Skip to Content

Vaskarika - Kultúra

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 4 perc 50 másodperc

Újabb fotók a Goodbye Summer Rock Fest-ről

8 óra 15 perc
Goodbye Summer Rock Fest elnevezéssel tartott nyárbúcsúztató bulit négy szombathelyi rockbanda - a VadVágány, a Red Rockets, a Smoking Frog és a Halor - a Woodstock Klubban. Eddig nem közölt fotók!
Kategóriák: Kultúra

Visszatér a mozikba a János vitéz

16 óra 20 másodperc
Jankovics Marcell 1973-ban bemutatott rajzfilmklasszikusa szeptember 19-től országszerte visszatér a mozivásznakra. Az alkotás teljes körű, 4K felbontású restaurálása a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatóságaiként működő Filmarchívum és Filmlabor együttműködésében valósult meg.
Kategóriák: Kultúra

Szállj fel magasra! - Elhunyt a Piramis együttes billentyűse, Gallai Péter

16 óra 25 perc
Elhunyt Gallai Péter. A Piramis és a Bikini egykori billentyűse, énekese, dalszerzője 65 éves korában, hétfőre virradóra halt meg - közölte a zenekar az MTI-vel.
Kategóriák: Kultúra

Ismét Színházak Éjszakája! - Ezt kínálja a Weöres Sándor Színház (szept. 21.)

2019, szeptember 16 - 17:00
Éjszakai fagylaltozás, becsületkasszás aukció várja többek között az érdeklődőket, akik kérdezhetnek a színészektől. Átadják a rangos Holdbeli Csónakos díjat, s koncertezik a Mágikus Mintha is.
Kategóriák: Kultúra

Szentkúti Esték: a Nikola Parov Syndicate világzenei koncertje

2019, szeptember 16 - 07:00
Igazi világzenei csemege várta szeptember 14-én a Gencsapáti Szentkúthoz látogatókat: Herczku Ági és Bognár Szilvia lépett fel Nikola Parov zenekarával a Szentkúti Esték sorozatban.
Kategóriák: Kultúra

Elbúcsúztatták a nyarat a szombathelyi rockerek - Goodbye Summer Rock Fest a Woodstockban

2019, szeptember 16 - 00:35
Goodbye Summer Rock Fest elnevezéssel tartott nyárbúcsúztató bulit négy szombathelyi rockbanda - a VadVágány, a Red Rockets, a Smoking Frog és a Halor - a Woodstock Klubban.
Kategóriák: Kultúra

Ilyen volt az idei Sárvári Szüret

2019, szeptember 16 - 00:20
A Sárvári Szüret a hagyományok szerint idén is lezajlott - szőlővel, borral, zenével, tánccal. Az idei év főszereplője - a dús fürtökön kívül - a Rábaköz volt. Táncait, zenéjét, viseleteit egyaránt megtekinthette a nagyérdemű.
Kategóriák: Kultúra

Csaláncsípés Lócival - Koprive koncert a III. Megyenapon

2019, szeptember 15 - 12:20
A Berzsenyi téren adta fülbemászó dallamokban és energiákban gazdag népzenei koncertjét szombaton este a szentpéterfai Koprive együttes, akinek vendégeként fellépett Csorba Lóci, a Lóci játszik frontembere.
Kategóriák: Kultúra

A dal a Miénk! - Ismét összeállt a város legnagyobb zenekara

2019, szeptember 15 - 02:00
Több mint 220 zenész dübörögtette meg Szombathely betonszívét, és játszott el négy dalt a Magyar Dal Napja alkalmából azon a hatalmas happeningen, amire az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ és a Jam Music szervezésében vártak mindenkit szeptember 14-én a város főterére. A zenészek a Margaret Island Libikókájára melegítettek be, majd elhangzott az LGT-től a "A dal a miénk", a Lóci Játszik "ritmusérzéketleneket" is megszólító slágere, a "Nem táncolsz jobban mint én" - természetesen Lóci közreműködésével -, a Tankcsapda-opusz "Örökké tart", valamint egy Demjén szerzemény, a "Darabokra törted a szívem". Halott Pénz feldolgozásban... Akár egy zenei critical mass-nak is beillett az egyórás akció, aminek a vége hangszeremelés volt! Megagalériánk az eseményről!
Kategóriák: Kultúra

Közel 100 néptáncos ropta a gencsi verbunkot a III. Megyenapon (videóval)

2019, szeptember 15 - 00:50
Szeptember 14-én a szombathelyi Berzsenyi téren, Berzsenyi Dániel 'A táncok' című versének elszavalása után táncolta el a gencsi verbunkot a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes,a Kópic, a Kiskópic és az Ispiláng csoportok, a Szökős Néptáncegyüttes, az Ungaresca Táncegyüttes, a körmendi Béri Balogh Ádám Táncegyüttes, a kőszegi Hajnalcsillag Néptáncegyüttes és a nicki Fergeteg Néptánccsoport a vasi Megyenapon. Kísért a Boglya Együttes.
Kategóriák: Kultúra

Miénk itt a tér! - LGT Tribute koncert a Végállomás Klubban

2019, szeptember 15 - 00:30
Szeptember 13-án este az LGT Tribute zenekar lépett fel a Végállomás Klubban, akik nyáron, a Büki Gyógy- és Bornapokon már adtak egy nagysikerű koncertet.
Kategóriák: Kultúra

Világzenei különlegesség a Szentkúti Esték sorozatban (szept. 14.)

2019, szeptember 14 - 13:00
Igazi világzenei csemege várja szeptember 14-én a Gencsapáti Szentkúthoz látogatókat: Herczku Ági és Bognár Szilvia lép fel Nikola Parov zenekarával a Szentkúti Esték sorozatban.
Kategóriák: Kultúra

Rekviem az emberiségért - Az 5 fiú a Weöres Sándor Színházban

2019, szeptember 14 - 08:00
Az 5 fiú 5 színésznő jutalomjátéka, minden él és vibrál a Weöres Sándor Színház színpadán Simona Semenič drámájában. Ártatlannak induló gyermeki játékok, melyekben ott van mai egész társadalmunk.
Kategóriák: Kultúra

Filmbe mentett emlékezet - Évfordulós beszélgetés Boros Ferenc és Horváth Zoltán függetlenfilmesekkel

2019, szeptember 14 - 01:25
Filmbe mentett emlékezet címmel a Berzsenyi Dániel Könyvtár IV. emeleti előadótermébe várják szeptember 18-án az érdeklődőket. Az évfordulós beszélgetés résztvevői Boros Ferenc és Horváth Zoltán alkotópáros lesznek. A programot moderálja Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke.
Kategóriák: Kultúra

III. Szinkronikum Díjátadó Gála - Ők a díjazottak

2019, szeptember 14 - 01:00
Az év szinkronszínésze Bobby Ewing magyar hangja, Csankó Zoltán. Életműdíjat kapott Menszátor Magdolna és Tordy Géza - Pénteken este az Uránia Nemzeti Filmszínházban átadták a 2019. évi Szinkronikum díjakat. Elismerésben részesültek a kimagasló szinkronteljesítményt nyújtó stúdiók, szinkronrendezők, gyártásvezetők, vágók, hangmérnökök, dramaturgok. Átadták a közönség díjait és a Selmeczi Roland Talentum díjat is.
Kategóriák: Kultúra

A Saul fia bekerült az évszázad legjobb filmjei közé

2019, szeptember 14 - 00:15
Az évszázad legjobb filmjei közé sorolta Nemes-Jeles László Saul fia című Oscar-díjas filmjét a The Guardian brit napilap, amely pénteken tette közzé a 2000 után készült legjobb száz film listáját.
Kategóriák: Kultúra

Péntek 13: Hangmező-debüt a Zsinagóga Udvarban (szept. 13.)

2019, szeptember 13 - 12:00
Ma, szeptember 13-án heveredhet a Zsinagóga Udvar közönsége a Hangmező zenekar dallamaira.
Kategóriák: Kultúra

Miféle világban élünk? - A No comment című kollázs-regény bemutatója az ŐrvidékHázban

2019, szeptember 13 - 00:50
Műfajában is különleges könyv bemutatójára invitálta a Szülőföld Könyvkiadó az érdeklődő közönséget az ŐrvidékHáz Irodalmi Műhely című rendezvénysorozatának szeptember 12-i állomásán. A bemutatásra kerülő No comment című kollázs-regény egy kortárs mű, melynek cselekménye Magyarország mellett nemzetközi színtereken is játszódik.
Kategóriák: Kultúra

Színe/visszája - Natalya Popova gobelin tárlata a sárvári könyvtárban

2019, szeptember 13 - 00:30
Szeptember 12-én Natalya Popova gobelin tárlatának megnyitójára várták az érdeklődőket a sárvári könyvtár hagyományos kiállítófolyósójára.
Kategóriák: Kultúra

Mit kezdjünk a rovásírással?

2019, szeptember 12 - 11:45
Magyar-e a székely rovásírás? Ki és miért hamisítja? Szegény székely írást vagy szentté avatják, vagy nacionalista jelképnek vélik és megbélyegzik anélkül, hogy bármit tudnának róla. Így akár a politikai polarizáció egyik markáns szimbólumává válhat. Sándor Klára kutató beszélt a rótt betűkről.
Kategóriák: Kultúra