Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 8 perc 12 másodperc

Indián apu - Braun András művei az Irokéz Gyűjteményben

1 óra 53 perc
Június 29-én nyílik az Irokéz Galéria soron következő tárlata, amely a szokásos nyitva tartási időn kívül másnap, a Múzeumok éjszakája programsorozatának keretében is várja az érdeklődőket. A kiállításon bemutatott válogatás Braun András 1990 és 2007 közötti korszakait öleli fel, a címben is megidézett Indián apu című művel nyitva a bemutatott művek sorát.
Kategóriák: Friss

Mit csináljon a gyermek a szünidő alatt?

2 óra 8 perc
Azt hihetné az egyszeri, gyermeknevelésben még nem edzett, majdani, reménybeli szülő, hogy a nyári vakáció beköszöntekor gyakorlatilag egy csapásra megszűnnek a tanuló gyermekeket érintő problémák, merthogy – iskola nem lévén – a bajok gyökere orvosolttá lett. Koránt sincs ez így. A gyermekek körül felmerülő kérdések a jól megérdemelt nyári szünidő alatt sem szűnnek meg kérdéseknek lenni, amelyekre szülők, tanárok – olykor a szakemberek segítségét kérve – igyekeznek a legjobb válaszokat megtalálni.
Kategóriák: Friss

Fotópályázat diákoknak, kicsit Máskép(p): ahogy a fiatalok látják lakóhelyüket

2018, június 22 - 13:35
A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület Vas megyei helytörténeti fotó- és filmpályázatot hirdet általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére. Arra biztatják őket, hogy a vakáció ideje alatt fedezzék fel lakóhelyüket és nyerjék meg a számos díj egyikét! A pályamunkák leadási határideje: 2018. december 7.
Kategóriák: Friss

A bor az örök fiatalság iható aranya - Szentivánéji Borverseny a Csupor Vendéglőben

2018, június 22 - 11:30
Június 21-én 11 pincészet 27 tételét kóstolta és minősítette a szakmai zsűri a Kőszegi Borbarát Hölgyek közreműködése mellett, a Szentivánéji Borverseny részeként a Csupor Vendéglőben. Hogy melyik lett a Szentivánéj Bora, illetve a Szerelem Bora, pénteken délután derül ki.
Kategóriák: Friss

Egy nap az egészség jegyében - 5. Caramell Egészségnap Bükfürdőn (jún. 24.)

2018, június 22 - 10:00
Minden sportolni vágyót és egészséges életmód kedvelőt szeretettel vár június 24-én egynapos, ingyenes mozgásfesztiváljára a Magyarországon egyedülálló Kristály Torony Bükfürdőn! Rossz idő esetén a rendezvény belső helyszínen kerül megrendezésre.
Kategóriák: Friss

Ez lesz Szentivánéjen és a Múzeumok Éjszakáján - Megyei programajánló (jún. 22-24.)

2018, június 22 - 00:30
Magna Cum Lauda, Koprive, Soulwave, Kerekes Band, Makám koncertek, kick-box bemutatók, tűzijáték, fáklyás felvonulás, tűzzsonglőrök - csak néhány a sok színes program közül, amivel Szombathely, Sárvár, Körmend és Celldömölk várja Szent Iván éjjelén a rendezvényekre látogatókat.
Kategóriák: Friss

6+1 érdekesség a zsinagógákról

2018, június 22 - 00:10
Sok polgártársunk még sosem járt zsinagógában, ezért összeszedtünk 6+1 érdekességet, amit a „gyülekezés házáról” tudni érdemes. Aki közelebbről is megismerkedne a zsinagógák világával, az a Múzeumok Éjszakája alkalmából rendezett Nyitott Zsinagógák Éjszakájánál jobb alkalmat nem is találhatna erre.
Kategóriák: Friss

Gasztrokalandok és koncertkülönlegességek az AGORA nyári programjai közt

2018, június 21 - 15:00
Csütörtökön rendhagyóan az Emlékmű előtti téren ismertette közelgő nyári programjait az AGORA. Hétvégén a Szentivánéj, július első felében a „Food Truck Show" gasztrofesztivál programjaira, a Magyar Dal Napján pedig egy közös örömzenélésre várják az érdeklődőket.
Kategóriák: Friss

Alma koncerttel nyílik meg a Sárkányvár a sárvári fürdőben (jún. 24.)

2018, június 21 - 11:00
Június 24-én vasárnap kicsik és nagyok birtokba vehetik a sárvári fürdő új, vizes attrakcióját. A Sárkányvár a gyerekmedencéhez kapcsolódik a strandon, és sok-sok izgalmas, interaktív játékkal várja a gyermekeket és az örökifjú felnőtteket. A megnyitó után 15 órakor az Alma Zenekar koncertjét élvezhetik a fürdővendégek.
Kategóriák: Friss

A kenuzáshoz különleges emberek kellenek! - Dunavarsányban versenyzett a körmendi Bereki Bárkás Egylet

2018, június 21 - 07:15
A körmendi Bereki Bárkás Egylet kenusai június 16-án részt vettek a dunavarsányi RSD Open utánpótlás kajak-kenu versenyen, ahonnan egy arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel gazdagabban tértek haza.
Kategóriák: Friss

Torjay Valter utolsó sétája a Szent Márton temetőben

2018, június 21 - 01:00
Utoljára barangolhattunk a Szent Márton temető sírjai közt Torjay Valter művészettörténész értő és érdekes vezetése mellett június 18-án. Az eseményt a Szombathelyi Szépítő Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár Helytörténeti Klubja szervezte.
Kategóriák: Friss

Újra megnyitotta kapuit a nardai nyári tábor

2018, június 21 - 00:20
Idén is megnyílt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora Nardán. A június 20-i megnyitón Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be szentmisét, az eseményen részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára is.
Kategóriák: Friss

Beköszönt a XVII. század a vasi fürdővárosba - A X. Nádasdy Történelmi Fesztivál programja (júl. 13-15.)

2018, június 20 - 15:25
Mártózz meg az élő történelem forgatagában! - Jubilál a Nádasdy Történelmi Fesztivál, ami immár tizedik alkalommal tárja szélesre a Sárvár szívében található, Európában is egyedülálló Nádasdy-vár kapuját, és egy több mint 400 éves interaktív időutazásra invitálja a vendégeket július 13. és 15. között.
Kategóriák: Friss

Megindító történet szerelemről, veszteségről és reményről - Megjelent Kathryn Hughes új kötete

2018, június 20 - 14:00
Mary féltve őrizte titkát. Negyven évvel korábban olyan döntést hozott, amely örökre megváltoztatta az életét és valakinek a sorsát, akit nagyon szeretett.
Kategóriák: Friss

Aki egész lényével élte és hirdette a magyar verset - Elhunyt Kányádi Sándor költő, író, műfordító

2018, június 20 - 13:15
Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.
Kategóriák: Friss

Jampik, jelenés! - Rendkívül erős programmal jön a 25. Lakeside Weekend (júl. 5-8.)

2018, június 20 - 10:00
Idén ünnepli a negyedévszázados évfordulóját az ország legsikeresebb és a leghosszabb rock and roll és rockabilly fesztiválja.
Kategóriák: Friss

Ilyen a stájer Atlantisz - A Grüner See-nél kirándultunk

2018, június 20 - 07:30
Azt mondják, a Grüner See június végéig a búvárok eldorádója. Minden évben, miután a hó elolvad, a tó megtelik a környező hegyek kristálytiszta olvadékvízével és egyedülálló smaragdzöld színben tündököl. A tóban a hideg víz miatt különlegesen tiszta és csodálatos a látótávolság, de annál is csodálatosabb látnivalókkal várja az idelátogatókat. Varga kolléga szombaton leugrott oda, hogy az egyébként is zöld oldalunkat még zöldebbé tegye fotóival.
Kategóriák: Friss

A világ legjobb ABBA emlékkoncertje két helyszínen lesz látható Magyarországon

2018, június 20 - 00:20
Közel 700 koncerttel 40 országban, több mint 2 millió eladott belépővel ‘The Show' az ABBA zenéjének újabb sikert hozott – most pedig a produkció az ABBA 'People Need Love' című első kislemezkiadásának 45. évfordulóját ünnepli. Győrben 2019. március 25.-én, majd egy nappal később, március 26.-án Budapesten lépnek fel.
Kategóriák: Friss

Új tagok, új arculat, új tervek – Évadzáró sajtótájékoztató a Mesebolt Bábszínházban

2018, június 19 - 15:30
Az egyik legsikeresebb évadot zárja a Mesebolt Bábszínház. Ősbemutatók és felújítások, fesztiválok, díjak, mintegy 40 ezres közönség, a 400-hoz közel járó előadások száma, és persze az ifjú színházlátogatók elégedettsége jellemzi a társulat 2017-18-as évadát.
Kategóriák: Friss

Az apák hagyományt teremtettek a Kámoni Arborétumban!

2018, június 19 - 14:00
Gurigolf, petanque, kézműves foglalkozás, kvíz és kávékóstoló várta a családokat június 17-én, vasárnap délután a Kámoni Arborétumban.
Kategóriák: Friss