Skip to Content

ATV Videók

Tartalom átvétel
Frissítve: 10 év 42 hét

Feloszlathatja a parlamentet az egyiptomi hadsereg

2013, július 2 - 20:57
Az egyiptomi hadsereg felfüggesztené az alkotmányt és feloszlatná a parlamentet, ha az iszlamista Mohamed Murszi államfő és liberális ellenzéke nem tud megállapodni a belpolitikai válság rendezéséről legkésőbb szerdán – közölte egy katonai forrás kedden.
Kategóriák: Videó

Kertész Imre utolsó interjúja a The Paris Reviewban

2013, július 2 - 20:45
A Felszámolás volt az utolsó regénye és a Luisa Zielinskinek adott nyilatkozata volt az utolsó interjú, amelyet életében adott - jelentette ki Kertész Imre az Egyesült Államokban megjelenő The Paris Review című irodalmi folyóirat legújabb számában.
Kategóriák: Videó

Orbán szerint veszélyes útra lép az EP, ha elfogadja a Tavares-jelentést

2013, július 2 - 20:24
Veszélyes útra lép az Európai Parlament (EP), ha elfogadja az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló, Rui Tavares portugál zöldpárti EP-képviselő által készített jelentést, mert azzal egy világos kritériumokat nem tartalmazó, alapszerződés-ellenes eljárást indít meg - közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden Strasbourgban a Tavares-jelentésről folytatott EP-vita után tartott sajtótájékoztatóján.
Kategóriák: Videó

Török lap: zsidózott a kormányfő helyettese, Atalay tagad

2013, július 2 - 20:05
Besir Atalay török miniszterelnök-helyettes kedden közleményben cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint egyik nyilatkozatában a zsidó diaszpórát tette felelőssé a kormányellenes tüntetésekért.
Kategóriák: Videó

Beperli a Fidesz szóvivőjét Bajnai Gordon

2013, július 2 - 19:51
Bajnai Gordon személyiségi jogi pert indít Hoppál Péter Fidesz-szóvivő ellen keddi kijelentése miatt - közölte az Együtt-PM szövetség kedden az MTI-vel.
Kategóriák: Videó

Venezuela és Bolívia "megfontolná" Snowden befogadását

2013, július 2 - 19:22
Venezuela és Bolívia jelezte, megfontolná, hogy menedékjogot adjon a kémkedéssel vádolt amerikai informatikusnak, Edward Snowdennek.
Kategóriák: Videó

"Nem a magyarokat, a kormányt bíráljuk" Vita a Tavares-jelentésről

2013, július 2 - 18:00
Az alapjogok magyarországi helyzetéről szóló keddi európai parlamenti vitában a jelentést támogató politikai erők többsége azt hangsúlyozta, hogy a jelentés nem Magyarország vagy a magyar nép bírálata, hanem a kormányé, a vitához hozzászóló magyar néppárti, Fidesz-KDNP-s képviselők többsége szerint a jelentés kettős mércét alkalmaz, ténybeli tévedéseket, csúsztatásokat tartalmaz.
Kategóriák: Videó

Visszaküldte az egyházügyi törvény módosítását Áder

2013, július 2 - 17:54
Visszaküldte kedden a parlamentnek megfontolásra Áder János köztársasági elnök az alaptörvény negyedik módosításával összefüggő törvénycsomagot és az egyházügyi törvény módosítását. Az Országgyűlés mindkettőt múlt szerdán fogadta el.
Kategóriák: Videó

Elütöttek egy motorost az Astoriánál

2013, július 2 - 17:46
Egy motoros végtagsérülést szenvedett, amikor egy, a tilos jelzésen áthaladó autó elütötte az Astoriánál kedd délután - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata az MTI-t.
Kategóriák: Videó

Orbán-Fico-megállapodások: "új fejezet a két ország történetében"

2013, július 2 - 17:37
Magyarország és Szlovákia egymáshoz fűződő viszonya a politikai és személyes bizalmon nyugszik - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a magyar-szlovák kormányzati csúcstalálkozót követő sajtónyilatkozatában. Robert Fico szlovák kormányfő arról beszélt, hogy eredményes, sikeres évek várnak Magyarországra és Szlovákiára, a közép-európai országoknak pedig az eddigieknél is szorosabban kell együttműködniük.
Kategóriák: Videó

A dohányzás teljes közterületi tiltásáért indulhat népszavazási kezdeményezés

2013, július 2 - 16:26
A dohányzás teljes közterületi tiltásáért indulhat népszavazási kezdeményezés, mert az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi budapesti ülésén hitelesítette az erre vonatkozó kérdést. A testület egyhangúan szavazott arról, hogy az aláírásgyűjtés megkezdésének szabad utat ad.
Kategóriák: Videó

Betörtek a polgármesteri hivatalba: fémtárgyakat loptak

2013, július 2 - 16:19
Több ingatlanba, köztük a polgármesteri hivatalba is betört két fiatal a Nógrád megyei Mátramindszenten, az ellopott fémtárgyakat értékesítették - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.
Kategóriák: Videó

Strasbourgban: Orbánt ekézték, Szájer sztálinozott, az EP felhördült

2013, július 2 - 15:51
A jelentést készítő Rui Tavares portugál, zöldpárti európai parlamenti (EP-)képviselő felszólalásával elkezdődött az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén az alapjogok magyarországi helyzetével foglalkozó jelentés vitája. José Manuel Barroso szerint az unió alapvető értékeinek tiszteletben tartása létfontosságú, Orbán pedig arról beszélt, hogy Magyarország küzdeni fog mindenkivel szemben, aki "másodrendű polgárokként akar bánni velünk".
Kategóriák: Videó

"A magyar dohánybotrány" Trafikmutyiról ír a Financial Times

2013, július 2 - 15:12
A nemzeti dohányboltok megnyitásáról közöl írást A magyar dohánybotrány címmel a Financial Times felzárkózó országokkal foglalkozó blogrovata (beyondbrics).
Kategóriák: Videó

Fidesz-stratéga ülhet a KDNP-s Stágel helyére

2013, július 2 - 14:49
Hidvéghi Balázs, a Fidesz stratégiai igazgatóhelyettese ülhet a kereszténydemokrata Stágel Bence május végén megüresedett képviselői helyére az Országgyűlésben.
Kategóriák: Videó

Aggódnak a németek: ipari kémkedést is végezhetett Amerika?

2013, július 2 - 14:45
Német gazdasági szervezetek attól tartanak, hogy az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) széleskörű adatgyűjtéséből származó gigantikus adatbázist nemcsak terrorelhárítási, hanem egyéb más célokra, így akár ipari kémkedésre is fel lehet használni - írja német Spiegel Online hírportál.
Kategóriák: Videó

Elhunyt Dobos Kálmán

2013, július 2 - 14:41
Elhunyt Dobos Kálmán zeneszerző, zongoraművész, a Magyar Rádió volt szerkesztője. Életének 82. évében hétfőn érte a halál – közölte fia, Dobos Kristóf az MTI-vel.
Kategóriák: Videó

Szeptemberig kiengedik a még előzetesben lévő két ároktőit is

2013, július 2 - 14:39
Legkorábban szeptemberen születhet ítélet az ároktői banda ügyében, addigra azonban a maradék két bandatagot is szabadon kell engedni. A keddi tárgyaláson mind a hat vádlott megjelent, a még fogságban lévőkkel elkéstek a börtönőrök, a szabadon engedettek viszont időben, saját kocsival jöttek. A bíró elnéző volt a tárgyalás elhúzódását okozó szakértőkkel szemben.
Kategóriák: Videó

Izraelben betilthatják a vadászatot

2013, július 2 - 14:39
Amír Perec izraeli környezetvédelmi miniszter javaslatára az illetékes minisztériumi bizottság egyhangúlag elfogadott egy a sportból, hobbiból történő vadászatot tiltó törvényjavaslatot – jelentette kedden az izraeli katonai rádió.
Kategóriák: Videó

Az Amnesty International a Tavares-jelentés megszavazására kéri EP-t

2013, július 2 - 14:10
Közös levélben kéri az Amnesty International AI és a Human Rights Watch az Európai Parlament képviselőit, hogy a keddi plenáris vitán és a szerdai szavazáson is támogassák az EP szakbizottsága által nemrég elfogadott Tavares-jelentés tervezetét.
Kategóriák: Videó