Skip to Content

Webbeteg Életmód

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 10 perc 4 másodperc

Több mint TestŐr előzetes

2018, augusztus 21 - 15:56
A vízfogyasztásnál nemcsak arra érdemes figyelni, hogy milyen a víz összetétele, hanem arra is, hogy a palack miből áll.Hogyan szüntethető meg a fejfájást és rossz alvást is előidéző fogcsikorgatás? Kiderítjük!Irány az iskola. Az új generációs iskolaszerek nem jelentenek veszélyt akkor sem, ha a gyerek a szájába veszi őket.
Kategóriák: Életmód

Vérzékenység terhesen: aggódnom kellene?

2018, augusztus 21 - 11:25
Még a terhesség előtt ki kell vizsgálni a gyanús eseteket, mert a várandósság alatt megváltoznak a véralvadási viszonyok! A gyerekvállalás és a vérzékenység kapcsolatáról kérdeztük dr. Szélessy Zsuzsannát, a Trombózisközpont hematológus főorvosát.
Kategóriák: Életmód

Singh Vikinek étvágycsökkentő gyógynövénykeverék segített a fogyásban

2018, augusztus 21 - 10:45
Az Indiában már évezredekkel ezelőtt használt gyógynövények hatékonyságát az énekesnő is megtapasztalta, hiszen számára a farkasétvágy leküzdése volt mindig a legnagyobb kihívás egy fogyókúránál. Míg az egyik gyógynövénykeverék energetizálta és a teljesítőképességét támogatta, a másik gyógynövény az étvágyát csökkentette. Viki most már elégedett a tükörképével és magabiztosabbnak érzi magát a színpadon és a magánéletben is.
Kategóriák: Életmód

Relaxáló játékidő

2018, augusztus 21 - 10:28
Pörgő világunk magas stresszszintjét szinte mindenkinek kezelnie kell. Megtalálnia egy módszert, amivel képes lesz a felhalmozódó feszültségeket levezetni. A játék erre egy megfelelő megoldás lehet. A közös játék öröme a stresszoldáson kívül közösségformáló hatású is, és ha szülő, gyerek együtt játszik, akkor a kapcsolatukat is erősíti. A strandolás közben is meg lehet találni azokat a játéklehetőségeket, amivel akár az egész család együtt szórakozhat és kikapcsolódhat.
Kategóriák: Életmód

A sztároknak is vannak példaképeik?

2018, augusztus 21 - 10:23
Míg Pirner Alma nem szeret idolokat állítani maga elé, Singh Viki példaképei énekesnők, Whitney Houston és Lara Fabian. Alma inkább a jövőbéli elképzelt énjét igyekszik követni, míg Köböl Anita a belső motiváció húzó erejét tartja fontosnak a céljai eléréséhez.
Kategóriák: Életmód

Mennyi kávét igyunk egy nap?

2018, augusztus 21 - 09:41
Kutatások bizonyítják, hogy a koffein csökkenti a depressziót és a béldaganatok kialakulásának kockázatát, növeli a sportteljesítményt, ugyanakkor igaz az is, hogy felelőtlenül fogyasztva növeli a stresszt, a csontritkulás és a szívproblémák esélyét, olyannyira, hogy még hirtelen szívmegálláshoz is vezethet. De akkor mennyi is az annyi, mennyit igyunk belőle és mikor?
Kategóriák: Életmód

Napszúrás csecsemőknél, kisgyermekeknél

2018, augusztus 20 - 14:21
A napszúrást többnyire közvetlen napsugárzás okozza, ami az agyhártya ingerléséhez vezet. Ez gyakran együtt jár az agy megduzzadásával és az agyi nyomás emelkedésével. Különösen nagy veszélyt jelent a napszúrás a csecsemőkre, főleg akkor, ha a kis fejük vagy nyakuk fedetlenül ki van téve a napsugaraknak.
Kategóriák: Életmód

Az intim higiénia nyári kérdései

2018, augusztus 19 - 20:11
Még javában tart a nyár, a strandszezon, a hőség, csakhogy a meleg és nedves környezetben nemcsak mi érezzük remekül magunkat, hanem a baktériumok is. Gyorsabban szaporodnak ilyenkor, számtalan kellemetlenséget okoznak, így a fertőzésveszélytől is tartani kell. Érdemes elővigyázatosnak lenni, és az év többi napjánál sokkal nagyobb gondot fordítani az intim higiéniára.
Kategóriák: Életmód

Strand, fagyi: biztonságban vagyunk?

2018, augusztus 19 - 16:07
A nyárhoz elválaszthatatlanul hozzátartozik a fagyi, a pancsolás, a lángos. Azonban mielőtt belevetjük magunkat a nyári örömökbe, érdemes tájékozódni: egészségünket, épségünket nem tesszük-e kockára?
Kategóriák: Életmód

Kisokos strandoláshoz szülőknek

2018, augusztus 19 - 09:41
A nyár a vakáció, pihenés időszaka. Sokan túl vannak már az első babás nyaraláson, s felkészülten várják az előttük álló napokat, de vannak, akik ezen a nyáron kelnek először útra kisgyermekkel. Most következzen útravalóként néhány jó tanács bőrgyógyász szakértőnktől - a nyári bőrvédelemről.
Kategóriák: Életmód

Magas víztartalmú ételekkel a szervezet hidratáltságáért

2018, augusztus 19 - 02:51
Szervezetünknek a tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok mellett folyadékra is szüksége van ahhoz, hogy megfelelően és egészségesen működjön minden létfontosságú szervünk. A folyadékpótlás nemcsak az italok elfogyasztásával valósul meg, hanem azáltal is, hogy a különböző módon elkészített ételeket megesszük.
Kategóriák: Életmód

Hogyan öregszik szervezetünk? - Az időskor

2018, augusztus 18 - 12:51
Az öregedés az élethez hozzátartozó biológiai folyamatok összessége, melyre a mai kor embere hajlamos betegségként gondolni, pedig ugyanolyan fiziológiai folyamat, mint az alvás vagy emésztés. Az öregedés elkerülhetetlenül bekövetkezik, annak legfeljebb ütemét és az esztétikai megjelenését lehet megváltoztatni.
Kategóriák: Életmód

Ásványvizeink - Ön figyel az összetételükre?

2018, augusztus 18 - 11:07
Egészséges emberek bármelyik ásványvizet korlátlan mennyiségben fogyaszthatják, nem szükséges, hogy váltogassuk a különböző ásványvizeket időnként. Egészen más azonban a helyzet valamilyen betegség esetén.
Kategóriák: Életmód

Gyermekvállalás krónikus betegségekkel

2018, augusztus 17 - 20:45
Magyarországon nagyon sok fogamzóképes korú nő él együtt krónikus betegségekkel, ez nagyban megnehezíti, de nem teszi lehetetlenné a gyermekvállalást.
Kategóriák: Életmód

Mitől hullik a hajam?

2018, augusztus 17 - 17:25
Időről időre sokan tapasztalják a hajhullást, amely szerencsés esetben néhány hét vagy hónap alatt abbamarad, de akár tartósan is fennállhat. A jelenség hátterében számos tényező állhat, köztük akár hormonális eredetű is. A témáról dr. Görömbey Zoltán, endokrinológus beszélt.
Kategóriák: Életmód

Chiamag - Érdemes fogyasztani?

2018, augusztus 17 - 13:01
A chiamagról sokat hallani mostanában, szuper élelmiszerként (superfood) emlegetik, de vajon mivel érdemelte ki ezt a címet, milyen tápanyagokat tartalmaz, és tényleg értékes eleme lehet étrendünknek? A 2018-ban az ország cukormentes tortájának választott Három kívánság is tartalmazza ezt az összetevőt.
Kategóriák: Életmód

Hőguta - rizikófaktorok, tünetek és elsősegély

2018, augusztus 17 - 12:36
Magyarországon ritka a klasszikus hőguta, ám bizonyos rizikótényezők fennállása esetén nagyobb a kockázata.
Kategóriák: Életmód

Így segíthet szorongó gyermekének

2018, augusztus 17 - 11:25
Augusztus utolsó napjaiban már sok diák fél az iskolától, ami gyakran fejfájással, alvás- és evészavarral jár. A szakember szerint a szülő elsősorban azzal segíthet, ha erősíti a gyerek önbizalmát, érzelmi biztonságot nyújt.
Kategóriák: Életmód

Gyógyvizeinkről - Mikor alkalmazzuk, mikor ne?

2018, augusztus 17 - 09:41
Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz-nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is, és egyre több helyen csalogatják balneoterápiás szolgáltatásokkal a gyógyulni vágyókat.
Kategóriák: Életmód

Problémás testtájak edzése nőknél

2018, augusztus 16 - 18:21
A problémás testrészeket valóban lehet edzeni? Sok nő testének csak bizonyos izomcsoportjait edzi, hogy az olyan problémás területeket, mint a has, a lábak vagy a fenék feszesítse. Ez azonban nem hozza meg a kívánt eredményt. Sokkal hatékonyabb az energiafelhasználás fokozása, ami ez egész izomtömegre és testzsírszázalékra, ezeken keresztül pedig az alakra is hatással van.
Kategóriák: Életmód