Skip to Content

InforMed Friss hrek

Tartalom átvétel InforMed - Friss hírek
InforMed Friss hírek
Frissítve: 3 perc 27 másodperc

Fáj a torka?

2019, október 1 - 00:00
A hűvös őszi időben gyakrabban panaszkodunk torokfájásra. Megfáztam, mondjuk, de vajon minden torokfájás megfázás-e, vagy épp fordítva, minden torokfájást azonnal antibiotikummal kell-e kezelni?
Kategóriák: Egészség

Mi az igazság a császármetszéssel kapcsolatban?

2018, október 15 - 16:27
Mivel egyre több a császármetszés, fontos, hogy a várandós anya tisztában legyen azzal, mint jelent az eljárás a szervezete és az egészsége szempontjából.
Kategóriák: Egészség

Vizelettartási problémák

2018, október 15 - 16:27
A vizelet inkontinencia részben más betegségek kísérő tünete lehet, részben az életkor előrehaladtával keletkező anatómiai eltérések következtében alakul ki. A felnőtt népességben a kórkép előfordulása 5-10%-ra tehető, míg a 60. életév után aránya 30%-ra módosul.
Kategóriák: Egészség

A gyomorégés leggyakoribb okai

2018, október 15 - 16:27
Gyakori panaszról van szó, a reflux-betegségben (GERD) szenvedőknél akár állandósulhat is a gyomorégés. Bizonyos esetekben egyértelmű, mi váltja ki a gyomorégést, az erős paprika, a chili, a csokoládé vagy az alkohol. A gyomorégésnek azonban nem csak étkezéssel összefüggő ok...
Kategóriák: Egészség

ATV interjú a szívsebésszel

2018, október 15 - 11:25
Székely László eltávolítása miatt vannak olyan betegek az országban, akik műtétre várnak. Bizonyos szempontból életveszélyben vannak ezek az emberek. Erről a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet elbocsátott főorvosa beszélt az ATV Heti Napló Sváby Andrással című m...
Kategóriák: Egészség

A pánikroham tünetei

2018, október 15 - 10:10
A pánikroham hirtelen ránktörő félelemérzéssel jár, ráadásul bármikor előfordulhat, még álmunkban is. Sokan összetévesztik a szívrohammal, olyan erős halálfélelemmel járhat.
Kategóriák: Egészség

Az MSZP látni szeretné a szívbeteg férfi halála miatti vizsgálat dokumentumat

2018, október 13 - 08:55
Az MSZP látni szeretné annak a vizsgálatnak a dokumentumait, amelyeket a kardiológiai intézetből elbocsátott szívsebész betegének halála ügyében folytattak le - közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten újságírókkal.
Kategóriák: Egészség

Kásler szerint mindenki azt szeretné, hogy a magyar egészségügy átalakuljon

2018, október 13 - 08:53
Mindenki azt szeretné, hogy a magyar egészségügy átalakuljon, és ehhez meg kell határozni az ágazat struktúráját, tevékenységét - erről az emberi erőforrások minisztere beszélt a Medicina konferencián pénteken Budapesten.
Kategóriák: Egészség

Ha a szocialistákon múlna, már betegellátás sem lenne

2018, október 12 - 17:53
A Fidesz szerint ha a szocialistákon múlna, már betegellátás sem lenne Magyarországon, és kormányzásuk idején a mostani összeg dupláját költötték az állami vezetők egészségügyi ellátására.
Kategóriák: Egészség

A Magyar Időkben hazudozott tovább Kásler

2018, október 12 - 17:49
Az Eurostat felmérése szerint a 75 év alatti magyarok 41 százaléka úgy halt meg, hogy megmenthetőek lettek volna, ha megfelelő időben jutottak volna jó ellátáshoz. Ezzel az eredménnyel Magyarország egészségügyi fejlettsége a 22. helyen áll az EU-ban.
Kategóriák: Egészség

Betegellátási válság van

2018, október 12 - 17:45
Az MSZP szerint komoly betegellátási válság van Magyarországon, a "fideszes nagyurak" azonban nem akarnak ezen segíteni, miközben saját maguknak külön VIP-ellátást biztosítanak - mondta Korózs Lajos, az MSZP képviselője sajtótájékoztatóján.
Kategóriák: Egészség

Új főigazgató az OGYÉI élén

2018, október 12 - 17:43
Szentiványi Mátyás orvost nevezték ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatójává - közölte az intézet csütörtökön az MTI-vel.
Kategóriák: Egészség

Emelkedik a gyermekek után járó ápolási díj összege 2019-től

2018, október 12 - 17:41
Novák Katalin elmondta, a szerdai kormánydöntés értelmében az ápolásra szoruló gyermekek után járó díj összege egységesen havi 100 ezer forintra nő január 1-jével.
Kategóriák: Egészség

Minden, amit a migrénről tudni kell

2018, október 12 - 00:00
A migrén visszatérő, lüktető, nagyfokú fájdalom, amely általában a fej egyik oldalát érinti, de lehet néha kétoldali. A fájdalom hirtelen kezdődik; megelőzőleg vagy egyidejűleg látási, idegrendszeri vagy gyomor-bélrendszeri tünetek jelentkezhetnek
Kategóriák: Egészség

Menopauza: tények és tippek

2018, október 12 - 00:00
Vajon mindenki tisztában van azzal, mi is történik ilyenkor a női szervezetben? Bár ez a korosztály az emberiség történetének legműveltebb generációja, a klimax, más néven a menopauza sok nő számára rejtély.
Kategóriák: Egészség

A köhögés leggyakoribb okai

2018, október 12 - 00:00
A köhögés a légutak szabaddá tételére szolgáló védekező mechanizmus. Nem mindig lehet eldönteni, hogy mi okozza, de vannak azért az egyes típusokra jellemző tünetek.
Kategóriák: Egészség

Kásler miniszter úr nyilatkozott a Magyar Időknek

2018, október 11 - 18:58
Kommentár nélkül röviden összefoglaljuk a lényeget
Kategóriák: Egészség

Egyetek, nőjön a begyetek!

2018, október 10 - 16:42
A magyarok számítanak Európa legelhízottabb nemzetének, és világszinten is a negyedik helyen állnak - közölte a Magyar Elhízástudományi Társaság (MET) a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legfrissebb jelentését idézve.
Kategóriák: Egészség

Creutzfeldt-Jakob-kór: antitest kezelés

2018, október 10 - 16:27
Először adott engedélyt a brit gondnoksági bíróság egy Creutzfeldt-Jakob-szindrómás (CJD) beteg úttörő antitestes kezelésére, A betegnek sporadikus CJD-je van, ami az agysorvadással, szellemi leépüléssel járó, jelenleg gyógyíthatatlan betegség leggyakoribb formája embereknél...
Kategóriák: Egészség

Génhiba is okozhat impotenciát

2018, október 10 - 15:39
Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) a Kaiser Permanente Northern California kutatói által publikált tanulmány kutatói megtalálták azt a génvariánst, mely akár 25 százalékkal is növelheti az impotencia kialakulásának kockázatát.
Kategóriák: Egészség