Skip to Content

InforMed Friss hrek

Tartalom átvétel InforMed - Friss hírek
InforMed Friss hírek
Frissítve: 2 hét 3 nap

Fáj a torka?

2019, október 1 - 00:00
A hűvös őszi időben gyakrabban panaszkodunk torokfájásra. Megfáztam, mondjuk, de vajon minden torokfájás megfázás-e, vagy épp fordítva, minden torokfájást azonnal antibiotikummal kell-e kezelni?
Kategóriák: Egészség

Inzulinhiány 2030-ra

2018, november 22 - 18:22
Cukorbetegek millióit fenyegetheti az inzulinhiány a Stanford Egyetem tanulmányának becslései szerint, mely a The Lancet Diabetes & Endocrinology című orvosi folyóiratban jelent meg.
Kategóriák: Egészség

A hatéves gyermekek foga rossz

2018, november 22 - 18:11
-A hatéves gyermekek csupán 40 százalékának jók a fogai - mondta Tóth Tünde, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati roadshowjának fogorvosa az M1 -en.
Kategóriák: Egészség

COPD világnap 2018

2018, november 22 - 18:07
Mintegy 600 ezer embert érintenek Magyarországon az idült légúti betegségek, így ez népbetegségnek számít - mondta Kovács Gábor, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke az M1-en a WHO dohányfüstmentes és az obstruktív légúti betegségek világnapján.
Kategóriák: Egészség

SZTE fejlesztés

2018, november 22 - 18:03
A Szegedi Tudományegyetem fejlesztésének egyik célja, hogy javuljon a délkeleti régió egészségügyi ellátása - mondta az intézmény rektora szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
Kategóriák: Egészség

Együttműködik az EMMI

2018, november 22 - 18:01
Partnerségi megállapodást kötött az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hat fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezettel az intézményi férőhely kiváltási program folytatásáról, aminek köszönhetően a nagy intézmények helyett kisebb lakóotthonokba költözhetnek a fogyat...
Kategóriák: Egészség

Nébih: gyermektálkát vontak ki a forgalomból

2018, november 22 - 17:59
Gyermekeknek szánt tálkát vontak ki a forgalomból, mert melamin kioldódást mért a Magyarországon is kapható kínai bambusz tálkából a német hatóság - közölte honlapján szerdán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Kategóriák: Egészség

A patikáknak sem könnyű

2018, november 22 - 17:56
A gyógyszerészek számára a munkaerőhiány, a gyógyszertárak fenntartható működtetése, a fiatal szakemberek patikai tulajdonhoz jutása és a degresszív árrés a legfontosabb kihívás - állapította meg a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) megbízásából...
Kategóriák: Egészség

Krízisambulanciát adtak át

2018, november 22 - 17:55
Átadták a Budapesti Krízisambulancia Központot, ahol a kapcsolati erőszak megelőzésében szakemberek segítenek az érintetteknek.
Kategóriák: Egészség

Hunyorítás helyett pislogjunk a képernyő előtt

2018, november 22 - 01:00
A legtöbben hunyorogva nézzük a képernyőt, keveset pislogunk, ezért gyakori a szem elfáradása, szárazsága, gyulladása, és a könnyezés.
Kategóriák: Egészség

A terhességi csíkok

2018, november 22 - 01:00
Vegyünk bármilyen esztétikai problémát, magasodó homlokot vagy foltokat a bőrön, és valaki azonnal előáll azzal, hogy megtalálta rá a csodaszert. Nincs ez másképp a terhességi csíkokkal, a striákkal sem.
Kategóriák: Egészség

Menstruációs problémák és megoldásuk

2018, november 19 - 01:00
Nők milliói teszik fel a kérdést maguknak, majd orvosuknak, ha rendszertelen, elhúzódó, fájdalmas a menstruációjuk. Ez vajon normális, vagy valami bajom van? Az alábbiak segítenek eligazodni a kételyek között, és megoldásokat is kínálnak.
Kategóriák: Egészség

A szex az egészségnek (is) jót tesz

2018, november 19 - 01:00
A szex már régen nem tabu téma, de viszonylag keveset foglalkoznak azzal, hogy milyen jót tesz az egészségnek.
Kategóriák: Egészség

A demencia megjósolható?

2018, november 17 - 18:06
Ötperces ultrahangvizsgálattal megjósolható a demencia kockázata még a tünetek fellépése előtt, ismertették tanulmányuk eredményeit a University College London (UCL) kutatói az Amerikai Szívgyógyászati Szövetség (AHA) konferenciáján Chicagoban.
Kategóriák: Egészség

A közösségi média ártalmai

2018, november 17 - 17:45
A kutatók három közösségi platformra összpontosították a tanulmányukat, amelyek a legnépszerűbbek voltak a vizsgálatba bevont 143 egyetemi hallgató körében.
Kategóriák: Egészség

Az EESZT egy éve

2018, november 17 - 15:19
Több mint ötszázmillió egészségügyi adat - e-recept, betegdokumentum, ellátási információ - került fel az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térbe (EESZT) az indulás óta eltelt egy évben.
Kategóriák: Egészség

Kásler Miklós azzal sincs tisztában, hogy mi lenne miniszterként a feladata

2018, november 17 - 15:15
A "Másállapotot a szülészetben" csoport képviselői egy találkozón tettek javaslatokat Kásler Miklós miniszternek, és Bódis József államtitkárnak a hazai szülészeti ellátás javításának lehetőségeire. Ám a beszámoló szerint Kásler azt a meglepő kijelentést tette: nem a mi...
Kategóriák: Egészség

Együttműködési nyilatkozatot írtak alá az egyházi kórházak

2018, november 17 - 15:13
Együttműködési nyilatkozatot írtak alá a Szent Ferenc-kórház, a Betegápoló Irgalmasrendi Kórházak, a Bethesda Gyermekkórház és a Mazsihisz Szeretetkórház fenntartói és a kórházak vezetői kedden Budapesten.
Kategóriák: Egészség

66 millió Ft fejlesztésre a XIII. kerületben

2018, november 17 - 15:10
A XIII. kerületi egészségügyi szolgálat két szakrendelője 66 millió forint fejlesztési forráshoz jut az Egészséges Budapest Program keretében - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten.
Kategóriák: Egészség

Az orvoshiány már életveszélyes méreteket ölt, de Orbánéknak továbbra is jár a VIP-ellátás

2018, november 17 - 15:06
Az MSZP közleménye szerint újabb hét, újabb botrány van a Honvédkórházban. Kiderült, hogy annyira kevés a szakorvos az intézményben, hogy akár életveszélyben lévő betegeket is kénytelenek két kórház között utaztatni egy-egy vizsgálatra. Eddig csak a szerencsén és nem a Fid...
Kategóriák: Egészség