Skip to Content

Objektív Hírügynökség

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 25 perc 22 másodperc

Rongálás miatt nem üzemel az aluljárót a felszínnel összekötő lift a Határ útnál

2024, április 24 - 13:31
Megrongálták a liftet a Határ úti aluljárónál április 23-án, kedden. A sérült szerkezet biztonságosan nem használható, a helyreállítás hetekig is eltarthat. Az aluljáró felújítása a végéhez közeledik, a második liftet még nem helyezték üzembe, így a felszín kizárólag a lépcsőkön keresztül közelíthető meg a Határ útnál – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

2024, április 24 - 13:29
Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit – értesdült az OBJEKTÍV Hírügynökség a NAV közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Elfogták a pincefeltörőt

2024, április 23 - 15:21
A dunaújvárosi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 41 éves férfit – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Ritmikus gimnasztika Eb – Taskentben versenyeznek az rg-sek

2024, április 23 - 15:17
Folytatódik a vk-sorozat. A magyar ritmikus gimnasztikázók közül egyéniben Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna utazott el Taskentbe, valamint a felnőtt együttes kéziszercsapat, azaz Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Urbán-Szabó Mónika is versenyez majd Üzbegisztánban. A magyar delegáció tagjai továbbá Gellei Noémi és Márton Minea edzők, valamint Kiss Katalin bíró is – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség az rg Eb sajtócsapata közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Belvárosi razzia

2024, április 23 - 12:01
Újra ellepték a belvárost a rendőrök és a társhatóságok: komplex bűnügyi-rendészeti ellenőrzést tartottak szombaton éjszaka Budapest V., VI. és VII. kerületében. Több mint hatszáz igazoltatás, több mint négyszáz gépkocsi és két szórakozóhely ellenőrzése során elfogtak vagy előállítottak 29 embert, és megtaláltak hét, gyermekotthonból szökött fiatalt is – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Jön a 10 darabos gyűjtőjegy a BudapestGO-ban

2024, április 23 - 11:57
Egy új fejlesztésnek köszönhetően április 23-tól már a 10 darabos gyűjtőjegy is elérhető a BudapestGO-ban. A digitális jegyeket a papíralapú termékekhez hasonlóan 4 000 forintért lehet megvenni. Ahhoz, hogy a gyűjtőjegyek megjelenjenek az alkalmazásban, frissíteni kell a BudapestGO-t – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Közúti balesetek nehezítik a közlekedést az Astoriánál

2024, április 22 - 18:28
Az elmúlt órákban több baleset is történt a fővárosban a Hegyalja út–Erzsébet híd–Kossuth Lajos utca útvonalon, amelyek jelentősen lassítják a közúti forgalmat, például az Astoria közelében. A Kossuth Lajos utcában és a Hegyalja úton a műszaki mentés idején irányonként csak egy sáv járható. Az érintett BKK-járatok mintegy 15 perces késéssel közlekednek. A 178-as autóbusz terelve jár, nem érinti a Naphegy tér megállót – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Torna Eb – A magyarok túl vannak a pódiumedzésen

2024, április 22 - 18:26
A férfiválogatott túl van a pódiumedzésen a Riminiben zajló torna Európa-bajnokságon. A magyarok délelőtt edzettek, miközben a szervezők az utolsó simításokat végezték a csarnokban. Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs és Molnár Botond kapott helyet a csapatban, és egyéniben induló lesz még Závory Szilárd is – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Ritmikus gimnasztika Eb – Wiesner Hanna új gyakorlatokkal készül a kontinensbajnokságra

2024, április 22 - 18:23
Wiesner Hanna gyakorlatilag minden napja már a hazai rendezésű Európa-bajnokság jegyében telik. Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója elmondta, jól halad a felkészüléssel – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség az rg Eb sajtócsapata.
Kategóriák: Belföld

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Dunaújvárosban

2024, április 22 - 12:38
Egy gyerek tartózkodott a fürdőszobában, amikor jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban április 20-án este Dunaújvárosban. A szén-monoxid-érzékelő hangos sípolására a kislány kiment a helyiségből, édesanyja kinyitotta az ablakokat és az udvaron várták meg a tűzoltókat – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Katasztrófavédelem közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Életveszélyes sérülést okozott

2024, április 22 - 12:35
Vádemelést javasolnak a vármegyei vizsgálati osztály munkatársai azzal a 45 éves férfivel szemben, aki egy dűlőúton támadt rá áldozatára -értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

2026-ban Budapesten rendezik Európa legjelentősebb közlekedéssel és mobilitással foglalkozó konferenciáját

2024, április 22 - 10:45
Idén áprilisban az írországi Dublinban rendezték meg a legnagyobb európai, közlekedés és mobilitás témájú rendezvényt, a Transport Research Arena konferenciát. A kétévente megrendezésre kerülő esemény kivételes lehetőséget biztosít a legújabb európai mobilitási trendek és az új iparági eredmények megismerésére, melyen több ezer neves szakember és nemzetközi cégek is aktívan részt vesznek. A dublini esemény azért is volt különleges, mert Magyarország hivatalosan is átvehette a szervezői stafétát, ugyanis 2026 májusában Budapest fog otthont adni a neves konferenciának – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Közút közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Társadalmi egyeztetés indul az Újbuda–Újpest-villamostengely fejlesztéséről

2024, április 22 - 10:41
Az Észak-Pest és Dél-Buda közötti átszállásmentes villamoskapcsolatról társadalmi egyeztetés keretében indít kérdőívet a BKK. Az érintettek a kérdőív kitöltése mellett a BKK Agóra utcafórumain is megoszthatják észrevételeiket, javaslataikat a pesti fonódó villamoshálózat II. ütemének tervezéséről, amely az Európai Unió társfinanszírozásával, az IKOP Plusz program keretében valósulhat meg – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Kezdetét vette a teqball országos bajnokság

2024, április 22 - 10:38
Megkezdődött a MOL Országos Teqball Bajnokság. Az 1. fordulónak a fővárosban a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem adott otthont – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Magyar Teqball Szövetség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Ritmikus gimnasztika Eb – MTK-s győzelmek a magyar bajnokságon

2024, április 22 - 10:34
Az MTK Budapest elsöprő sikerével ért véget a 2024-es Ritmikus Gimnasztika Magyar Bajnokság. A hazai rendezésű Eb-re készülő élmezőnynek fontos állomása volt a Törökbálinton megrendezett bajnokság. Közben a bakui világkupán Gyulai Blanka az egyéni összetett 33. helyén végzett. A fiatal versenyzőnek ez volt élete első VK-ja -é értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség az rg Eb sajtócsapata közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Ritmikus gimnasztika Eb – A tökéletes smink fél siker

2024, április 19 - 15:42
A művészeti sportágakban hangsúlyos a smink. Éppen ezért ennek elkészítése fél siker lehet. A ritmikus gimnasztikázóknál sincs ez másképp. Pigniczki Fanni, kétszeres olimpikon, világbajnoki bronzérmes mindig akkurátusan készíti el a sminkjét – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség az rg Eb sajtócsapata közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Zokniban fogta menekülőre a tolvaj

2024, április 19 - 15:39
A 44 éves asszony kecskeméti szalonokban csapott le vendégek pénztárcájára, táskájára – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Megjelent az új, állati genetikai erőforrások megőrzésének támogatására irányuló pályázati felhívás

2024, április 19 - 15:36
Megjelent az állati genetikai erőforrások ex situ és in vitro megőrzésének, és szakmai támogató tevékenység megvalósításának támogatására irányuló vidékfejlesztési pályázati felhívás, a 2027-ig tartó KAP Stratégia Terv keretei között. A támogatási kérelmek beadására 2024. június 3-tól 2024. július 3-ig tartó időszakban, az egységes kérelem benyújtására szolgáló elektronikus felületen lesz lehetőség – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség az AM Sajtóiroda közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Együtt a tiszta Budapestért!

2024, április 19 - 15:33
Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. A Nagykörutat és környezetét, továbbá a forgalmas köztereket és csomópontokat érintő kezdeményezést a BKK is segíti. A mindennapi alapfeladatokon felüli nagyszabású közös köztisztasági együttműködésnek köszönhetően a fővárosiak és az idelátogatók rendezettebb, tisztább környezetben élvezhetik majd a Magyarország Európai Unióhoz csatlakozásának 20. évfordulójához kapcsolódó rendezvényeket – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Ritmikus gimnasztika Eb – Fontos pillanatok a sportágban

2024, április 18 - 11:24
Jeles napok következnek az rg-seknél. A hétvégén megrendezik az idei magyar bajnokságot. Eközben Bakuban világkupa is lesz, ahol Gyulai Blanka is indul. Jövő hétfőn pedig kiderül, hogy milyen mezőnyt láthatunk a hazai rendezésű Európa-bajnokságon - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség az rg Eb sajtócsapata közleményéből.
Kategóriák: Belföld