Skip to Content

Webbeteg Betegségek

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 5 év 29 hét

A szépség ára - gerincproblémák, bütyök, kalapácsujj és magas sarkú cipellő

2018, szeptember 27 - 09:41
Szokott-e fájni a dereka? Megfigyelt-e bütyköt, egymásra csúszó, esetleg elemelkedő lábujjakat, tyúkszemet a lábfején? Gyakran visel magas sarkú cipőt? Ha igen, ne is keresse tovább a lábfej deformitásai és/vagy a derékfájdalom okát! Komoly esélye van, hogy a tűsarok vezet a panaszok jó részéhez.
Kategóriák: Egészség

Hogyan kezelje nagyothallását?

2018, szeptember 27 - 05:21
A halláskárosodás nem fordítható vissza, a nagyothallás gyógyítása nem lehetséges. Nem szükségszerű azonban, hogy egy csendesebb, hangszigetelt világban éljen. Orvosával vagy egy audiológus segítségével a hallás korrigálható.
Kategóriák: Egészség

Női kutatókat díjaztak: az agy öregedése, az Alzheimer- és a Parkinson-kór kezdeti felismerése

2018, szeptember 26 - 20:51
Gyorsabban és hatékonyabban hathatnak a jövőben a gyógyszerek Dr. Csapó Edit, a LOréal és az UNESCO A nőkért és a tudományért díjazott kutatásai eredményeinek felhasználásával. Dr. Kubinyi Enikő viselkedési, genetikai és idegtudományi módszerekkel dolgozik azon, hogy az emberi öregedés megbízható állatmodellje legyen a kutya.
Kategóriák: Egészség

A gépjárművezetési alkalmasság neurológiai szempontjai

2018, szeptember 26 - 18:30
A gépjárművezetők egészségügyi alkalmasságát életkor, illetve az egyénnél fennálló betegségek ismeretében meghatározott időközönként vizsgálni szükséges. Vajon milyen neurológiai szempontok játszanak szerepet az engedélyezés során?
Kategóriák: Egészség

A munkanélküliség súlyos pszichés következményei

2018, szeptember 26 - 17:25
Világszerte és így hazánkban is egyre nagyobb probléma a munkanélküliség. A munkahelyét elveszítő embereknek ilyenkor az állástalanság nemcsak anyagi, hanem érzelmi és pszichés következményeivel is szembe kell nézniük.
Kategóriák: Egészség

A krónikus hasnyálmirigy-gyulladás

2018, szeptember 26 - 14:45
A krónikus (vagy idült) hasnyálmirigy-gyulladás a hasnyálmirigy szövetének visszafordíthatatlan pusztulásával járó betegség, hátterében többnyire a krónikus alkoholfogyasztás áll.
Kategóriák: Egészség

A magas LDL-koleszterin-szint veszélye

2018, szeptember 26 - 13:01
A fő oka annak, hogy az LDL-koleszterint rossz koleszterinnek is nevezik, az a sajátossága, hogy ha túl sok van belőle a vérben, megtapad az érfalakon, az általa szállított anyaggal, a koleszterinnel együtt.
Kategóriák: Egészség

Így függ össze a PCOS és a magas AMH-szint

2018, szeptember 26 - 11:25
Az AMH értéke igen lényeges abból a szempontból, hogy a gyermekre vágyó nő tisztába kerüljön jelenlegi termékenységi állapotával, ugyanis ennek alacsony szintje a termékenység végét jelzi. Mivel a családalapítási hajlandóság manapság igencsak kitoldott, ezért igen sokakat érint az AMH abnormális értéke, főleg akkor, ha az illető PCOS-sel küzd.
Kategóriák: Egészség

A veseátültetés

2018, szeptember 26 - 09:41
Veseátültetésre végstádiumú veseelégtelenség esetén kerülhet sor. A műtét alapvető feltétele, hogy a betegek előzőleg már tartósan dialízisre szoruljanak és a transzplantációs listára is felkerüljenek.
Kategóriák: Egészség

Új betegazonosító rendszer

2018, szeptember 26 - 09:03
A betegbiztonság növelése érdekében korszerű higiéniás eszközöket is beszereztek a keszthelyi és a hévízi kórházban.
Kategóriák: Egészség

Pajzsmirigybeteg? Ezekre figyeljen!

2018, szeptember 26 - 05:21
A betegségek többsége reagál az évszakváltásokra, így nyáron plusz tünetek is jelentkezhetnek, ráadásul vannak olyan állapotok, melyeknél más dózisra és plusz odafigyelésre van szükség. Ilyen pl. a pajzsmirigyzavar is. Hogy mikre kell ekkor ügyelni, arra dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy-specialistája adott választ.
Kategóriák: Egészség

A Crohn-betegség szövődményei

2018, szeptember 25 - 20:38
A Crohn-betegség nemcsak kellemetlen vagy fájdalmas tünetei, hanem súlyos, akár életveszélyes szövődményei miatt is minél korábbi kezelésre szorul.
Kategóriák: Egészség

Mi állhat a fejfájás hátterében?

2018, szeptember 25 - 18:51
Érezte már, hogy a fájdalomtól lüktet és hasogat a feje? Legszívesebben eldobna mindent, és egy sötét szobában pihenne egész nap? Ilyen és hasonló tünetekkel rengeteg ember küzd, nap mint nap.
Kategóriák: Egészség

Mit jelent az IgG4-asszociált betegség?

2018, szeptember 25 - 14:45
Azon kórképeket foglalja magába, melyekben krónikus gyulladás áll fenn, a szöveteket teleszűrik a gyulladásos sejtek, a limfocita és IgG4-et termelő, úgynevezett plazmasejtek. A betegségcsoport nevét onnan kapta, hogy az esetek 50-68 százalékában emelkedik az IgG4-immunoglobulin vérszintje.
Kategóriák: Egészség

Magyar fejlesztésű szoftver a Parkinson-kór ellen

2018, szeptember 25 - 11:25
A Clavicont egy neurológiai és pszichológiai diagnózisok felállítását támogató eszközt dolgozott ki, mely a Parkinson-kór kezdeti tüneteit is ki tudja mutatni. A magyar startupról Urszin Sándor igazgatóval beszélgettünk.
Kategóriák: Egészség

Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket

2018, szeptember 25 - 10:39
Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán.
Kategóriák: Egészség

Hogyan szabadulhatunk meg a görcsös derékfájástól?

2018, szeptember 25 - 09:41
A derékba nyilalló görcsös fájdalom komoly megpróbáltatást jelenthet, de bizonyos terápiákkal hosszú távon kezelhetővé válhat, egyes módszerekkel pedig gyorsabban is enyhíthető a kínzó érzés. Ezeket tekintette át dr. Arnold Dénes Arnold MsC, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr.
Kategóriák: Egészség

Porcleválás és térdműtét

2018, szeptember 24 - 20:51
A porcleválás egy, a köznyelvben előforduló diagnózis, mely leggyakrabban a térdízület sérüléseivel kapcsolatban kerül előtérbe. Az elnevezés azonban nem teljesen fedi a valóságot.
Kategóriák: Egészség

Mire számíthat a visszérműtét során?

2018, szeptember 24 - 18:11
Mindenkinek ajánlott időben elvégeztetni a visszerek kezelését, hiszen így nemcsak a kozmetikailag zavaró problémát lehet orvosolni, de a későbbiekben nem kell tartani az elhanyagolt visszerek kellemetlen következményeitől sem.
Kategóriák: Egészség

Dr. Tolvay Katalin: A betegek egyre kevésbé érzik stigmának, ha lelki problémáik vannak

2018, szeptember 24 - 16:09
Sokan ismerik és tisztelik, és ő is számos páciens lelkének, elméjének, személyiségének gyógyítója, és ismerője. Elhivatott pszichiáter, aki örömmel hódol a kerékpározásnak, a sportnak, az utazások élményének, megőrizve az értékrendjének megfelelő szépségeket, bölcsességeket, hétköznapi szokásokat.
Kategóriák: Egészség