Skip to Content

Vaskarika - Kultúra

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 27 perc 50 másodperc

A magyar és angol késői romantika mesterművei a Bartók Teremben

12 óra 28 perc
Ismét különleges zenei élményt kapott a Bartók Terem közönsége: a magyar és angol késői romantika mesterművei szólaltak meg Savaria komolyzenei szentélyében. Közreműködött Camille Thomas csellón és Langer Ágnes hegedűn. A Savaria Szimfonikus Zenekart Madaras Gergely vezényelte.
Kategóriák: Kultúra

A Tükrös zenekar koncertje és táncháza Bükön

13 óra 43 perc
A népszerű táncház sorozat részeként ezúttal a Tükrös zenekar adott koncertet és tartott táncházat február 22-én Bükön, a művelődési központ színháztermében. Györgyfalvi táncokat tanított Gémesi Zoltán és Delbó Krisztina.
Kategóriák: Kultúra

Szörényi Levente kapta az Emberi méltóságért kitüntetést

14 óra 18 perc
Szörényi Levente zeneszerző, előadóművész vehette át az Emberi Méltóság Tanácsa (EMT) által alapított Emberi Méltóságért kitüntetést szombaton Budapesten.
Kategóriák: Kultúra

Esős naplemente Visegrádon

2020, február 22 - 19:00
Kollégánk visegrádi esős naplementéjét a Turista Magazin a nap fotójának választotta. Íme, a fotósorozat!
Kategóriák: Kultúra

Festői hózápor a Dunakanyarban

2020, február 22 - 13:35
Lenyűgöző time lapse videót készített pénteken az időkép.hu prédikálószéki webkamerája a Dunakanyart épp alkonyatkor elérő hózáporokról!
Kategóriák: Kultúra

Dés András kvartettjével egy erdőben vette fel új lemezét

2020, február 22 - 10:20
A természetben, a Bakony erdeiben rögzítette új lemezét Dés András. Az ütőhangszeres Erdőkerülő Quartetjével február 26-án a fővárosi Opus Jazz Clubban mutatja be az Einschliesslich című anyagot.
Kategóriák: Kultúra

Kultúrdubaj - Ilyen lesz a dubaji expo magyar pavilonja

2020, február 21 - 17:00
Elkészült az októberben kezdődő dubaji világkiállítás magyar pavilonjának szerkezete, az épület tetején pedig az építők hagyományainak megfelelően bokrétát helyeztek el csütörtökön.
Kategóriák: Kultúra

35 év – A Képtár születésnapi kiállítása a Savaria Múzeumban

2020, február 21 - 13:00
Művészek, stílusok, események, jelenségek címmel nyílt időszaki kiállítás a Savaria Múzeumban a Szombathelyi Képtár megnyitásának 35. évfordulója alkalmából.
Kategóriák: Kultúra

Zenével jobb! - A jól megválasztott háttérzenére hívja fel a figyelmet az Artisjus

2020, február 21 - 10:15
2019-ben 36,8 ezer hazai üzlet és vendéglátóhely használt háttérgépzenét vendégei szórakoztatására, cserébe pedig jogdíjat fizetett a zenei alkotóknak. Nem mindegy azonban, hogy mi szól és hogyan: a jól megválasztott háttérzene pozitívan hat az üzlet forgalmára, árbevételére és a munkavállalói elégedettségre is. Februártól a zene tudatosabb használatában segíti a vállalkozókat az Artisjus Zenével jobb! programja.
Kategóriák: Kultúra

Andrások bájoltak, de egy kislány lopta el a show-t - Czirók András és Hargitai András a Bájolóban

2020, február 21 - 01:15
Február 20-án, csütörtökön Czirók András és Hargitai András zenés estjére várták az érdeklődőket a Berzsenyi Dániel Könyvtár Bájoló című sorozatában.
Kategóriák: Kultúra

Bemutatták a vizsolyi biblia hasonmás kiadását

2020, február 20 - 22:05
Bemutatták a vizsolyi biblia hasonmás kiadását kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban a helyi református gyülekezet által szervezett Bibliaünnepen.
Kategóriák: Kultúra

Hangos látás, színes hallás - Dohnányi darab a Savaria Szimfonikus Zenekarral

2020, február 20 - 02:15
Február 19-én, a bérletes előadás előtti napon ismerkedhettek meg az érdeklődők - elsősorban családok - egy interaktív előadás részeként Dohnányi Ernő 'Ruralia Hungarica' című művével. A darab és a zenekari próba titkaiba Madaras Gergely vezető karmester avatta be a közönséget.
Kategóriák: Kultúra

"A színházzal mindent túl lehet élni" - Beszélgetés Benkó Bencével és Fábián Péterrel

2020, február 20 - 01:35
Fiatalok, függetlenek, a K2 színház alapítói. A celldömölki Soltis Lajos Színházba szinte már hazajárnak. Tavaly Szigligeti Ede Liliomfiját állították színpadra, amely a két budapesti vendégszereplés után most Szentendrén látható. Beszélgetés Benkó Bencével és Fábián Péterrel.
Kategóriák: Kultúra

Szombathelyen a tánc krémje! - Tíztánc Magyar Bajnokság Szombathelyen (febr. 22.)

2020, február 19 - 11:00
Február 22-én rendezik meg Szombathelyen a Tíztánc Magyar bajnokságot és a Kerekesszékes Freestyle Magyar Bajnokságot. Erről tartott sajtótájékoztatót Horváth Soma alpolgármester, Zsámboki Marcell, a Magyar Táncsport Szakszövetség elnöke és Faludiné Lovas Henriette, a LORIGO TSE művészeti vezetője február 12-én Szombathelyen, a Városháza Házasságkötő termében.
Kategóriák: Kultúra

A rendszerváltás titkai - Szombathelyre érkezik a Szabad Európa TV mozgó stúdiója

2020, február 19 - 08:30
Harminc évvel azután, hogy a Szabad Európa Rádió közvetítette a Vasfüggöny leomlását, végre elindul a Szabad Európa TV is. A kutatás 2020 tavaszán Szombathelyen és az osztrák-magyar határ környékén valósul meg, és részben nyilvános eseményeken keresztül zajlik.
Kategóriák: Kultúra

Bezárt helyek, nyíló helyzetek - Körkép a szombathelyi kortárs művészetről

2020, február 19 - 01:15
Egy város, amelynek remek adottságai volnának, hogy akár regionális szinten is fontos kortárs művészeti centrum lehessen. Mégis, miért nem az? És mit tehetne az új városvezetés? Az artportal.hu írása.
Kategóriák: Kultúra

Repüljetek! - 3 nővér a Soltis Lajos Színházban

2020, február 18 - 03:00
"Az előadás egy emlék- és álomkaleidoszkóp, ami egyben a mindenkori társadalmat provokáló felkiáltójel" - Február 15-16-án két díszelőadást tartott a Soltis Lajos Színház és a Szentendrei Teátrum a 3 nővér című darabból. A "szokásosan szokatlan" formában színre vitt, általuk fiktív dokumentációnak keresztelt előadás teltház előtt aratott zajos sikert.
Kategóriák: Kultúra

Tutanhamon - Rejtélye és kincsei kiállítás Budapesten

2020, február 18 - 01:30
Tutanhamon - Rejtélye és kincsei kiállítás 2020. március 1-ig még megtekinthető a budapesti Komplexben. Majdnem 100 évvel, miután Howard Carter felfedezte Tutanhamon fáraó sírkamráját, a kiállítás egyedülálló módon mutatja be a felfedezés folyamatát, nehézségeit, a sírban talált kincseket, amelyek pontos másolatai az eredeti emlékeknek. 2000 m2-en, több mint 1000 kiállítási tárgy, grafika, videó várja a kor iránt érdeklődőket.
Kategóriák: Kultúra

FeHoVa 2020 - Fegyver, horgászat, vadászat kiállítás a Hungexpon

2020, február 17 - 11:15
A Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozója idén 27. alkalommal várta az érdeklődőket február 13-16. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
Kategóriák: Kultúra

Flashmob a főtéren a Savaria Szimfonikus Zenekar művészeivel

2020, február 16 - 19:30
Vasárnap délben ismerős dallamokba és a Savaria Szimfonikus Zenekar hat művészébe botlott, aki a szombathelyi Fő téren járt. A Savaria Rézfúvós Együttesből is ismert zenészek adtak ugyanis flashmobszerű, rövid térzenei koncertet a "Forrás a zenének - feladat a zenésznek" program részeként.
Kategóriák: Kultúra