Skip to Content

ma.hu kultúra

Tartalom átvétel Legfrissebb hírek a ma.hu-ról
Legfrissebb hírek a ma.hu-ról
Frissítve: 12 perc 5 másodperc

450 éve született, drámáit folyamatosan játsszák a világ színpadain

5 óra 42 perc
Születésnapjára csak következtetnek abból, hogy április 26-án keresztelték, mivel abban az időben az újszülötteket néhány nappal világra jövetelük után tartották a keresztvíz alá.
Kategóriák: Kultúra

Immár fél évszázada fogalom a színházi világban a Taganka

6 óra 42 perc
A negyed fontos kereskedelmi központ volt, az itt élő kovácsok "taganokat", háromlábú vas állványokat készítettek a cári hadsereg tábori üstjei alá.
Kategóriák: Kultúra

Több mint másfél millióan néztek bele a Fölszállott a páva döntőjébe

7 óra 42 perc
A szombati döntőre több mint 125 ezer szavazat érkezett a nézőktől, a közönségkedvenc Vaszi Leventére ezen belül 45 345.
Kategóriák: Kultúra

Távozik Mariss Jansons, még nem tudni, mikor lesz a búcsúkoncert

2014, április 22 - 23:30
A zenekar, a menedzsment és a vezető karmester "kifogástalan viszonyban" és "mély kölcsönös tisztelettel" válnak el egymástól.
Kategóriák: Kultúra

Gera Zoltánt választották a nemzet színészének

2014, április 22 - 19:53
"Hálás vagyok kollégáimnak a megbecsülésért, amely egy olyan életút végén következett be, amelynek az eleje nagyon rögös volt".
Kategóriák: Kultúra

Elhunyt Komlóssy Erzsébet operaénekes

2014, április 22 - 17:45
Életének 81. évében, kedden elhunyt Komlóssy Erzsébet Kossuth-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház örökös tagja és mesterművésze.
Kategóriák: Kultúra

Zumba rekordkísérlet Nyíregyházán

2014, április 22 - 15:35
A tavaly köszöntési rekordot felállító nyírségi nagyváros lakossága idén egy zumba csúcsdöntésben vehet részt.
Kategóriák: Kultúra

Szereposztó dívány - férfiaknak? Bővül a zaklatási lista

2014, április 22 - 11:38
További három hollywoodi szórakoztatóipari vezető ellen nyújtott be keresetet hétfőn az a fiatal férfi, aki szexuális zaklatással vádolta meg a napokban Bryan Singert, az X-Men-filmek rendezőjét.
Kategóriák: Kultúra

Sárga rózsák, sárga pillangó: búcsú Márqueztől

2014, április 22 - 10:19
Kedvenc sárga virágaival és főműve, a Száz év magány jellegzetes motívumával, sárga lepkékkel búcsúztatták tisztelői Gabriel García Márquez Nobel-díjas kolumbiai írót a mexikóvárosi kultúrpalotában tartott hétfői gyászszertartáson.
Kategóriák: Kultúra

Amy, a lányom - a Winehouse-titok könyvben

2014, április 22 - 09:59
"Elbűvölő tehetség volt a lányom, szerettem volna, ha minél többen megismerik, megértik, hogyan élt a hétköznapokon, ezért írtam könyvet róla" - mondta Mitch Winehouse, a három évvel ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt világhírű brit énekesnő, Amy Winehouse édesapja.
Kategóriák: Kultúra

Retróautók bemutatója és kiállítása Csepelen

2014, április 22 - 07:53
A hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek Magyarországra jellemző autótípusainak rajongói találkoznak egymással a hétvégén a csepeli Orion Parkban; péntektől vasárnapig itt rendezik meg ugyanis az idei Retropartyzánok fesztivált.
Kategóriák: Kultúra

Különösen gazdag választékkal mutatkozik be a XX. Lengyel Filmtavasz

2014, április 22 - 06:30
Húszéves jubileumát ünnepli idén a Lengyel Filmtavasz, amely ez alkalomból különösen gazdag programmal, a közelmúlt legjobb, legsikeresebb lengyel filmjeivel várja a közönséget április 24. és 30. között a hagyományos budapesti helyszínen, a Művész moziban.
Kategóriák: Kultúra

Még mindig Amerika kapitány a sztár

2014, április 22 - 05:30
A bemutatója óta eltelt harmadik hétvégén is az Amerika kapitány vezette a jegyeladási listát az észak-amerikai mozikban.
Kategóriák: Kultúra

Kilencven pincészet borai a Kékfrankos Most! kóstolón

2014, április 22 - 04:30
Kilencven hazai és határon túli pincészet több mint 160 borán keresztül ad átfogó képet a legelterjedtebb magyar kékszőlőfajtáról a Kékfrankos Most! kóstoló a Winelovers csoport szervezésében április 30-án a budapesti New York Palotában.
Kategóriák: Kultúra

Császárok, szenátorok és gladiátorok vonultak végig Róma utcáin

2014, április 21 - 19:43
Ókori jelmezekben, felvonulással ünnepelték Róma alapításának 2767. évfordulóját hétfőn az olasz főváros történelmi központjában, ahol római katonák is összecsaptak egymással.
Kategóriák: Kultúra

Posztumusz regény jelenhet meg García Márqueztől

2014, április 21 - 18:57
Posztumusz regény jelenhet meg a csütörtökön elhunyt Gabriel García Márquez Nobel-díjas kolumbiai írótól, akitől Bartók Béla zenéjével és kedvenc sárga virágaival, a mexikói és a kolumbiai elnök jelenlétében vesznek búcsút hétfő délután Mexikóváros legrangosabb kulturális intézményében, a Szépművészeti Palotaként ismert színházban és operaházban.
Kategóriák: Kultúra

Az eddigi legnagyobb Sigmar Polke-retrospektív New Yorkban

2014, április 21 - 17:33
Az eddigi legnagyobb retrospektív kiállítás nyílt meg a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA) a nagyközönség által kevéssé ismert, szakmai körökben azonban a 20. század egyik legjelentősebb művészének tartott Sigmar Polke (1941-2010) műveiből.
Kategóriák: Kultúra

II. Erzsébet királynő 88 éves

2014, április 21 - 15:58
Új, hivatalos portréval és díszlövésekkel üdvözölte hétfőn Nagy-Britannia a 88. születésnapját ünneplő II. Erzsébet királynőt.
Kategóriák: Kultúra

Születésnapi kiállítással ünneplik a 40 éves Rubik-kockát Amerikában

2014, április 21 - 14:43
Születésnapi kiállítással ünneplik a 40 éves Rubik-kockát az Egyesült Államokban. A New Jersey-i Liberty Science Centerben létrehozott tárlatot, amely később a világ számos más országában is látható lesz, Áder János köztársasági elnök és Rubik Ernő nyitja meg csütörtökön.
Kategóriák: Kultúra

Könyvfesztivál - elsőkönyves is bemutatkozik a lengyel szerzők között

2014, április 21 - 03:30
Lengyelország ismét több kiváló, köztük egy elsőkötetes szerzővel képviselteti magát az április 24-27. között rendezendő XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.
Kategóriák: Kultúra