Skip to Content

InforMed Friss hrek

Tartalom átvétel InforMed - Friss hírek
InforMed Friss hírek
Frissítve: 21 perc 27 másodperc

A WHO sürgeti a kanyaró védőoltás általánossá tételét

15 óra 44 perc
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a védőoltások általánossá tételét sürgette a kanyaró európai terjedésének megfékezése érdekében, mely csak 2018 első felében 37 életet követelt, míg tavaly 35-en estek áldozatául a kontinensen.
Kategóriák: Egészség

Bangladesi sziámi ikrek

2018, augusztus 20 - 11:15
Újabb sikeres műtétet végeztek el a fejüknél összenőtt bangladesi ikerpár szétválasztásán dolgozó magyar orvosok.
Kategóriák: Egészség

Forgalomkorlátozások lesznek

2018, augusztus 18 - 10:33
Az augusztus 20-i rendezvények miatt Budapest több kerületében forgalomkorlátozásokra kell készülni a hosszú hétvégén és a közösségi közlekedés menetrendje is változik - közölte a rendőrség és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK
Kategóriák: Egészség

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

2018, augusztus 17 - 17:26
Kontinensünk északnyugati területe fölött többközéppontú ciklon helyezkedik el. Hatására arrafelé, valamint a hozzá tartozó frontok mentén gyakran erősen felhős az ég, és szórványosan fordul elő eső, záporeső. Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt az Ural előteré...
Kategóriák: Egészség

Elhullott rovart találtak gyermektápszerben

2018, augusztus 17 - 17:23
Elhullott rovart találtak gyermektápszerben, az esetről szlovén bejelentés alapján értesült az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hivatal pénteken.
Kategóriák: Egészség

Fokozza az autizmus kockázatát egy rovarirtószer

2018, augusztus 17 - 17:19
Nagyobb valószínűséggel születik autista gyereke azoknak a nőknek, akiknek a terhesség ideje alatt magas DDT-szintet (erős rovarméreg) mérnek a vérében - derült ki egy új tanulmányból, amely több mint egymillió finn kismamától vett vérminták elemzésére épült.
Kategóriák: Egészség

Sziget fesztivál, sürgősségi ellátás

2018, augusztus 17 - 08:52
Több mint kétszáz, a világ számos országából érkező fesztiválozót szállítottak be és láttak el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházban a Sziget Fesztivál alatt. -
Kategóriák: Egészség

A hízás ellenére is érdemes leszokni

2018, augusztus 17 - 08:42
Javít az egészségi állapoton a dohányzás abbahagyása, még akkor is, ha ez erőteljes hízáshoz vezet - állapította meg a Harvard Egyetem kutatóinak cikke, mely a The New England Journal of Medicine című szaklapban jelent meg,
Kategóriák: Egészség

Fogászatok: van még teendő

2018, augusztus 16 - 11:40
Bár a közfinanszírozott fogászatok sokáig kimaradtak a támogatásokból, az elmúlt időszakban több olyan intézkedés is történt, amellyel elkezdődhetett a felzárkózásuk - írta szerdai számában a Magyar Idők.
Kategóriák: Egészség

A káposzta fogyasztása csökkenti a bélrák kockázatát

2018, augusztus 16 - 11:27
Egy speciálisvegyület révén képesek csökkenteni bizonyos zöldségek, köztük a káposzta, a brokkoli és a kelkáposzta a bélrák kialakulásának kockázatát.
Kategóriák: Egészség

A gluténmentes kockázatos

2018, augusztus 16 - 10:05
A gluténmentes étrend növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát - állapították meg kínai kutatók.
Kategóriák: Egészség

Az alvászavarokról általában

2018, augusztus 15 - 00:00
Az alvászavarok jellemzője az elalvás, a tartós alvás, az ébren maradás nehézsége, illetve alvás közben kóros viselkedés, például rémálmok vagy alvajárás.
Kategóriák: Egészség