Skip to Content

ma.hu kultúra

Tartalom átvétel Legfrissebb hírek a ma.hu-ról
Legfrissebb hírek a ma.hu-ról
Frissítve: 29 perc 27 másodperc

Nyílt próba a debreceni Csokonai Színházban

2 óra 14 perc
Beszélgetéssel egybekötött nyílt próbát hirdet a magyar dráma napján a debreceni Csokonai Nemzeti Színház: vasárnap 10 és 12 óra között az évad első bemutatója, az Istent a falra festeni című kocsmadráma születésének tanúi lehetnek az érdeklődők a Víg Kamaraszínházban.
Kategóriák: Kultúra

Különleges helyszínek, érdekes rendezvények Baranyában

3 óra 14 perc
Különleges helyszíneken rendhagyó tárlatvezetésekre, érdekes rendezvényekre is várják a látogatókat a hétvégén Baranyában, a kulturális örökség napjain.
Kategóriák: Kultúra

Gondban a Warner: tömeges leépítés a filmbirodalomnál

4 óra 14 perc
Dolgozói tíz százalékának, 900-1000 alkalmazottjának elbocsátását tervezi világszerte a Warner Bros. filmstúdió, hogy csökkentse költségeit.
Kategóriák: Kultúra

Mi közöd hozzá? Weboldal a holokausztról

2014, szeptember 18 - 19:25
Fiataloknak szóló weboldal indult a holokauszttal kapcsolatos gondolatok megosztására Mi közöd hozzá? címmel a holokauszt-emlékév programsorozatának részeként.
Kategóriák: Kultúra

100 hellyel előrébb a SOTE az orvostudományi intézmények rangsorában

2014, szeptember 18 - 16:08
Mintegy száz hellyel javította előző évi pozícióját és a magyar intézmények között a legjobb helyen végzett a budapesti Semmelweis Egyetem az élet- és orvostudományi területen felállított nemzetközi rangsorban
Kategóriák: Kultúra

Már kaphatók a jegyek a milánói világkiállításra

2014, szeptember 18 - 11:07
Megnyílt a 2015-ös milánói világkiállítás internetes jegyértékesítési oldala. Előre lefoglalt dátummal olcsóbb a belépés.
Kategóriák: Kultúra

Szolnok nevezetes építészeti emlékeit mutatják be a hétvégén

2014, szeptember 18 - 09:59
His-turizmus mottóval a települések képét meghatározó építészeti értékek alaposabb megismerésére szerveznek programot a hétvégén, a kulturális örökség napjai keretében Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelyén, Szolnokon.
Kategóriák: Kultúra

Szarvasbőgés-túrák szombattól a Pilisben

2014, szeptember 18 - 09:20
A visegrádi és a pilisszentkereszti erdészet szombaton délutántól túrákat szervez, ahol a résztvevők magaslesről hallgathatják a gímszarvasok bőgését, valamint erdészeti és vadászati ismereteket sajátíthatnak el.
Kategóriák: Kultúra

Megkezdődött az évad a Tháliában - az első bemutató A hőstenor

2014, szeptember 18 - 06:30
Megkezdődött az évad a Thália Színházban; első bemutatóként Ken Ludwig A hőstenor című bohózatát láthatja a közönség Réthly Attila rendezésében október 11-én.
Kategóriák: Kultúra

Hat magyar filmet is vetítenek a San Sebastian-i Filmfesztiválon

2014, szeptember 18 - 04:30
Az ötven filmet felvonultató programban Török Ferenc személyesen mutatja be Moszkva tér című 2001-ben debütált első játékfilmjét. Műsorra tűzik Pálfi György Hukkle című rendezői debütálását, amely 2002-ben San Sebastiánban elnyerte a legjobb elsőfilmes rendező különdíját.
Kategóriák: Kultúra

Megújult és a milánói expón is részt vesz a világ legrégebbi botanikus kertje

2014, szeptember 18 - 03:30
Az élővilág sokszínűségének és az éghajlatváltozásnak szentelt résszel bővült az 1545-ben nyílt padovai botanikus kert. Ezzel készül a májusban kezdődő Expo 2015 milánói világkiállításra.
Kategóriák: Kultúra

Kalapács alatt Peter Fonda ikonikus motorja

2014, szeptember 18 - 01:30
Több mint egymillió dollárért is elkelhet egy októberi árverésen az a megrendelésre készült chopper, amelyen Peter Fonda ült az 1969-es Szelíd motorosok forgatásán.
Kategóriák: Kultúra

Komáromban erődtúrákat, Tatabányán kulturális piacot rendeznek a hétvégén

2014, szeptember 18 - 00:30
A Monostori erődben szombaton kettőkor nyílik meg az Épületgépészeti Múzeum kiállítása a Dunai Bástya Guyon Termében.
Kategóriák: Kultúra

A kulturális örökség napjai Veszprém megyében

2014, szeptember 17 - 22:30
Látogatható lesz a veszprémi várbörtön, Sümegen pedig a Püspöki Palota nagyközönségtől elzárt termeit nyitják meg az érdeklődők előtt a hétvégi kulturális örökség napjain.
Kategóriák: Kultúra

Színészzenekar lép színpadra - Színházak éjszakája a Magyar Színházban

2014, szeptember 17 - 20:30
A társulat most csatlakozott a Színházak éjszakája elnevezésű rendezvénysorozathoz, amely a budapesti színházak közös figyelemfelhívása a műfaj népszerűsítéséért.
Kategóriák: Kultúra

Ismét lesz Gőzmozdony Grand Prix a Vasúttörténeti Parkban

2014, szeptember 17 - 19:22
George Stephensonra, a vasúti közlekedés feltalálójára emlékezve rendezik meg idén is a Gőzmozdony Grand Prix-t szeptember 20-án a budapesti Vasúttörténeti Parkban, ahol három ország mozdonyvezetői teszik próbára ügyességüket.
Kategóriák: Kultúra

Családi nap a budapesti Jókai-kertben

2014, szeptember 17 - 19:14
Szakvezetéses sétán és tárlatvezetéseken vehetnek részt, valamint különböző madárvédelmi eszközökkel is megismerkedhetnek azok, akik ellátogatnak a kulturális örökség napjaihoz kapcsolódó szombati családi napra a budapesti Jókai-kertbe.
Kategóriák: Kultúra

Több mint száz étterem csatlakozott a VII. Országos Étterem Héthez

2014, szeptember 17 - 16:09
A korábbi évekhez hasonlóan ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem csatlakozott kedvezményes kínálatával az Országos Étterem Héthez, amelyet immár hetedik alkalommal rendeznek meg október 13. és 19. között.
Kategóriák: Kultúra

Jövő pénteken búcsúztatják Sztankay Istvánt

2014, szeptember 17 - 15:41
Szeptember 26-án 15 óra 30 perckor vesznek végső búcsút Sztankay Istvántól, a nemzet színészétől Budapesten, a Farkasréti temetőben.
Kategóriák: Kultúra

Koncert, kiállítás és finom borok Szekszárdon

2014, szeptember 17 - 06:30
Több mint félszáz program, koncert, kiállítás, színházi előadás, a borudvarban pedig csaknem negyven borászat várja a hétvégén a szekszárdi szüreti napok közönségét.
Kategóriák: Kultúra