Skip to Content

Webbeteg Életmód

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 13 perc 34 másodperc

1 evőkanál étolaj egyenlő 5 alma? Meglepő kalóriaértékek

5 óra 38 perc
Már mindenki hallott arról az általános tényről, hogy nem szabad túlzásba vinni egyik élelmiszer fogyasztását sem, mert ezzel rengeteg többlet kalóriát juttathatunk a szervezetünkbe. Általában azt gondoljuk, hogy ha egyes ételeket, élelmiszereket (pl. a cukrot) többé-kevésbé sikerül kiiktatnunk az étrendünkből, akkor mindent megtettünk az egészségünk érdekében.
Kategóriák: Életmód

Az életkorral valóban csökken a párok nemi vágya?

2018, június 23 - 21:25
Kinek ne jutna eszébe intim gondolatai közt, hogy az életkorral, a változókor felé haladva csökkenhet a libidója, azaz a nemi vágya? Előfordul, hogy sokan nem is gondolkodnak ezen, egyszerűen csak megélik, hogy a szexuális igényük jelentősen csökkent, vagy megszűnt létezni.
Kategóriák: Életmód

Szoptató anyák kiegyensúlyozott táplálkozása

2018, június 23 - 14:45
Az anyatej a csecsemő legideálisabb tápláléka, amely a fejlődésükhöz szükséges anyagokat a legmegfelelőbb mennyiségben, összetételben és legkönnyebben emészthető formában tartalmazza.
Kategóriák: Életmód

Miért híznak nyáron a gyerekek?

2018, június 23 - 13:11
A hosszú nyári szünetben sokkal nehezebb megoldani a gyerekek étkezését, így könnyebben előfordulhat, hogy az iskolások azt esznek, amit éppen találnak otthon, vagy gyorsételekre költik a zsebpénzüket.
Kategóriák: Életmód

Őszintén az ételszínezékekről

2018, június 23 - 09:41
Jól ismert dolog, hogy az ételeket megpróbálják színesebbé tenni, hiszen így könnyebben eladhatóak. Azonban vásárláskor megnézzük-e, hogy mitől is van ilyen szép színe? Megvásárolnánk-e, ha színtelen vagy nem olyan szép élénk színű lenne?
Kategóriák: Életmód

Nyári táborok - Mit tegyen, ha cukorbeteg vagy táplálékallergiás a gyermeke?

2018, június 22 - 14:45
A több mint 1200 elérhető táborturnus közül a hagyományos táborok mellett egyre több különleges témájú tábort találni. Régészkedhetnek, nagyjátékfilm rendezésében segíthetnek, vagy éppen kertészeti táborban ügyeskedhetnek a kicsik. Mi a helyzet, ha például cukorbeteg, táplálékallergiás vagy laktózérzékeny a gyermekünk?
Kategóriák: Életmód

Milyen panaszokat okozhat a hidegfront?

2018, június 22 - 11:50
A frontérzékenység különféle formában jelentkezhet egyénenként.
Kategóriák: Életmód

A hőséget követő hidegfront egészségügyi kockázatai

2018, június 21 - 17:25
A jelenlegi hőség és a hamarosan ezt követő hidegfront érkezése különösen a kisgyermekek, idősek és a krónikus betegségben szenvedők esetén fokozott egészségügyi kockázattal járhat.
Kategóriák: Életmód

Egészséges is lehet egy flipflop papucs

2018, június 20 - 14:21
A mindenki által ismert flipflop papucs egészségtelen a láb számára. Nyáron a nagy melegben mégis sokan viselnek hasonló lábbelit. Egy ügyes újítással viszont kifejezetten egészséges is lehet ez a papucs. Az egyedileg kialakított talprész így tulajdonképpen egy talpbetét, ami így nemcsak a láb egészségét, de a teljes test egészségét is szolgálja.
Kategóriák: Életmód

Tripoláris rádiófrekvencia cseppfolyósítja a zsírsejteket

2018, június 20 - 14:10
A rádiófrekvencia egyszerre kezeli a bőrfelszínt és a mélyebb rétegekben húzódó zsírsejteket. A leadott hő szétpukkasztja a zsírsejteket, majd a nyirokrendszer segítségével a szervezet kiüríti a cseppfolyósított, elhalt sejtállományt.
Kategóriák: Életmód

Kozmetikára, ápolásra a léleknek is szüksége van

2018, június 20 - 14:01
A lelki sérelmek görcsöket, energiablokkokat eredményezhetnek, amik később az évek alatt testi tüneteket okozhatnak. A lelki terápiák, lelki masszázsok energia segítséggel oldják a blokkokat.
Kategóriák: Életmód

A szájápolás nem csak a fogakra vonatkozik

2018, június 20 - 13:53
A szájhigiénia alatt sokan csupán a rendszeres fogápolást értik. Természetesen nagyon fontos az is, hisz sok probléma és gyulladás megelőzhető vele. De a szájban jelen lévő jó és rossz baktériumok egyensúlya is nagyon fontos, hiszen ennek az egyensúlynak a felborulásával kialakulhat a kellemetlen lehelet. Egyszerű probiotikumpótlással megoldható az egyensúly visszaállítása.
Kategóriák: Életmód

A pozitív hozzáállás gyógyít

2018, június 20 - 13:48
A pozitív gondolkodás tudvalevő, hogy gyógyít, de még a placebo hatás is. Az az élmény, hogy az elképzelt pozitív jövőkép megnyugtatja az idegrendszert, pozitív hatással van a már kialakult betegségekre, illetve azokból való gyógyulásra.
Kategóriák: Életmód

Pálmalevelekbe vésett történetek

2018, június 20 - 13:43
Több ezer évvel ezelőtt indiai bölcsek pálmalevelekbe karcolták távolabbi korok embereinek az élettörténeteit. Azok az emberek, akik hiszik, hogy számukra is van ilyen megjövendölt sorslevél, néhány adat megadása után kérhetik, hogy kutassák fel, hátha valamelyik bölcs rájuk vonatkozó mondatokat is feljegyzett.
Kategóriák: Életmód

Mi lenne a focival drukkerek nélkül? A szurkolás lélektana

2018, június 19 - 17:25
Képzeljük el a foci vb-t üres lelátókkal: vajon milyen érzés lenne a focistáknak a rajongók morajlása nélkül végigjátszani egy mérkőzést? A buzdításnak, az összetartozásnak és a nemzeti érzésnek a sportban is óriási szerep jut. Miért olyan megható, felemelő érzés, amikor a mieink győzedelmeskednek? Hogyan hat a rajongók jelenléte a játékosokra? Erről kérdeztük pszichológus szakértőnket, Máténé Áfra Viktóriát.
Kategóriák: Életmód

A meg nem oldott feszültségek évekig teherként nyomhatják a lelket és a testet

2018, június 19 - 15:31
A mai világban nagy hangsúlyt fektetünk a test karbantartására. A lélek fittségére ugyanúgy szükség lenne, mint a testi fittségre. Hiszen a lelki terhek feszültséget, esetenként szorongást, de akár komolyabb következményeket is produkálhatnak. Feszültségoldó technikákkal elengedhetőek ezek a blokkok és felszabadítható a test, a lélek és a szellem is.
Kategóriák: Életmód

Enzimpótlás az őszülés ellen

2018, június 19 - 15:28
Az öregedés beindulásával testi és lelki tünetek is jelentkeznek. Egyeseknél már az őszülés is lelki krízist okoz, pedig enzimpótlással megállítható lehet az őszülés folyamata.
Kategóriák: Életmód

Az idegrendszer befolyásolhatja a daganatos megbetegedések előfordulását

2018, június 19 - 15:23
Ha valaki hosszan stresszben él, annak az idegrendszere, majd az immunrendszere is legyengül. Összefüggést találtak a legyengült idegállapot, a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos betegségek kialakulása között. Fontos tehát, hogy a stressz napi szinten kezelve legyen, mert hosszú távon komoly betegségek kialakulását okozhatja.
Kategóriák: Életmód

Eltüntethetők a régi sebhelyek

2018, június 19 - 15:16
Tűs rádiófrekvenciás eljárással el lehet tüntetni a hegeket. Az arc bőrében újra beindul a kollagéntermelődés. Ezzel az eljárással nemcsak a hegek tüntethetők el, de feszesítő és ránctalanító hatás is érvényesül, hiszen a kollagéntermelés beindulásával a bőr teljes szerkezete megújul.
Kategóriák: Életmód

A műsorvezető a fejénél érezte az energiaáramlást

2018, június 19 - 15:12
Maloveczky Miki egy érdekes masszázst próbált ki. Ahol nem a fáradt test, hanem a lélek került középpontba. Az érdekes utazás a relaxációhoz hasonlított számára, de főként a fejénél érzékelte az energiaáramlást. A metamorf masszázzsal beszéd nélkül olyan blokkokat lehet oldani, amik akár évek óta nehezítik a mindennapjait az embernek.
Kategóriák: Életmód