Skip to Content

Vaskarika - Sport

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 21 perc 6 másodperc

Figyelj a sünökre, vezess óvatosan! - 16 érdekesség a tüskéshátúakról

2024, április 23 - 18:00
„Vigyázzunk a sünikre az utakon!!! A kora nyári időszakban rengeteg sünit gázolnak el az autók, de talán egy kis odafigyeléssel megelőzhetjük a bajt… A sünik éjszaka vadásznak, és élelem után kutatva gyakran tévednek az utakra, és mivel ha megijednek (pl.: a közeledő autó fényétől, hangjától) összegömbölyödnek, így nagy eséllyel végzetes lesz számukra a találkozás egy autóval. Figyeljünk oda a kisebbekre is! ” – áll a Budakeszi Vadaspark a felhívásában.
Kategóriák: Sport

A sümegi vár egykori toalettje kincsesbánya a régészeknek - Sümeg középkori mesevilágáról beszélt Csizmazia József

2024, április 20 - 01:30
Habár kalandozó őseink már réges-régen elhagyták az Ober-Enns, latinul Óperencia területét, a sümegi vár és környéke kitűnő terep lehetne a bajorok által állategészségügyi okokból megcsonkított kurta farkú malacok számára. A harcos idők lovagkori várőrei, udvarbírói, lovasai, az ősi várkonyhák sürgő-forgó szakácsai, pékjei szívesen beszélgetnének velünk mondákba, olykor legendákba szőtt életükről, kalandjaikról. Fiatalkorunk kedvenc meséi immár felnőtt szereplőkkel elevenednek meg emlékezetünkben.
Kategóriák: Sport

Ravenna és környékének két lenyűgöző bazilikája közül egyik a világörökség része

2024, április 20 - 00:15
Ravennai sétáink befejezéseként két olyan templomba lépünk be, amelyek számomra talán a legszebbek, legemlékezetesebbek.
Kategóriák: Sport