Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 25 perc 23 másodperc

Kustos Júlia lesz a Bájoló vendége (márc. 5.)

2 óra 45 perc
Március 5-én, csütörtökön Kustos Júlia irodalmi estjére várják az érdeklődőket.
Kategóriák: Friss

Télűző maskarások - Kőszegi Farsang Farka Karnevál

2020, február 26 - 16:00
Kőszegen február 25-én 15 órakor indult a Farsangtemetés. A vidám-szomorú temetési menet végigmasírozott a belvároson, majd a Fő térre visszatérve fergeteges utcabál vette kezdetét.
Kategóriák: Friss

A Dobogó-erdő tőzikéi (fotóséta)

2020, február 26 - 14:00
Aki tőzikét szeretne látni milliónyi mennyiségben, nemcsak a korábbi cikkünkben bemutatott csáfordjánosfai erdőt választhatja túracélként, hanem Körmend-Horvátnádalja felé is veheti az irányt. A kanyargó Rába és a Pinka által ölelt Dobogó-erdő már virágba borult. Friss levegő, bódító illat és virágszőnyeg várja a látogatókat.
Kategóriák: Friss

Járókeretes közművelődésiektől az udvari vécéig - Farsangi felvonulás Bükön

2020, február 26 - 12:35
Kisze Karcsi rövid, ám tartalmatlan élete - Februárnak 25. napján a Bük utcáin vonuló vidám farsangi menet fityiszt mutatott a télnek. Az ötletes jelmezesek díja friss farsangi fánk, tea vagy forralt bor és egy jó hangulatú délután volt.
Kategóriák: Friss

Kovács András Ferenc az Artisjus Irodalmi Nagydíjasa

2020, február 26 - 01:35
A Requiem Tzimbalomra című verskötetéért Kovács András Ferenc veheti át idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat. A fődíjas mellett Cselényi Béla, Kováts Judit, Szajbély Mihály és Mártonffy Marcell írókat szólítják majd színpadra 2020. március 2-án, az Artisjus-díjak ünnepélyes átadásán. Alapítása óta összesen 69 kitűnő költőt és írót ismertek el ezzel a díjjal.
Kategóriák: Friss

A Stand lett ismét az év étterme - Az őriszentpéteri Pajta is díjat kapott

2020, február 26 - 01:15
Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2020-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. Az biztos, néhány új nevet is meg kell jegyeznünk, mert a tavalyi év új nyitásai némileg átrajzolták az élmezőnyt.
Kategóriák: Friss

L'homme armé - 70 éves a Honvéd Férfikar (febr. 26.)

2020, február 26 - 01:15
L'homme armé - egy ismert középkori dallam, amelyet Gyöngyösi Levente és Vajda János is idéz művében. A cím magyar fordítása: A felfegyverzett férfi - ezen az esten ez csodálatos hanggal felfegyverkezett férfiakat, a Honvéd Férfikart jelenti. A Honvéd Együttes családjából velük tart a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán látványos koreográfiájával, amelyet Tolcsvay László Testamentomára készített, a gyönyörű szimfonikus világot pedig a Budafoki Dohnányi Zenekar varázsolja elénk.
Kategóriák: Friss

Jordán Tamást a nemzet színészévé választották

2020, február 25 - 21:00
Jordán Tamást választották a nemzet színészévé a cím eddigi birtokosai kedden - tájékoztatta a Nemzeti Színház az MTI-t.
Kategóriák: Friss

Rejtett dimenziók - Takács Lilla látványtervező kiállítása

2020, február 25 - 20:15
A Weöres Sándor Színház aulája egy képzeletbeli színdarab díszleteivel vonta magára a figyelmet. Ez a "színdarab" Takács Lilla látványtervező kiállítása volt, kék és magenta színben a figyelem fókuszába téve a tárlatra összeállított díszletet, az aula falairól pedig visszaköszönt a művésznő "díszletgráfiája". A Rotary Club Szombathely képviselői ezen a jeles eseményen adták át Takács Lillának a Kiss Sándor-díjat, amelyet idén ő érdemelt ki. A kiállítást - Prieger Zsolt szavait tolmácsolva - Alberti Zsófia színművész nyitotta meg, közreműködött Horváth Ákos színművész.
Kategóriák: Friss

Rendkívüli egyeztetést tartott a városvezetés a koronavírus miatt

2020, február 25 - 19:25
Rendkívüli egyeztetést tartott a városvezetés a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. A megbeszélésen dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere, dr. László Győző alpolgármester, Kelemen Krisztián, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke, valamint dr. Kovács Györgyi, a Szombathelyi Járási Hivatal vezetője és dr. Gyánó Gabriella, járási tisztifőorvos vettek részt.
Kategóriák: Friss

Tiszta vizet a pohárba! – folytatódik a környezetvédelmi rendezvénysorozat az ŐrvidékHázban

2020, február 25 - 16:00
A klímaváltozás terén számos kérdést kell feltenni. Az aktuális klímavédelem, a globális felmelegedés, a következő generációk jövőjét alapvetően meghatározó kérdések, amelyeknek mindannyian érintettjei vagyunk. Erről lesz szó 2020. február 27-én az ŐrvidékHázban.
Kategóriák: Friss

Szerda esti akusztik - The Papayazz Márk & Jason from Mörk koncert (febr. 26.)

2020, február 25 - 15:30
Február 26-án The Papayazz Márk & Jason from Mörk lesz a Szerda esti akusztik vendége.
Kategóriák: Friss

Farsangi Fánksütő Verseny Szentgotthárdon

2020, február 25 - 11:30
A Pannon Kapu Kulturális Egyesület tavaly rendezett először farsangi fánksütő versenyt. A nagy sikerre való tekintettel, hagyományőrző céllal idén is meghirdették a versenyt, melyre kilenc versenyző, tizenötféle fánkot nevezett.
Kategóriák: Friss

A Zaporozsec feltankolva: Hamarosan ismét tövig nyomják a gázt

2020, február 25 - 10:25
A Zaporozsec zenekar az év elején sem pihen, gőzerővel folynak a 2020-as turné, és az azt nyitó Akvárium koncert előkészületei. Emellett Varga Bence is készül élete eddigi legnagyobb élményére, valamint az immáron aranylemezes zenekar a Dal című műsorba is bekerült. Így kell kezdeni egy évet.
Kategóriák: Friss

Ilyen volt a farsang a Pannon Kapu Kulturális Egyesületnél

2020, február 25 - 01:25
A Pannon Kapu Kulturális Egyesület mindig igyekszik a szezonális ünnepekhez igazodni, így most sem történt ez másképp. A vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig (húsvétvasárnap előtti 47. nap), a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése a farsang.
Kategóriák: Friss

Reneszánsz nap a Nádasdy-várban

2020, február 25 - 01:10
A sárvári Nádasdy-vár egész évben a reneszánsz kort idéző kiállításaival várja vendégeit, de idén, a tavalyi nagy sikerre való tekintettel egy egész napos programot rendeztek. Gyermekműsor, korabeli kosztümök, fegyverek, koncertek, solymászbemutató, esti tűztánc várta a látogatókat.
Kategóriák: Friss

Átadták az Cziffra Fesztivál díjait - Gálakoncerttel zárult vasárnap az 5. Cziffra Fesztivál

2020, február 24 - 21:00
Az 5. jubileumát ünneplő Cziffra György Fesztivál egy héten át idén is telt házzal várta közönségét február 16-23. között, négy helyszínen. A Cziffra Fesztivál gálahangversenyén vasárnap átadták a Zeneakadémia Nagytermében a Cziffra Fesztivál díjait három kategóriában: Cziffra Fesztivál Ifjú Tehetség-díj, Cziffra Fesztivál Tehetség-díj, valamint Cziffra Fesztivál Életműdíj.
Kategóriák: Friss

Behúzta a Bagatell - Jam Music Öröm a Zene Tehetségkutató a Végállomásban

2020, február 24 - 15:15
Negyedik alkalommal rendezték meg a Jam Music Öröm a zene tehetségkutatót, aminek döntőjére ezúttal a szombathelyi Végállomás Klubban került sor.
Kategóriák: Friss

Élőzenét minden tehetségkutatóba! – A Dal 2020 első elődöntője

2020, február 24 - 14:00
Négy produkció jutott a március 7-i döntőbe A Dal 2020 szombati első elődöntőjéből: Rácz Gergő és Orsovai Reni a Mostantól című dallal, a Tortuga a Mámor tér 3.-mal, a Fatal Error a Néma című számmal, valamint Takács Nikolas a Csendbeszéddel. A Dal történetében először a versenydalok akusztikus változatban hangzottak el a stúdióban.
Kategóriák: Friss

Az igazi mese elszáll a földtől - Meghalt Csukás István

2020, február 24 - 12:45
Életének 84. évében elhunyt Csukás István, a Nemzet Művésze – közölte Facebook-oldalán az Újszínház. Csukás Istvánt hétfőn érte a halál. A Kossuth-díjas alkotó 1936. április 2-án született Kisújszálláson, 1957 óta élt írásaiból.
Kategóriák: Friss