Skip to Content

Hírextra

Tartalom átvétel Hírextra
hirextra.hu
Frissítve: 3 perc 30 másodperc

A kazahok rákaptak a magyar húsra

4 óra 6 perc
Sikertörténet a magyar-kazah agrár-kapcsolatokban, hogy az év eleje óta csaknem 300 ezer élőállatot vásárolt az ázsiai ország Magyarországtól - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) külső piacok fejlesztéséért és koordinálásáért felelős miniszteri biztosa, miután Kazahsztán fővárosában találkozott Gulmira Iszajeva agrárminiszter-helyettessel.
Kategóriák: Friss

A DK emelné az egyedüli szülők családi pótlékát

5 óra 52 perc
A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezi a családi pótlék 50 százalékos emelését azoknál az egyszülős családoknál, ahol az egy főre jutó kereset nem éri el az országos átlag felét - mondta Arató Gergely, a párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.
Kategóriák: Friss

Lőrincz Tamás mehet az olimpiára

6 óra 54 perc
Lőrincz Tamás olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani kvalifikációs birkózó-világbajnokságon, miután bejutott az elődöntőbe.
Kategóriák: Friss

John Lennon kulthely Liverpoolban

8 óra 1 perc
Először nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a John Lennon révén legendássá vált Strawberry Field Liverpoolban: az egykori árvaház helyén immár egy interaktív kiállításnak otthont adó látogatóközpont, közösségi kávézó, bolt és kertek várják a Beatles rajongóit.
Kategóriák: Friss

Nagy bővülést jósolnak az iparban

8 óra 51 perc
Az építőipar termelése 30 százalékot megközelítő ütemben növekedhet az idei év végéig - mondta Koji László, az Építőipari Vállalkozások Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közösműsorfolyamában.
Kategóriák: Friss

Okosváros lesz a Ligetből

9 óra 25 perc
Magyarország egyik első okosvárosrésze jön létre 2023-ra a Liget Budapest Projekt Smart Liget koncepciójának köszönhetően, az Európában is egyedülálló megoldásoknak köszönhetően a városrész a főváros egyik legkörnyezetbarátabb, zéró emissziós helye lesz - mondta Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.
Kategóriák: Friss

Szijjártó szerint a magyar gazdaság a legfejlődőbb

2019, szeptember 16 - 15:06
A magyar gazdaság növekedési üteme ma a legnagyobb az Európai Unióban - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Claessens cégcsoport érdekeltségébe tartozó TBZ Táp Kft. 3,1 milliárd forintból épülő takarmánygyártó üzemének bokrétaavatóján a Somogy megyei Böhönye-Terebezdpusztán hétfőn.
Kategóriák: Friss

Az ötvösművészet remekei

2019, szeptember 16 - 14:34
Negyvennyolc kortárs ötvösművész ékszereit, plasztikáit, érméit és használatai tárgyait vonultatja fel a XII. Ötvösművészeti Biennálé, amely szeptember 19-én nyílik Budapesten, a Klebelsberg Kultúrkúriában.
Kategóriák: Friss

Nem a külső számít!

2019, szeptember 16 - 12:20
Mitől lesz egy nő nőies? Mi az, amitől vonzó lesz bárki szemében? Kérdezd meg a környezetedet, és meg fogsz lepődni. Erre manapság nagyon kevesen tudják a választ. Keressük meg együtt!
Kategóriák: Friss

Köhög a kínai ipar

2019, szeptember 16 - 11:06
Kínában az ipari termelés növekedésének üteme 17 éves mélypontra esett vissza, a kiskereskedelmi forgalom bővülése pedig tovább lassult augusztusban az elhúzódó amerikai-kínai kereskedelmi háború és a gyengülő belföldi kereslet hatására.
Kategóriák: Friss

Gyorsan adaptálódik a baktérium

2019, szeptember 16 - 10:22
Akár néhány év alatt ellenállóvá válhat egy baktérium egy adott antibiotikummal szemben - mondta Nemes-Terényi Melinda, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Gyógyszer-engedélyezési Osztályának vezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.
Kategóriák: Friss

Érmeket lőttek az ifjak

2019, szeptember 16 - 09:12
A Hammerl Soma, Klenczner Márton, Kiss Viktor junior férfi puskás együttes ezüstérmet szerzett 50 méter összetettben a csapatok versenyében a bolognai sportlövő Európa-bajnokságon, amelyen Hammerl egyéniben az 50 méteres fekvő számban bronzérmet nyert, míg a női puskás csapat harmadik lett.
Kategóriák: Friss

Borisnak mindegy a Brexit, csak a hatalom kell?

2019, szeptember 16 - 08:08
David Cameron volt konzervatív párti brit miniszterelnök szerint Boris Johnson jelenlegi kormányfő nem hitt a Brexitben, és csak saját politikai karrierje érdekében támogatta az Egyesült Királyság kilépését az Európai Unióból.
Kategóriák: Friss

Mégiscsak zaklató Trump főbírója?

2019, szeptember 16 - 07:04
Ismét szexuális zaklatással próbálják hírbe hozni Brett Kavanaugh amerikai főbírát, a szövetségi legfelsőbb bíróság tavaly megválasztott új tagját. Donald Trump elnök per indítását javasolja az érintett bírónak.
Kategóriák: Friss

Milyen eljegyzési gyűrűk léteznek?

2019, szeptember 15 - 22:16
Eljegyzési gyűrűk tekintetében elég széles a paletta, ami azért alakult így, mert ez egy nagyon fontos ékszer egy nő életében. Mivel minden hölgy más, mindenkinek más a szimpatikus, így többféle lehetőség közül választhatnak a reménybeli vőlegények. Lássuk is, hogy melyek ezek.
Kategóriák: Friss

DK: a Fidesz mocskos eszközöket vet be

2019, szeptember 14 - 14:26
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint általános tendencia, hogy a Fidesz mocskos eszközöket vet be az ellenzékkel szemben - mondta Nemes Gábor, a párt színeiben induló, más ellenzéki pártok által is támogatott XVI. kerületi polgármesterjelölt szombaton Budapesten.
Kategóriák: Friss

A fenntartható városok koncepciója

2019, szeptember 14 - 12:00
A magyar okos város fejlesztéseket és lengyel digitalizációs folyamatokat is bemutatja a Civitas Sapiens'19 - Okos város szakmai konferencia, amelyet szeptember 21-én rendeznek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.
Kategóriák: Friss

Szíria: a magyar kormány Kállay kettőse

2019, szeptember 14 - 11:17
Bátortalannak és erőtlennek minősíti a kormány Szíriához fűződő viszonyát a Magyar Békekör.
Kategóriák: Friss

Szállás az egész családnak

2019, szeptember 13 - 18:09
Minden szülő előszeretettel választana olyan szálláshelyet a nyaralás során, ahol a gyerekek is jól érezhetik magukat. A kicsiknek a szobába babaágy, az alapvetőnek minősülő pelenkázó, baba mosdó, baby-phone, gyerekkád és a szakképzett gyermekfelügyelet talán megannyi anya és apa elvárása.
Kategóriák: Friss

A vegyszerek hatása a mindennapi életünkre

2019, szeptember 13 - 16:16
Napi szinten érintkezünk vegyszerekkel hol rövidebb, hol hosszabb időre. De milyen hatással lehetnek ezek az emberi szervezetre?
Kategóriák: Friss