Skip to Content

ma.hu kultúra

Tartalom átvétel Legfrissebb hírek a ma.hu-ról
Legfrissebb hírek a ma.hu-ról
Frissítve: 13 perc 11 másodperc

Lengyel szerzők a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

1 óra 12 perc
Ismét sok izgalmas lengyel program és lengyel íróvendégek várják az érdeklődőket a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, április 24-25-én.
Kategóriák: Kultúra

Komáromi Napok a Duna két partján

2 óra 13 perc
A jövő hétvégén kezdődik Komárom és Révkomárom közös fesztiválja, melyen többek között fellép a Quimby, a Ghymes, Charlie, Gerendás Péter és az egy hetes programsorozat ideje alatt ünnepli 25 éves fennállását a Mediawave Fesztivál a Monostori Erődben.
Kategóriák: Kultúra

Több mint húszezer látogató az ősi Kína kincseit bemutató tárlaton

2015, április 19 - 23:28
Nagy sikerrel zárt vasárnap este Az ősi Kína kincsei című kiállítás, amely a különlegességnek számító két eredeti agyagkatona mellett csaknem százötven műtárgyon keresztül mutatta be a mintegy ötezer éves kínai kultúrát az Iparművészeti Múzeumban.
Kategóriák: Kultúra

Zalán Tibor monodrámája budapesti vendégjátékon

2015, április 19 - 22:30
A keddi békéscsabai bemutató után májusban a fővárosi közönség is láthatja a Zalán Tibor Midőn halni készült című művéből készült monodrámát.
Kategóriák: Kultúra

Magyar emléktáblát avattak a náci Németország legnagyobb női koncentrációs táboránál

2015, április 19 - 21:30
A magyar zsidó áldozatok és minden Magyarországról elhurcolt áldozat előtt tisztelgő emléktáblát avattak fel vasárnap a ravensbrücki láger területén kialakított emlékhelyen.
Kategóriák: Kultúra

Szalóczy Pálé az idei egyik Kazinczy-díj

2015, április 19 - 17:00
Nyelvében él a nemzet, és mindannyiunk identitása kell, hogy legyen, hogy minél mívesebben szóljon a magyar nyelv - így adta át a kultúrállamtitkár vasárnap Győrben, a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd verseny jubileumi, ötvenedik döntőjének díjait.
Kategóriák: Kultúra

Premierfilmeket is vetítenek az Artmozik éjszakáján

2015, április 19 - 12:30
Az országos premier előtt játsszák a 12 órán át tartó programban például a Bazi nagy francia lagzik című filmet és a Jön Harold! norvég vígjátékot, valamint a legendás rockzenekarról szóló dokumentumfilmet a Genesis: A siker útján-t.
Kategóriák: Kultúra

A Sziget az egyik legolcsóbb fesztivál!

2015, április 19 - 12:00
A napi költséget, valamint a sör és az ételek átlagos árát hasonlította össze a világ legnagyobb fesztiváljainál az egyik neves brit lap, így most már hivatalosan is kimondhatjuk, hogy a Sziget az egyik legolcsóbb!
Kategóriák: Kultúra

Újból meghirdették a kócsagőr programot

2015, április 19 - 11:30
Múlt századi hagyományt felelevenítve, a természetvédelem erősítésére és népszerűsítésére újból meghirdették a kócsagőr programot Magyarországon.
Kategóriák: Kultúra

Gyerekprogramok a Nemzetközi Könyvfesztiválon

2015, április 19 - 11:11
Meseolvasás, kézműves foglalkozások és koncertek is szórakoztatják a gyerekeket április 24. és 26. között a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.
Kategóriák: Kultúra

Őrzők Alapítvány: a daganatos gyermekek 70-80 százaléka meggyógyul

2015, április 19 - 09:16
A budapesti Tűzoltó utcai gyermekklinika hivatalos alapítványa vasárnap a Trafóban rendezi meg a gyermekkori daganatos és leukémiás betegségből gyógyultak első országos találkozóját.
Kategóriák: Kultúra

Ünnepi hét a húszéves székesfehérvári Táncház tiszteletére

2015, április 19 - 07:30
Ez a ház a mi házunk címmel hétfőtől egy héten át gazdag programokkal ünnepli a székesfehérvári Malom utca 6. szám alatti Táncház húszéves fennállását az Alba Regia Táncegyesület.
Kategóriák: Kultúra

Jótékonysági gálaműsor a Duna Palotában

2015, április 19 - 06:30
Szeretünk Kárpátalja címmel jótékonysági gálaműsort rendeznek április 23-án a budapesti Duna Palotában, a bevétellel a kárpátaljai nyugdíjas pedagógusokat támogatják.
Kategóriák: Kultúra

Budapesten énekli utoljára a Nothing Compares 2 U-t Sinéad O'Connor

2015, április 19 - 05:30
"Miután 25 éven át énekeltem a dalt, körülbelül 9 hónappal ezelőtt minden kiveszett belőlem, amit használni tudtam, hogy egy kis érzelmet vigyek bele."
Kategóriák: Kultúra

Kiállítás nyílik Széchényi Pál érsekről Győrben

2015, április 19 - 03:30
A tárlat elsősorban az érzelmekre próbál hatni az antropológia, a történelem, az orvostudomány és a művészet segítségével.
Kategóriák: Kultúra

Idén júniusban is lesz Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon

2015, április 19 - 02:30
A Bartók Plusz Operafesztivál idén június 12-től június 21-ig várja az operarajongókat, a zenét és a közösségi kultúrát szerető nagyközönséget Miskolcon.
Kategóriák: Kultúra

Idén az egri vármúzeum a Múzeumok éjszakájának kiemelt vidéki helyszíne

2015, április 19 - 01:30
A nemzeti emlékhely státusa mellett a történelmi belváros és a kulturális intézmények megújításával együtt tovább erősíthetik Eger "kulturális város" imázsát.
Kategóriák: Kultúra

Németországba került Radó Sándor földrajztudós hagyatéka

2015, április 19 - 00:30
A német Szövetségi Archívumba került Radó Sándor (1899-1981) földrajztudós, térképész, a második világháború hírszerzőjének hagyatékát.
Kategóriák: Kultúra

Budapest Essentials: Wombats, Duke Dumont és Astronautalis is fellép

2015, április 18 - 23:30
A brit indie rock egyik kiemelkedő csapata, a Wombats, a szintén brit dj és deep house producer, Duke Dumont, valamint az amerikai alternatív hiphop előadó, Astronautalis is fellép az idei Budapest Essentials városi fesztiválon, amelyet június 25-től 28-ig tartanak.
Kategóriák: Kultúra

Jön Avicii, a Limp Bizkit és a Hollywood Undead is

2015, április 18 - 22:30
Az elektro house egyik legnépszerűbb előadója, a svéd Avicii, a sikeres amerikai újhullámos metál zenekar, a Limp Bizkit, valamint a szintén amerikai raprock formáció, a Hollywood Undead is fellép az idei Sziget fesztiválon.
Kategóriák: Kultúra