Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 5 perc 46 másodperc

Hangszirmok: a Camerata Pro Musica hangversenye a Bartók Teremben

10 óra 31 perc
Két fiatal zenekari tag - Pálkövi Dániel (kürt) és Gyenge András (cselló) - is szólistája volt a Camerata Pro Musica együttes július 11-i hangversenyének a Bartók Teremben. A Hangszirmok sorozat részeként egy Mozart és két Haydn mű hangzott el a koncerten. A zenekar művészeti vezetője Gyenge Tibor.
Kategóriák: Friss

Vadonatúj fesztivál debütál Budapesten - Jön a Bikers’ Weekend

11 óra 21 perc
Magyar motor-, és hot rod építő bajnokság (EMAT), Miss Pin Up Hungary szépségverseny és hamisítatlan rock koncertek. Fellép az OMEGA, az EDDA Művek, a MOBILMÁNIA és még korántsem teljes a névsor. Szeptember 17. és 19. között kerül megrendezésre a főváros legújabb fesztiválja, a Bikers’ Weekend Budapest a Vasúttörténeti Parkban.
Kategóriák: Friss

2020-ban is megválasztják Magyarország Szépét

11 óra 46 perc
Idén sem hiányzik majd Magyarország küldötte a Miss World világversenyről! A legrangosabb szépségverseny 2020-ban ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, ám az idei megmérettetés nem csak ettől különleges.
Kategóriák: Friss

Szeptemberben újra Szerda esti akusztik!

2020, július 11 - 14:15
Ismét minőségi muzsikától lesz hangos az AGORA-MSH aulája! A Szerda Esti Akusztik elmaradt tavaszi koncertjeire szeptemberben kerül sor. Szeptember 9-én a Kiscsillag zenekar nagyszerű billentyűs-gitárosa, Szesztay Dávid és zenekara, majd szeptember 30-án Barabás Lőrinc trombitás zeneszerző, a budapesti improvizatív zenei élet kiemelkedő egyénisége és zenész barátai lépnek fel
Kategóriák: Friss

Drágaságos párnaságok - Janka ágya a Soltis Lajos Színházban

2020, július 11 - 02:30
Új, gyermekeknek és családoknak szóló darabot vitt színre a Soltis Lajos Színház és a Trainingspot Társulat. A Bora Levente írta és rendezte mesejáték egy kispárna, egy nagypárna, a takaró két oldala és az ágy gazdája, Janka körül játszódik, és legalább annyira játékosan mosolyogtató, mint amennyire gyermeki komolyságában megható. Az előadás és az azt kiegészítő színházi nevelési program szeptembertől szerepel a Soltis Lajos Színház repertoárjában.
Kategóriák: Friss

Helyszínváltozás: a Camerata Pro Musica hangversenye a Bartók Teremben

2020, július 11 - 00:15
Ma a Megyeháza udvara helyett a Bartók Teremben hallhatja a közönség a Camerata Pro Musica együttes hangversenyét a Hangszirmok sorozat részeként.
Kategóriák: Friss

Pálosan szép az élet! - Rendtörténeti vándorkiállítás buszon

2020, július 10 - 14:00
A vándorkiállítás a magyar pálos történet elemeit elsősorban mint közös, mindenki számára átélhető magyar örökséget mutatja be. A tárlat létrehozói vallják: a Pálosan szép az élet! című kiállítás hozzájárul az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, illetve közös kulturális örökségünk jobb megismeréséhez!
Kategóriák: Friss

Száz film száll versenybe a Bujtor István Filmfesztiválon

2020, július 10 - 12:15
Száz film szerepel a versenyprogramban az idei Bujtor István Filmfesztiválon, amelyet augusztus 17. és 21. között tartanak Balatonszemesen.
Kategóriák: Friss

A legendák kastélya - Érdekességek a nádasdladányi Nádasdy-kastélyban

2020, július 10 - 10:25
Milyen újdonságokkal, érdekességekkel készül a nádasdladányi Nádasdy-kastély kiállítása?
Kategóriák: Friss

A Savaria Kamarazenekar hangversenye a Megyeháza udvarán

2020, július 10 - 00:40
Július 9-én a Megyeháza udvarán adott emlékezetes koncertet a Savaria Kamarazenekar a Hangszirmok nyáresti koncertsorozat részeként. A műsorban Mozart D-dúr hegedűversenye KV.218 és Haydn 45. fisz-moll "Búcsú" Szimfóniája hangzott el. Utóbbi mű finisében - a darab címéhez híven - folyamatosan hagyták el a dobogót a zenekar tagjai. A koncert ráadásaként a napokban elhunyt Ennio Morricone előtt tisztelegtek egyik világsikerű művének, a Cinema Paradisónak előadásával. A zenekar művészeti vezetője Bozsodi Lóránt.
Kategóriák: Friss

Rejtett kincsek Vas megyében - A váti Szent István kápolna

2020, július 9 - 17:00
A Mária zarándokút mentén, a Szentkút nevű forrás mellett található a Szent István nevét viselő kis kápolna a 86-os út mellett, Vát és Szeleste települések között. A XVIII.század elején kialakult, a csodatévőnek tartott vízre alapozott búcsújáróhelyen 1720 előtt egy kis faépület állt. 1721-ben avatták fel a Nádasdy Tamás által építtetett kőtemplomot.
Kategóriák: Friss

Western-klasszikusok mozivásznon Ennio Morricone emlékére

2020, július 9 - 12:20
A számtalan filmtörténeti klasszikus zenéjét jegyző legendás zeneszerző, Ennio Morricone előtt tisztelegve július 11-én egyszeri alkalommal látható lesz a Volt egyszer egy Vadnyugat a Pólus Moziban, július 16-tól pedig két héten át műsoron szerepel A Jó, a Rossz és a Csúf a Corvin Moziban.
Kategóriák: Friss

Ezek a változások lépnek életbe a Vásárcsarnokban

2020, július 9 - 10:30
Zsibvásár, gombavizsgálat, online számlázás, műanyagmentes július - változások a Vásárcsarnoknál!
Kategóriák: Friss

Morricone előtt is tisztelegtek a zenészek a Hangszirmok szerda esti kamarakoncertjén

2020, július 9 - 02:00
Ismét a komolyzene barátait várta szerdán a Szimfónia Kávézó kerthelyisége, a nyáresti eargazmus pedig most sem maradt el! A Savaria Szimfonikus Zenekar zenészei újra elképesztő zenei kuriózumokkal készültek!
Kategóriák: Friss

Nohab, Szergej és Púpos - Retro vonatos hétvége a Balatonon

2020, július 9 - 00:25
A Nohab, a Szergej és a Púpos mozdonyokon felül idén egy 424-es gőzmozdony és egy klasszikus festésű Csörgő is a Tekergő gyorsvonatok, illetve a menetrend szerinti vonatok elé állt július első hétvégéjén a Balaton északi partján. Nagy örömet szereztek a vasútbarátoknak és az üdülőknek a MÁV-START és a MÁV Nosztalgia Kft. munkatársai. Ha fotóinkat látva elfogja a vágy megnézni a mozdonyritkaságokat, nem maradt le semmiről, mert augusztus első hetében megismétlődik a járműparádé.
Kategóriák: Friss

Nyitott Városháza: ingyenes nyári rendezvények Szombathelyen

2020, július 8 - 13:15
A Nyitott Városháza programsorozat ingyenes, nyári rendezvényeivel kapcsolatban tartott szokatlan helyszínen sajtótájékoztatót szerda délelőtt Horváth Soma, Szombathely MJV kultúráért is felelős alpolgármestere, Pavelkovits Petra programszervező és Prieger Szabolcs kulturális és városi nagyrendezvény-koordinátor. A sajtótájékoztatót a Nyitott Városháza programban részt vevő zenész, Gyenge András csellóművész nyitotta meg, majd fellépett Kovács Pali, az X-faktor döntőse, a Paliék zenekar frontembere is.
Kategóriák: Friss

Sörgyár ihlette a legújabb Kolodko-szobrokat

2020, július 8 - 11:00
Két új miniszoborral gazdagodott Budapest, Kőbányán most először tűnnek fel a jellegzetes Kolodko-figurák. A Dreher Sörgyárak története ihlette a szobrászt a legújabb művei elkészítésekor - írja a turizmus.com.
Kategóriák: Friss

"Durván véstek, hogy finom legyek" - Interjú Vlahovics Edittel, a Weöres Sándor Színház színművészével

2020, július 8 - 09:30
A Kaszás Attila-díj egyik idei jelöltjével, Vlahovics Edittel magamutogatásról, gyermekkori álmokról és színpadi virtuozitásról is beszélgettünk. A kultúra.hu interjúja.
Kategóriák: Friss

Csiszér László dicsőítő koncertje a Székesegyházban

2020, július 8 - 00:10
Hétfőn este a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyház adott otthont Csiszér László és barátai dicsőítő koncertjének. A Tömő János felkérésére idelátogató dalszerzőhöz helyi dicsőítő zenészek is csatlakoztak.
Kategóriák: Friss

Balatonfüredi cukrász nyerte az év fagylaltja díjat

2020, július 7 - 17:30
Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.
Kategóriák: Friss