategóriák: Belföld

Tízezer helyett ezer (T.D.L.)

6 óra 21 perc

A Szerbiában élő nemzeti kisebbségek egyes pártjai azt javasolják, hogy csökkentsék a választásokon való részvételhez szükséges aláírások számát. A belgrádi napilapok tudósítása szerint a pártok képviselői azt hangsúlyozzák, hogy nehéz összegyűjteni a szükséges 10 ezer aláírást, és az erre előirányzott 14 napos határidő is rövid.

Kategóriák: Belföld

Évről évre sikeresebb a VaMaDisz (gyn)

2020, január 25 - 17:43

A Vajdasági Magyar Diákszövetség sok kitűzött célt elért a múlt évben, tervek bőven vannak a 2020-ra is.

Kategóriák: Belföld

Fókuszban a nagycsaládosok (já)

2020, január 25 - 16:37

Predlag Vuletić tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár pénteken ismertette a tárca idei évre vonatkozó népességpolitikai intézkedéseit. Kiemelte, a népességcsökkenés és a népesség elöregedése továbbra is problémát jelent. 

Kategóriák: Belföld

Diadalittas hangulat Karićnál (v-ár)

2020, január 24 - 23:02

A BK Csoport megőrizte piacvezető pozícióját a Világgazdasági Fórumon Davosban, jelentette be közleményében Bogoljub Karić szerb üzletember és politikus. Mint ismeretes, Karić egy évtizedet töltött el korábban Oroszországban rejtőzködve (2006–2016), s miután ejtették az ellene felhozott pénzmosási vádakat, hazatért Szerbiába. 

Kategóriák: Belföld

Súlyos vádak pedofília kapcsán (P. E.)

2020, január 24 - 22:45

Miután Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány alapítója a napokban a Večernje novostinak nyilatkozva közölte, befolyásos, közéleti szereplőkkel összefüggésbe hozható gyermekbántalmazási üggyel kapcsolatban vannak tárgyi bizonyítékai, amelyeket azonban addig nem bocsát a hatóságok rendelkezésére, amíg nem gyűjt össze belőlük többet, a sajtónak nyilatkozó jogászok arra figyelmeztettek, hogy Jurić is megszegi a törvényt. 

Kategóriák: Belföld

Kultúránk éltetőinek ünnepe (szög)

2020, január 24 - 22:03

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség pénteken este tartotta meg a magyar kultúra napjának vajdasági központi ünnepségét a zentai Művelődési Ház színháztermében.

Kategóriák: Belföld

Tavaly huszonnyolc nő esett családi erőszak áldozatául Szerbiában (Magyar Szó online)

2020, január 24 - 16:19

Élettársi erőszak miatt tavaly 28 nő vesztette életét Szerbiában, kettővel kevesebb, mint 2018-ban.

Kategóriák: Belföld

Hőérzékelő kamerákkal a vírus ellen (Magyar Szó online)

2020, január 24 - 14:55

A belgrádi repülőtéren fokozott biztonsági intézkedéseket foganatosítottak

Kategóriák: Belföld

A hulladéknak értéke van (ria)

2020, január 24 - 09:59

Tegnap a tartományi kormány csarnokában megtartották Az energia körülöttünk van projektum zárórendezvényét. A 2009/2010-es tanévben született környezetvédelmi projektumba, amelynek védnöke a tartományi oktatási titkárság, az évek során egyre több résztvevő kapcsolódott be.

Kategóriák: Belföld

Embernek maradni a gyűlölet korában (v-ár)

2020, január 23 - 22:02

Jelenlétükkel valamennyien a béke és a megbocsátás üzenetét küldték a világba – ezekkel a szavakkal mondott köszönetet a Család szoborcsoportnál emlékezőknek a razzia évfordulóján a Duna melletti rakparton Miloš Vučević, Újvidék polgármestere (a felvételen). Beszédében rámutatott: a fájdalom és a hit találkozik a razz

Kategóriák: Belföld

Hatvanhárom kilométer hálót koboztak el (já)

2020, január 23 - 16:22

Vajdaság Vizei Közvállalat halőrcsapatai mindennap ellenőrzik a rekreatív horgászokat és a hivatásos halászokat, mégis állandó problémaként jelentkezik a hallopás – áll a közvállalat jelentésében. 

Kategóriák: Belföld

Szerbia 39. a korrupció, és 66. a demokrácia tekintetében (Magyar Szó online)

2020, január 23 - 14:08

Nem javult lényegesen a korrupciós index a világ országaiban.

Kategóriák: Belföld

Nem kell tartanunk az új koronavírustól (já)

2020, január 23 - 11:58

Az utóbbi napokban egyre többet hallhatunk új típusú koronavírus okozta tüdőgyulladás-járványról. A Kínában megjelenő vírus már átterjedt Thaiföldre, Dél-Koreára, Taiwanra és Szingapúrra, valamint Ausztráliában is észleltek kisszámú megbetegedést. A Batut intézet szerint nem kell tartanunk az új vírustól.

Kategóriák: Belföld

Megőrizték a nemzeti tanács alapítójogát (P.E.)

2020, január 22 - 21:59

A szerb kormány elfogadta a Vajdasági Magyar Szövetség négy köztársasági parlamenti képviselőjének az új levéltári törvény javaslatára benyújtott módosító indítványát, amely azt eredményezi, hogy az említett törvényjavaslatba belefoglalják a nemzeti tanácsok vonatkozó alapítójogát. Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ frakcióvezetője lapunknak nyilatkozva megerősítette, a törvényjavaslatról pénteken szavaz a parlament, és azt is elmondta, hogy a javaslat ér

Kategóriák: Belföld

Fókuszban a pályakezdő gazdák (Tóth D. Lívia)

2020, január 22 - 21:48

A Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság az idén 8,7 milliárd dinárból gazdálkodik. A hét végén 935 millió dinár értékű, vissza nem térítendő támogatásra írtak ki – hét vonalon – pályázatokat.

Kategóriák: Belföld

Igor Jurić: Bízonyítékom van rá, hogy tehetősek zaklattak gyerekeket (Magyar Szó online)

2020, január 22 - 16:26

Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány alapító elnöke nyilvánosságra hozta, hogy öt belgrádi, újvidéki és szabadkai közismert, tehetős személy kiskorúakat rontott meg.

Kategóriák: Belföld

600 millió euróba fog kerülni a Belgrád (Borča)–Nagybecskerek–Újvidék autópálya (Magyar Szó online)

2020, január 22 - 16:03

A kínai China Shandong International vállalat igazgatója és az Építésügyi Minisztérium illetékesei aláírták a Belgrád (Borča)–Nagybecskerek–Újvidék autópálya kiépítéséről szóló memorandumot, ami egyelőre az eszmei és műszaki terv kidolgozására vonatkozik.

Kategóriák: Belföld

Jelentkezniük kell a 2002 előtt született férfiaknak (v-ár)

2020, január 22 - 15:37

Jelentkezniük kell a katonai ügyosztályokon azoknak a fiatal férfiaknak, akik 2002-ben vagy ez előtt az év előtt születtek, a hatályban álló jogszabály értelmében ugyanis katonai nyilvántartásba kell vennie valamennyiüket az illetékes hatóságnak.

Kategóriák: Belföld