Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 18 perc 19 másodperc

A bűvös szó: #Moszkva – Három lány a Weöres Sándor Színházban

1 óra 34 perc
Elvágyódás, új élet, remény egy szebb jövőről, szerelem, hűtlenség, mindez humorral gazdagon átszőve, Csehov klasszikus drámája új arcát mutatja Réthly Attila rendezésében a Weöres Sándor Színházban.
Kategóriák: Friss

A Művészeti Szakgimnázium legjobb diákmunkáiból nyílt tárlat a képtárban

13 óra 19 perc
Színes összművészeti élménnyel csalogatta a tavaszt és az érdeklődőket a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium február 14-én, ugyanis képző- és iparművészeti tagozatának reprezentatív válogatásaként a tavalyi tanévben készült legjobb diákmunkákból nyílt kiállítása a képtárban.
Kategóriák: Friss

Sikerek, kudarcok, vágyak - I. Szombathelyi kulturális csúcstalálkozó a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

19 óra 49 perc
Február 14-én évértékelő és előretekintő beszélgetésre hívták a Berzsenyi Dániel Könyvtárba a szombathelyi kulturális intézmények vezetőit. Az érdeklődők megismerhették a helyi kulturális élet sikeres programsorozatait, kezdeményezéseit, valamint bepillantást nyerhettek a programalkotási folyamatokba is. A kerekasztal-beszélgetés vendége volt Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója, Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus NKft. ügyvezetője, Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója, Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója, dr. Melega Miklós, a Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltár igazgatója, Parais István, az AGORA Savaria igazgatója, valamint Nagy Éva, a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatója. A beszélgetés moderátora Tanai Ibolya újságíró volt.
Kategóriák: Friss

A dal egy ajándék a közönségünknek - Itt az új Bagatell-klip

20 óra 14 perc
Új klippel jelentkezett a szombathelyi Bagatell zenekar, melyet a napokban osztottak meg közösségi oldalukon, valamint a legnépszerűbb zene- és videómegosztó portálon. Ha vége van című dalukat választották, hogy a zenei élvezeten kívül vizuális élményt is nyújtson.
Kategóriák: Friss

Szokásosan ütős volt az Orlay szalagavatója az Arena Savariában

20 óra 34 perc
Február 14-én tartották a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola szalagavatóját az Aréna Savariában. Képeink betekintést nyújtanak a bensőséges ünnepség pillanataiba és az osztályok ötletes műsorába.
Kategóriák: Friss

Litkai Gergely: a stand-up több mint mikrofonnal színpadra állni és vicceseket mondani

2019, február 14 - 12:15
Litkai Gergellyel – a Dumaszínház egyik alapítójával, a stand-up műfaj jeles képviselőjével – többek között a műfaj sajátosságairól, illetve a minőségi humor fontosságáról is beszélgetett az Előadóművészi Jogvédő Iroda.
Kategóriák: Friss

Menő dolog, ha valaki Ismerős Arcokat hallgat - Ismerős Arcok koncert a Sportházban (febr. 23.)

2019, február 14 - 10:00
Megalakulásának húsz éves jubileumát ünnepli 2019-ben az ország egyik legsikeresebb zenekara, a zeneileg igen széles palettán mozgó Ismerős Arcok. A hat fős formáció ennek apropóján "Egy vérből valók vagyunk – 20 év, 20 dalban, 20 helyszínen" mottóval egy különleges országjáró turnéra indult. Nyerges Attila, a zenekar vezetője nyilatkozott az elmúlt 20 évről.
Kategóriák: Friss

Nyúlni csak pontosan, szépen – Bird Box kritika

2019, február 14 - 08:15
Sandra Bullock óriási reklámot kapott, tévesen „horror”-nak titulált legújabb filmjében próbáljuk a jót keresni, de sajnos nehezen megy. Aki még nem látta, de szeretné, ne olvasson tovább, mert lejjebb a cselekmény jócskán megjelenik. Madarak a dobozban kritika.
Kategóriák: Friss

Ha Filharmónia, akkor Bartók - ha Bartók, akkor Szombathely

2019, február 14 - 01:30
Szombathelyen megrendezésre kerül 2019. július 12. és 21. között a 35. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál. A Filharmónia Magyarország a kurzusok által nemcsak a bartóki örökséget szeretné megőrizni és átadni a jövő generációk számára, hanem arra is rá kíván világítani, hogy milyen hatása van a szerző életművének napjaink zenéjére. A 2019. évi kurzusokra már várják a jelentkezőket.
Kategóriák: Friss

Határon átnyúló kerékpárturisztika - Veloregio kerékpáros workshop

2019, február 14 - 01:15
Kerékpáros workshopra invitálták Szombathely és térsége turisztikai szolgáltatóit, kerékpáros szervezeteit a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. munkatársai. Az apropó egy nyertes, határon átnyúló kerékpárturisztikai pályázat volt, mely találóan a VELOREGIO címet kapta.
Kategóriák: Friss

Fesztivál, amin szivárványszínűre festik a bivalyokat

2019, február 13 - 14:30
A több mint ezeréves múltra visszatekintő, évente megrendezett fesztiválon már hagyomány, hogy befestik a négylábúakat a vietnami Ha Nam tartományban a kínai holdújév hatodik napján. Az eseményen 24 vietnámi és egy orosz festőművész képviseltette magát.
Kategóriák: Friss

Magyar szállodák: nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő a magyar szállodák teljesítménye

2019, február 13 - 11:30
Nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő évet zártak a magyarországi szállodák tavaly: a kelet-közép-európai régióban a második legmagasabb volt az egy kiadható szobára jutó bruttó szobaár-bevétel (Revpar) mutatója Ausztria után, Csehország előtt - tudatta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) keddi közleményében.
Kategóriák: Friss

Megújul a Sportliget - Gyalogoshíd, görkorcsolyapálya és több parkoló is szerepel a projektben

2019, február 13 - 08:15
A szombathelyi lakosok által közkedvelt Sportligetben a rekreációs övezet zöldfelületi fejlesztése és a meglévő szabadidős célú létesítmények komplex megújítása valósul meg pályázati forrásból. A beruházás várhatóan ez év őszére készül el.
Kategóriák: Friss

Geotúra-ajánlatunk: Szentbékkálla és a kőtenger kincsei

2019, február 13 - 02:00
A túra Szentbékkálla és környékének földtani, építészeti és kulturális érdekességeit fűzi fel. Az útvonal érinti a velétei palotaromot, a Szentbékkálla központjában lévő szép kilátópontot, amelyről a Káli-medencére tekinthetünk le, a kőtenger látványosságait (Ingó-kő, madáritatók) és a töttöskáli templomromot. Táv: 5 km. Időtartam: kb. 5 óra. Időpont: február 17.
Kategóriák: Friss

Iránytű a téli Magyarországhoz! – We Love Hungary útikönyv

2019, február 13 - 01:25
Mit tud adni nekünk a befagyott Fertő-tó vagy a téli Bükk? Igaz, hogy Pécs és környéke 15 fok alatt is egy izgalmas hely, ahol ráadásul nagyon jó dolgokat lehet enni? Hat magyarországi régió legizgalmasabb helyeit gyűjtöttük össze a téli és kora tavaszi időszakra.
Kategóriák: Friss

A világ harmadik leghosszabb függőhídja épül a Krka kanyon felett - Újabb turisztikai látványosságokkal bővül a horvát tengerpart

2019, február 13 - 01:15
Tibeti stílusú függőhíd épül a Krka kanyon felett, valamint egy panoráma üvegalagutat is kialakítanak a Sibeniktől nem messze lévő Primosten üdülővárosban.
Kategóriák: Friss

Ahol megállt az idő: Tiszaörs Fürdőn jártunk

2019, február 12 - 19:30
Az alföldi fürdők egyszerűen születtek: olajat kerestek, víz jött helyette. A Tiszaörsi Fürdőn úgy érezzük, megállt az idő, valódi retró minden, pedig elhihetik, fotóink 2018-ban készültek.
Kategóriák: Friss

Szikra 2019 – Elindult a közönségszavazás a keresztény könnyűzene legrangosabb megmérettetésén

2019, február 12 - 18:00
Elindult a közönségszavazás a 2019-es Szikra-díj shortlistre került produkcióira. A keresztény könnyűzene legrangosabb megmérettetésén öt kategória jelöltjeire várják a közönségszavazatokat a www.szikraprojekt.hu weboldalon.
Kategóriák: Friss

Mokka Tribute Band, Holttér koncert és Rock Golyó Buli Körmenden (febr. 16.)

2019, február 12 - 16:15
A méltán népszerű MOKKA Tribute Band ad hatalmas koncertet rajongóinak és a rock zene szerelmeseinek Körmenden február 16-án, szombaton. Vendég a helyi Holttér zenekar, akik feltörekvő tehetségekből állnak és hatalmas energiával szeretnék elkápráztatni a nagyérdeműt, most színvonalas technikai háttérrel. Utána Magyarország legjobb rock DJ-je a győri Rock Golyó tart levezető bált
Kategóriák: Friss

Alzheimer Café a Gagarin úton

2019, február 12 - 14:00
Előadássorozat indul a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Gagarin u 24. szám alatt működő Idősek klubjában Alzheimer Café címmel. A programmal a demenciával élő személyek és családtagjaik, gondozóik számára szeretnének segítséget nyújtani.
Kategóriák: Friss