Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 24 perc 19 másodperc

Háremrablástól hastáncbemutatókig - Szultánia programjai a Savaria Karneválon

3 óra 39 perc
A MIRA Orient Art orientális társulat idén is a Szultánia Kávéházba (Cafe Frei, Uránia udvar) invitálja a Mesés Kelet rajongóit. A Savaria Történelmi Karnevál három napja alatt lézershow bemutató, háremrablás, háremfotózás, arc-, csillám- és hennafestés, keleti gyermekfoglalkoztató és hastáncbemutató várja az érdeklődőket!
Kategóriák: Friss

Nemzetközi Néptáncgála a Batthyány kastély udvarán

5 óra 9 perc
Augusztus 19-én a Batthyány-kastély udvarán közel három órán keresztül a folklóré volt a főszerep. A házigazda Béri Balogh Ádám Táncegyüttes vendégei ezúttal a grúz Gurjaani, a tajvani Tajpej Grass Mountain, a cseh Kis Radhost, és a moldvai Tavaszi Szél Forrófalvi Hagyományőrző Néptánccsoport voltak. A kastély oldalkertjében Erika és táncosai, valamint a Mira Orient Art vezette az érdeklődőket Kelet mesés világába.
Kategóriák: Friss

Sárvár 50: Magna Cum Laude koncert a Posta téren

10 óra 9 perc
Vidéki sanzonnal telt meg a Posta tér augusztus 20-án Sárváron, a Magna Cum Laude koncertjén. A Sárvár 50 ünnepségsorozat utolsó estéjén hatalmas tömeg fogadta a zenekart, akikkel a jól ismert slágereiket énekelhettük.
Kategóriák: Friss

Géniuszok - Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalai Bükön

22 óra 39 perc
Augusztus 19-én Máté Péter és Cserháti Zsuzsa legismertebb dalai csendültek fel a büki Atriumban Koós Réka, Auth Csilla, Détár Enikő és Tóth Dániel és a Ziskó Olivér vezette Mistral Band tolmácsolásában. Az est házigazdája Papp Tibor volt.
Kategóriák: Friss

Újrajátszották a csatát - Hagyományőrző csapatok felvonulása és csata a Rába parton

23 óra 24 perc
Augusztus 19-én Körmend történelmi belvárosán vonult végig nyolc hagyományőrző csapat. A színes forgatag végcélja a Rába part volt, ahol lőporfüstben gazdag csatát vívtak a török és a magyar seregek, újrajátszva az 1664-es ütközetet.
Kategóriák: Friss

Kenun érkezett az új kenyér - Szent István napi ünnepi műsor a Rába-parton

2018, augusztus 20 - 21:00
Augusztus 19-én az esti nyolc órás harangszót követően a Rába parton államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepére került sor, melyen ünnepi köszöntőt mondott Bebes István polgármester.
Kategóriák: Friss

Felvonulás és néptáncgála a 38. Nemzetközi Folklórfesztiválon

2018, augusztus 20 - 19:00
Augusztus 19-én Sárvár belvárosban vonultak fel a 38. Nemzetközi Folklórfesztivál szereplői, majd a Posta téren látványos gálaműsort adott a résztvevő nyolc ország néptánccsoportja.
Kategóriák: Friss

Sztárok éjszakája: Danics Dóráék varázsolták el a körmendi közönséget a Szabadság téren

2018, augusztus 20 - 14:00
Augusztus 19-én, a Rába-parti ünnepi műsort követően a könnyűzenéé lett a főszerep Körmend város agóráján, a Szabadság téren. Hatalmas tömeg várta a 'Sztárok éjszakája' programban fellépő művészeket, Szűcs Judithot, Danics Dórát, Tolvai Renit és Nagy Edmondot, akik ismert slágereikkel közel két órán keresztül szórakoztatták a közönséget.
Kategóriák: Friss

Huszonötezer nézője volt a Csíksomlyói passiónak a Nyeregben

2018, augusztus 20 - 11:00
A Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Csíksomlyói passió című előadás szabadtérre átalakított verzióját 25 ezer néző látta a csíksomlyói Nyeregben szombaton – közölte a Nemzeti Színház az MTI-vel vasárnap. A közlemény felidézi, hogy az ingyen megtekinthető produkciót eredetileg a Nemzeti Színház mutatta be 2017 tavaszán.
Kategóriák: Friss

Fények vízen és levegőben - Fénypompás csónakfelvonulás és 55. Rába Tűzijáték Körmenden

2018, augusztus 20 - 03:00
Nyolc csónak ringatózott és csorgott végig a Rábán az augusztus 20-i ünnepi megemlékezést követően. A Rába-part minden négyzetméterét megtöltő tömeg Bebes István polgármester ünnepi köszöntője és az új kenyér megszegése után gyönyörködhetett a fényfüzérekkel és fáklyákkal megvilágított "kreatív lélekvesztők vonulásában" mely alatt Dávid Roland előadóművész élőzenélt. A csónakfelvonulást követően egy bő tízperces, látványos, hídról aláhulló görögtűzzel záruló tűzijátékkal búcsúzott a Rába-part az ünneplő tömegtől.
Kategóriák: Friss

III. Kajak-Kenu Élménytábor Körmenden

2018, augusztus 20 - 01:00
A Bereki Bárkás Egylet Egyesület harmadik alkalommal rendezte meg Kajak-Kenu Élménytáborát Körmenden. A kajak-kenu szakosztályt is működtető körmendi vízi csapat 2016-ban tartott először nyári tábort, akkor Wichmann Tamás kenus legenda volt a vendég, tavaly pedig Vaskuti István, az 1980-as moszkvai olimpia aranyérmese tette tiszteletét Körmenden. A gyerekek amellett, hogy megismerkedhettek a vízi élettel és elsajátíthatták a kajak és kenu szakág alapjait, előadásokon, vetélkedőkön vehettek részt. Ellátogatott a táborba Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Dr. Szinetár Csaba zoológus, valamint Golomán György is, aki éppen szabadságát tölti itthon öt év amerikai kosárlabdázás után.
Kategóriák: Friss

Drótra huzalozott törekvéseink – interjú Pataki Szandra animációs rendezővel a díjnyertes WireLess-ről

2018, augusztus 20 - 00:25
A WireLess mondhatni, hogy meghódította az egész világot. A drótból készült főhős története feltűnt például a cannes-i filmfesztivál Short Film Corner programjában, díjat nyert a Womanimation amerikai fesztiválon és a Slow Film fesztiválon, de a magyar elismerés sem maradt el, Pataki Szandra filmje kapta 2018-ban a Magyar Filmdíjat animáció kategóriában. Cikkünkben megnézhetik a díjnyertes alkotást, amely a Médiatanács Dargay Attila-pályázatának támogatásából készülhetett el, és interjút olvashatnak a rendezőnővel, akivel a film elkészülésének technikájáról, a saját inspirációiról és a szerzői filmek népszerűségéről beszélgettünk.
Kategóriák: Friss

Több százezer virág díszíti Magyarország legnagyobb karneválját

2018, augusztus 20 - 00:15
Tizenhat virágkocsi, köztük egy óriás virágtigris vonul majd végig augusztus 20-án az idei, sorrendben 49. debreceni virágkarneválon, a kompozíciók elkészítéséhez több százezer élő és száraz virágot használtak fel, köztük azt a 670 ezer szál dáliát, ami Hollandiából érkezett a cívisvárosba. A tapasztalatok szerint augusztus 20-án megduplázódik Debrecen több mint 210 ezres lélekszáma.
Kategóriák: Friss

"És közöttetek járok..." - dr. Seregi János emlékezett Varga Ottó atyára a Batthyány kastély dísztermében

2018, augusztus 19 - 15:00
Augusztus 18-én délután a Batthyány kastély dísztermében emlékezett az Őrség papjára, a tavaly elhunyt Varga Ottó atyára dr. Seregi János. Egy élet bemutatójának lehetett részese a hallgatóság abból a megőrzött világból, melyet Ottó atya is átadott a szerzőnek.
Kategóriák: Friss

Innét nyílnak a legszebb kilátások - Csodaszép hazai panorámák

2018, augusztus 19 - 14:00
Legyen az a legmagasabb pont a Mátrában vagy a Kőszegi-hegységben, a legnépszerűbb kirándulóhely a fővárosban, vagy egy kilátó a Balaton északi vagy déli partján, a csodás látványon túl közös bennük, hogy miután megmásztuk őket, akár egy jót strandolhatunk is a közelben.
Kategóriák: Friss

A PASO-val skalandoztunk a Szabadság téren a Körmendi Napok szombat estéjén

2018, augusztus 19 - 13:00
Jamaica levegője járta át szombat este a körmendi Szabadság teret. Ska, reggae és rocksteady mozdította meg a lábakat, az alul Tiszába, felül elegánsba öltözött zenészek "rendszerkapcsolata" pedig hatékonynak bizonyult: biztatásukra generációfüggetlenül rugózott a nép a téren.
Kategóriák: Friss

Sárvár 50: ABBA Show a Nádasdy-vár udvarán

2018, augusztus 19 - 04:30
Augusztus 18-án este különleges előadás részesei lehettünk: a Sárvári Koncertfúvószenekar, a Sárvári Vonósok, a Ma’mint’Ti Színjátszó Csoport és vendégeik feldolgozásában hallhattuk az ABBA együttes legismertebb slágereit. A dalokat három rendkívül tehetséges fiatal énekelte: Farkas Alexandra, Papp Diána és Tóth Dániel.
Kategóriák: Friss

Körmendi Napok 2018: Children of Distance koncert Szabadság téren

2018, augusztus 19 - 01:00
Augusztus 18-án a Children of Distance csapata dobogtatta meg a tiniszíveket koncertjével a körmendi Szabadság téren. A banda az interneten alakult és többnyire a mai napig itt zajlik a dalszerzés folyamata, mondhatjuk, hogy a távolság hozta össze a tagokat az internet közbenjárásával. Innen származik a csapatnév, a Children of Distance, azaz a "Távolság gyermekei". Koncertjükön az idei Körmendi Napok talán legnépesebb közönsége gyűlt össze, aki egy órán keresztül szinte együtt lélegzett a csapattal: énekelt, csápolt, rajongott.
Kategóriák: Friss

Repültünk, mint egy léghajó - Hooligans koncert a Sárvár 50 ünnepségsorozat nyitónapján

2018, augusztus 18 - 15:00
Augusztus 17-én, Sárvár 50 éves ünnepségsorozatának nyitónapján hatalmas tömeg fogadta a Hooligans együttest. A paradicsomi bőségliget dübörgött a Posta téren, igazi nagykoncerten érezhettük magunkat és tombolhattunk a jól ismert slágerekre.
Kategóriák: Friss

Boney M, Fábry és a legerősebb tűzoltók - Bük augusztusi programjai

2018, augusztus 18 - 12:30
Augusztusban Bükre látogat Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalaival Koós Réka és Détár Enikő, a stand up honi pápája, Fábry Sándor, valamint két napra az ország legerősebb tűzoltói. Augusztus 20-án pedig ünnepi testületi ülés és utcabál várja az érdeklődőket.
Kategóriák: Friss