Skip to Content

Webbeteg Egészség-ügy

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 25 perc 53 másodperc

Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

2018, június 22 - 16:07
A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.
Kategóriák: Egészség

Átadták az ország harmadik Anyák Házát

2018, június 22 - 14:25
Az ünnepélyes átadóval a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban létrejött az ország harmadik Anyák Háza. Az Anyák Háza Országos Program pályázat 5.000.000 forintos fődíjából megújultak a már 20 éves Mamaszobák. Olyan kórtermeket alakítottak ki, ahol szülő és gyermeke a gyógyulás végéig együtt maradhat.
Kategóriák: Egészség

Robotok a sebészetben, bionyomtatás, NETpatika

2018, június 20 - 11:25
Milyen mértékben veszik át a feladatainkat a robotok? Mire lesz képes a 3D? Ki kell-e mozdulnunk, ha tablettákra lesz szükségünk? A következő 50 évben várható fejlődésekről, lehetőségekről tartott jövőkonferenciát a Pécsi Tudományegyetem.
Kategóriák: Egészség

Érzékszervi hibás palackozott üdítőitalt kellett kivonni a forgalomból

2018, június 20 - 11:05
Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél - a vásárlói jelzések szerint - vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették.
Kategóriák: Egészség

Tbc-t mutattak ki egy pécsi egyetemistánál

2018, június 19 - 11:00
Fertőző tüdőtuberkulózist mutattak ki Pécsett egy egyetemi hallgatónál, akit a pozitív vizsgálati eredményt követően azonnal elkülönítettek, és megkezdték gyógyítását.
Kategóriák: Egészség